Last news in Fakti

14 Юни, 2017 12:03 1 589 1

Без обезщетения за семействата на загинали атентатори

  • израел-
  • палестина-
  • палестинска автономия-
  • рекс тилърсън-
  • сащ-
  • махмуд абас-
  • доналд тръмп-
  • близък изток

Палестинската автономна власт прие да не обезщетява вече роднините на нападатели срещу Израел

Без обезщетения за семействата на загинали атентатори - 1
Снимки: БТА/АР

Палестинската автономна власт прие да не обезщетява вече семействата на извършителите на атентати срещу Израел, съобщи държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън.

Тези плащания за близките на загинали атентатори са една от спънките за мирния процес в Близкия изток, отбелязва АП.

Палестинците "промениха позицията си, поне доколкото бях информиран, че слагат край на тази политика", заяви Тилърсън по време на изслушване в Сената на САЩ вчера.

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман обаче посрещна скептично новината.
"Не виждам признаци палестинската власт да е спряла плащанията за заловените терористи и за семействата им", каза Либерман пред държавното радио на Израел.

Без обезщетения за семействата на загинали атентатори

Еврейската държава се опитва да принуди палестинската власт да спре помощите за семейства на палестинци, убити от израелски войници или полицаи, или загинали при самоубийствен атентат, както и на палестински затворници.

Според Тилърсън Вашингтон е настоял пред палестинския президент Махмуд Абас при посещението му в САЩ в началото на май палестинската власт да спре "плащанията за семейства на т.нар. "мъченици". По думите му сега палестинците възнамеряват да спрат плащанията за семействата на онези, които са извършили убийство или акт на насилие.

Без обезщетения за семействата на загинали атентатори

Ако това се потвърди, решението може да стане политически неудобно за Абас, тъй като палестинският лидер публично подкрепя мирния процес, но действа предпазливо, за да не бъде обвинен, че прави твърде много отстъпки, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    3 1 Отговор
    МНОГО МНОГО БОЛНИ МОЗЪЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! На атентаторите трябва да се избиват семействата до край... а те пари им дават !!!!!!!!!!!!!!!!!