Last news in Fakti

15 Юни, 2017 09:38, обновена 15 Юни, 2017 12:24 2 114 0

Политически хаос в Румъния (СНИМКИ)

  • румъния-
  • клаус йоханис-
  • сорин гриндяну-
  • социалдемократическа партия-
  • букурещ

Премиерът Гриндяну отказа да подаде оставка, докато президентът Йоханис не назначи нов премиер от Социалдемократическата партия 

Политически хаос в Румъния (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Румънският премиер Сорин Гриндяну заяви, че няма да подаде оставка незабавно, след като правителството му загуби подкрепата на управляващата лява Социалдемократическа партия (СДП), предаде "Ройтерс".

СДП приключи тази вечер процес на оценка на дейността на кабинета на Гриндяну, който е на власт от едва шест месеца, и заключи, че правителството не е успяло да придвижи напред амбициозната програма, с която партията спечели изборите през декември.

Гриндяну заяви, че ще остане на поста си, докато президентът Клаус Йоханис не проведе консултации с политическите партии и не назначи нов премиер от Социалдемократическата партия.

В отговор държавният глава призова днес политиците да решат кризата в страната и посочи, че ще номинира нов министър-председател, само ако сегашният подаде оставка или загуби вот на доверие в парламента, предаде "Ройтерс"

Политически хаос в Румъния (СНИМКИ)

Управляващата коалиция може да започне процедура за вот на недоверие в парламента, за да отстрани премиера от поста му, отбелязва "Ройтерс".

Политически хаос в Румъния (СНИМКИ)

Социалдемократическата партия, че заедно с младшия си коалиционен партньор АЛДЕ е готова да сформира нова коалиция, за да замени Гриндяну, посочи партийният лидер Ливиу Драгня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: