Last news in Fakti

13 Юни, 2017 16:59 3 637 5

Гърците настръхнаха срещу ромите

  • гърция-
  • роми-
  • протести

Масови протести в Атина

Гърците настръхнаха срещу ромите - 1
Снимка: БТА/AP

Масови протести избухнаха в гръцката столица Атина, съобщи Greek Reporter.

Те са насочени срещу ромската престъпност в района на Мениди. Демонстрациите са предизвикани от убийството на 11-годишното момче Мариус. То беше простреляно от заблуден куршум по време на открито парти за ученици.

Демонстрациите започнаха още в събота. През тази нощ избухнаха сблъсъци между полиция и протестиращи. Това стана, след като демонстриращите опитаха да хвърлят бомби и камъни по полицията и ромското гето, намиращо се зад местна гара.

През последните дни в рамките на протестите са били арестувани шестима души. Протестиращите искат засилени мерки за сигурност и допълнително полицейско управление в квартала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦХК

    53 1 Отговор
    Чакаме реакцията на Гръцкия Хелзинкски Комитет...
  • 2 gosta

    29 2 Отговор
    Na sapun
  • 3 Андре

    17 0 Отговор
    Е така се прави, това е ПРОТЕСТ...без предупреждение, без разрешение...другото е чоплене на семки.
  • 4 незнайко

    12 0 Отговор
    Да всички вече знаят, какво е това ЦИГАНИН . Европа също научи . Доно да спрат с тази тъпа интеграция и тяхна защита.
  • 5 сноу

    10 0 Отговор
    Гърчолята да не са слънчасали ?..Какви цигани сънуват и за какво престъпност плямпат..Животът с мангала е радост и щастие за всеки уважаващ себе си Уропеец...Така блееха и същите тия гърчоля по команда от Брюксито и НПО-та ,а преди има няма 10-на год.в европарламента една тлъста тяхна евродепутатка лееше люти сълзи, как никой не и помагал, да ги направи щастливи..
Новини по държави: