14 Юни, 2017 15:40 2 816 0

Харадинай ще нападне Северно Косово?

  • косово-
  • рамуш харадинай-
  • сърбия

Сърбия притеснена от новата власт в Косово

Харадинай ще нападне Северно Косово? - 1
Снимка: БТА/AP

Рамуш Харадинай се готви насилствено да превземе Северно Косово, съобщава сръбското издание „Правда“.

Цитира се информация от албански портали. Според тях Харадинай вече е готов на стъпки „за налагането на ефикасен контрол над северните части на Косово“.

Коалицията, водена от Харадинай, спечели изборите в Косово през уикенда. Тя е определяна като крайна фракция и Военна коалиция. Харадинай е най-вероятният кандидат за следващ премиер на страната.

Смята се, че подобно назначение ще усложни отношенията между Косово и Сърбия. Харадианй вече поздрави привържениците си за победата. Партията му получи 36.7% от гласовете при вота.

„Харадинай няма да успее да формира армия на Косово, тъй като не успя да си осигури гласовете на поне четирима "приятелски" настроени сръбски депутати, които да гласуват за реформирането на силите за сигурност и за превръщането им в редовна армия“, пише още "Правда".

Смята се, че ЕС и САЩ ще са против създаването на правителство, оглавявано от Военната коалиция. В момента се водят преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА