14 Юни, 2017 12:46 1 672 3

Вашингтон към Пхенян: Вие сте хакери

  • северна корея-
  • хакери-
  • хакер-
  • сащ-
  • пхенян-
  • лазарус

САЩ отново обвиниха Северна Корея за хакерски атаки в миналото

Вашингтон към Пхенян: Вие сте хакери - 1
Снимки: БТА/АР

Американското правителство публикува предупреждение, в което обвини севернокорейските власти за извършване на кибератаки от 2009 г. срещу обекти в САЩ и на други места по света и каза, че са възможни нови подобни действия, предаде "Ройтерс".

Министерството на вътрешната сигурност и Федералното бюро за разследване заявиха в съвместно предупреждение, че хакерска група от правителството на Северна Корея, наречена от американските власти "Скрита кобра", е атакувала медии, обекти от въздушнокосмическата и финансовата сфера, както и важна инфраструктура в САЩ и на други места по света.

Двете ведомства предупредиха, че КНДР ще продължи да разчита кибероперации в преследването на своите военни и стратегически цели.

Вашингтон към Пхенян: Вие сте хакери

В доклада беше посочено, че групата "Скрита кобра" е била споменавана по-рано от специалисти от частния сектор под името "Лазарус" и "Пазители на мира".

Компаниите "Симантек" и "Лаборатория Касперски" заявиха миналия месец, че има голяма вероятност групата "Лазарус" да е извършила хакерската атака "Уонакрай", при която бяха засегнати над 300 000 компютъра по целия свят и беше разстроена дейността на болници, банки и училища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалата

    3 3 Отговор
    А не бе!
  • 2 Трол

    9 4 Отговор
    Нов еталон за хакерство-Кимчо готината прическа. На каубоите спешно им трябва някаква нова заплаха, че станаха смешни с тези.
  • 3 Батка

    9 1 Отговор
    Е нали живееха с 50 години назад? А сега пък хакери :)