14 Юни, 2017 08:22 4 666 21

Путин: Ще реагираме адекватно на американските ракети (ВИДЕО)

  • оливър стоун-
  • владимир путин-
  • русия-
  • сащ-
  • противоракетна отбрана

Втората част на 4-серийния документален сериал на Оливър Стоун беше излъчена снощи по кабелния канал "Шоутайм" в САЩ

Путин: Ще реагираме адекватно на американските ракети (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Москва ще реагира по адекватен начин на опитите на САЩ да обкръжат територията на Русия със системи за противоракетна отбрана (ПРО), каза руският президент Владимир Путин в интервю, излъчено в новия документален филм на американския режисьор Оливър Стоун и цитирано от ТАСС.

Втората част на 4-серийния документален сериал бе излъчена снощи по кабелния канал "Шоутайм" в САЩ.

Според Путин допълнителната заплаха се заключава в това, че пусковите установки на тези противоракети за броени минути или часове могат да бъдат преоборудвани, като на тяхно място бъдат поставени ударни ракетни комплекси.

Путин: Ще реагираме адекватно на американските ракети (ВИДЕО)

Това според него е "поредната груба голяма стратегическа грешка" на руските партньори. Защото Русия ще даде на всички тези действия адекватен отговор. А това няма да означава нищо друго, освен нов кръг от надпреварата във въоръжаването. "Ние ще запазим стратегическия баланс", посочва Путин.

Според него след излизането на САЩ от Договора за ограничаване на системите за ПРО Москва е била принудена да развива ударни системи, за да запази баланса на силите в света. "Този договор беше крайъгълен камък на цялата система за международна сигурност", посочва руският лидер и добавя, че американската страна "нямаше никакви основания" да го денонсира, макар, че се позоваваше на някакви заплахи от Иран.

Путин: Ще реагираме адекватно на американските ракети (ВИДЕО)

Ние предложихме да работим съвместно - САЩ, Русия и Европа, над система за ПРО, но нашите партньори отказаха с аргумента, че изграждали такива системи не срещу Русия, посочи президентът.
Путин припомня и историята на ядрената надпревара между СССР и САЩ, като казва, че руското разузнаване е получавало данни за създаването на атомната бомба в САЩ. "Международен екип от учени предаваше на Москва данни за бомбата с цел да бъде възстановен ядреният баланс в света. А какво правим ние сега? Отново се опитваме да нарушим този баланс, и това е голяма грешка", подчерта той.

Според руския лидер голям ядрен конфликт между САЩ и Русия би означавал поражение и за двете страни. "Мисля, че никой не би оцелял след такъв конфликт. Днес ракетният щит не би защитил територията на САЩ", поясни той. Путин нарече самото създаване на такъв щит "определена заплаха", защото поражда илюзия за защита, а и води към по-агресивно поведение. "Затова е важно да не допуснем едностранни действия. Затова и предлагаме съвместно да разработваме система за ПРО", подчерта той.

Путин: Ще реагираме адекватно на американските ракети (ВИДЕО)

На репликата на режисьора Стоун, че за много влиятелни хора в САЩ войната е игра и че той се опасява от консервативно настроени сили в Америка, които могат да натиснат ядрения спусък, Путин отвръща: "Аз също".

Руският лидер казва, че страните в света, които имат и могат да се ползват реално от своя суверенитет, се броят на пръсти, сред тях е и Русия. А много страни са обременени от т.нар. съюзнически задължения. Те на практика по собствена инициатива са ограничили суверенитета си, пояснява той.

В разговора между Путин и Стоун става дума и за бившия държавен секретар Хилари Клинтън, която бе и кандидат на демократите за президент на САЩ, но бе победена от Доналд Тръмп. Путин отбелязва, че госпожа Клинтън е енергична жена, но се въздържа от повече оценки, защото "политическата култура ни кара да се въздържаме от крайни изказвания".

В интервюто си Путин засяга и въпроса за опозиционните сили в Русия. Според него те трябва не само да се борят с властта, а и да разработват по-печеливша програма, която да предложат на избирателите, ако искат да се надяват на успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    67 25 Отговор
    Дамммм...накратко Путин е разказал на какво се дължи днешният мир в света--единствено на ядреният потенциал на Русия и САЩ...Както винаги е честен и адекватен в изказванията си...
  • 2 onq s konq

    26 12 Отговор
    Като клиент на "Енерго-ПРО" съм спокоен,че докато ползвам услугите им съм ракетно защитен от фирмата.
  • 3 Скорпион29

    41 19 Отговор
    Така е ако Русия няма ядрен арсенал ни чака сценарий от филма( Игрите на глада) с изключение на хепи енда и едрия капитал ще си осъществят мечтите чрез САЩ защото с Германия през 1945 удариха на камък.
  • 4 Гоуст

    19 23 Отговор
    Дано търпението на Путлер продължи, че ако отговори и ни чака фатална война

    Коментиран от #5

  • 5 незнайко

    42 13 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Да не мислиш, че Путин ще тръгне на война ? Само САЩ са способни на такова деяние. Това го знаем вече. Кай в света е пускал атомни бомби забравяте ли ? Осъзнайте се хора БЪЛГАРИ, кой ни е враг !

    Коментиран от #20

  • 6 Sergiy

    15 37 Отговор
    путьо, ще реагира "адекватно", в московия мизерия започва (без москва-абад и петербург), а той ще реагира. За вътрешна консумация винаги трябва да има враг, иначе как ще крадеш, правиш каквото искаш без да се отчиташ, това е чиста монархия на XV век. ;)
  • 7 Не комунист

    14 35 Отговор
    путин воюва с половината от своите съседи и иска някой да партнира с него. как да стане тази работа, няма.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пенка

    17 25 Отговор
    както винаги, путин, кремъл, русия са "честни", а всички другит лъжат и искат да воюват. това ми напомня на една приказка от детството.
  • 10 гост 2

    16 35 Отговор
    Ахахахахаха:) Тоя се приема за властелин на света:):) Абе, дърто джудже, защо митингите в собствената ти държава са антикорупционни и са насочени срещу корупцията на собствената ти политическа и олигархична шайка, а не срещу НАТО, ЕС, сащ, системата ПРО на сащ, разположена в държавите от Източна Европа, натовските ракети и т.н., а?:):):) Защо в русия не е проведен НИТО ЕДИН митинг срещу НАТО, САЩ, ЕС и РАКЕТИТЕ , които уж- според теб , били насочени от натовските държави срещу русия с цел НАПАДЕНИЕ на русия, а?:):):) Абе спрете да крадете собственият си народ, НАХРАНЕТЕ ГО, щото е гладен и чак тогава го обработвайте психологически:):) И въпреки вашата обработка, е факт, че руснаците протестират срещу корупцията в путлеровата шайка в висшето руско държавно управление, а не срещу въображаемото възможно натовско военно нападение срещу русия- това да ти прави впечатление, а?:):):)

    Коментиран от #16

  • 11 Европеец

    14 25 Отговор
    още през 1961-62г. приключиха с въпроса за ядерното оръжие. а джуджето още го дъвчи.
  • 12 Киро

    14 24 Отговор
    Кви "адекватни реакции" бе, джудже комплексирано?!

    Държавата ти е в спиралата на фалита, хората обедняват и са по улиците, явно искат да си ходиш, Запада не ще и да те вижда, съседите ти още повече, той за реакции ми говори!

    Съдбата на СССР те зове!
    И ти, понеже си едно второразрядно агентче спуснато с парашут за президент, не разбираш и не си учил нищо, свързано с икономика, докара калната дупка Расия до това положение!
    Олигарси и крепостни селяни в 21 век!

    Коментиран от #19, #21

  • 13 Sergiy

    14 21 Отговор
    московитски тролчета, вие когато плюсувате първият, поне слагайте минуси на другите, много голяма дупка се получава във вашата "работа" ;))

    Коментиран от #17

  • 14 mediator37

    24 6 Отговор
    А, бе, ние и без война сме загинали. Каква циганска лавина иде, бедна ви е фантазията.
    Докато жените ни си чоплят ноктите и като им кажем Хайде да имаме второ дете, те зейват - "Аз вече съм се разписала", второ не ми трябва.", циганките раждат по 10.
    Ходете повече по автогарите в провинцията, да видите какво напира от горите и долините. Скоро ще допъплят и до центровете ни. Тогава всичките глупости, дето се дърлим тука, ще са твърде излишни.

    Коментиран от #15

  • 15 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    2 17 Отговор

    До коментар #14 от "mediator37":

    защо не си вземеш циганка ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Трол

    11 9 Отговор

    До коментар #13 от "Sergiy":

    Дупката е в ДНР и МВР, тичкай да я изпълваш.

    Коментиран от #18

  • 18 Трол

    3 11 Отговор

    До коментар #17 от "Трол":

    МВР,грешка.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Всички !!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания