15 Юни, 2017 09:42 2 330 3

Краят на роуминга дойде

  • роуминг-
  • край-
  • дойде

Таксите за ЕС падат

Краят на роуминга дойде - 1

От днес падат таксите за роуминг в ЕС, съобщи „Форчън“.

"Европейският съюз съществува, за да сближава хората и да улеснява живота им. Премахването на таксите за роуминг е истински европейски успех. Отсега нататък гражданите, които пътуват в ЕС, ще могат да се обаждат, да пращат съобщения и да общуват през мобилните си устройства на цените, които заплащат у дома.

Премахването на таксите за роуминг е едно от най-големите и осезаеми постижения на ЕС".

Това се казва в съвместно изявление на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, министър-председателят на Малта Джоузеф Мускат, от името на малтийското председателство на Съвета на Европейския съюз, и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Минута разговор на територията ще ни струва не повече от 3 евроцента.
SMS-ът не може да е по-скъп от 1 евроцент, а за да сваляме музика, сърфираме в интернет или изпращаме снимки от плажа, например, ще плащаме до 7,70 евро за всеки гигабайт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав

    15 0 Отговор
    Роуминг вече няма, но за да преведеш пари в банка в друга страна на ЕС, все още ти вземат 15 евро такса. Явно банките имат лоби и за тях няма Европейски съюз.
  • 2 ДО 7,70 евро за всеки гигабайт

    2 0 Отговор
    Отивам в Испания да си взема карта с 1 € месечна такса и тея наще оператори да им гледам сеира ))) А това 7.70 € за гигабайт е егати грабежа ненормален!!!
    В тъпата Москва ползвам карта на Мегафон и плащам стойността на 26 €(в рубли) като месечна такса, ОБАЧЕ ИМАМ БЕЗЛИМИТЕН ИНТЕРНЕТ 4G НА 70МБ/С И 100 КАНАЛА HD!!!!!
  • 3 SEV GAL

    0 0 Отговор
    Tova za bankite vyarno li e? Ce udarjat taksa 15 €.