13 Юни, 2017 07:08 1 342 9

Руският опозиционер ще лежи 30 дни в затвора

  • алексей навални-
  • русия-
  • присъда-
  • затвор-
  • съд-
  • протест-
  • опозиционер

Навални не организирал протеста както трябва...

Руският опозиционер ще лежи 30 дни в затвора - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше осъден на 30 дни зад решетките заради организиране на неразрешен протест, съобщи ТАСС.

Критикът на президента Владимир Путин беше арестуван вчера часове преди антиправителствена демонстрация в Москва. Хиляди протестиращи излязоха по улиците на столицата, като се стигна и до сблъсъци.

Московският съд призна за виновен Алексей Навални, който бе задържан пред дома си. Защитата на опозиционера ще обжалва административната мярка.

Съдът осъди на 30 дни затвор Навални заради „нарушаване правилата за провеждане на протест“, пишат руските медии.

Бившият адвокат Алексей Навални е един от големите критици на руския президент Владимир Путин. Навални изрази желание да се кандидатира за президент. Политическите анализатори посочват, че той няма реални шансове да спечели президентските избори, но въпреки това със своите действия е разгневил Кремъл.

По-рано през тази година руският опозиционен лидер беше напръскан в лицето със зелена субстанция, която увреди зрението му. През 2013 година Навални се кандидатира за кмет на столицата Москва и остана на второ място в надпреварата за поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bill

    12 14 Отговор
    И нашия русофилски президент иска да кани Путлер у нас! Боже опази!

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пак промивки от НПО

    14 6 Отговор
    Има си закони и правила--да ги спазва. Той може да иска да прави протеста и на Луната. Спазваш закона-нямаш проблеми. Но нарочно НПО-тата са организирали протеста на друго място--та да излезат след това жертви....Дали ако в САЩ направи същото няма да го арестуват и осъдят?????????

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Андре

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пак промивки от НПО":

    В някои случаи - спазваш закона, имаш проблем.... много смешно иначе "Добър ден, искам да организирам протест срещу тебе - ми добре няма проблеми ела утре,че днес съм зает" :D

    Коментиран от #7

  • 6 Трол

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Bill":

    Тъкмо удобен случай да му спретнеш грандиозен протест с неколцина соросчета.
  • 7 Пак промивки от НПО

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "Андре":

    Айде пак глупости-протеста му е разрешен,само че той искал на друго място и там го направил-факт. Еми има си закони бе човек. Защо си мислиш че щом е опозиционер трябва да му се разрешава всичко? Просто той нарочно е отишъл да прави протест на мястото което не му е разрешено за да има повод за скандал. Да не говорим че реално той няма подкрепата и на 5% от населението-тоест,той не е реална заплаха за властта,та да го забраняват----прах в очите ни е раздуването на тази ситуация....
  • 8 Гоги

    7 9 Отговор
    Малко му е
  • 9 Барчо

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Пак промивки от НПО":

    Има доста кадри от "разгонване" на такива стачки в САЩ. Обаче там мерките са драстични. Сълзотворен газ, водни оръдия и като омаломощат хората, почват с палките и ги прибират. После за прибраните нищо не се чува. Къде са прибрани, осъдени ли са и на колко и т.н. Все едно нищо не е имало. Само че не ги дават по нашите медии, да не помислим, че там не е демокрация.
    Който нарушава закона, трябва да си плаща и да не се сърди. И 30 дни са нищо. Ако някой се разрови по законите в щатите - за организиране на антиправителствено мероприятие в неразрешен район от което има последствия с размирици, колко ли щяха да му дадат? Сигурно пак 30, ама години.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания