Last news in Fakti

15 Юни, 2017 19:10 1 817 2

Първи присъди за преврата! 23 души с доживотни

  • преврат-
  • турция-
  • ердоган-
  • присъди-
  • доживотни-
  • анкара-
  • съд

Опитът за военен преврат бе потушен в ранните часове на 16 юли

Първи присъди за преврата! 23 души с доживотни - 1
Снимка: БТА/ AP

В турската столица Анкара бяха издадени първи присъди, свързани с опита за неуспешен преврат от юли 2016 година, съобщи „Дейли Сабах“.

23 души получиха доживотно присъди, посочва изданието. Обвинените бяха обвинени в отвличането на Фахри Касърга – генерален секретар на турското президентство.

Той, заедно с високопоставени военни, беше завързан от метежниците, които се опитаха да свалят от власт президента Реджеп Ердоган. Анкара обвини живеещия в Пенсилвания проповедник Фетхуллах Гюлен за организиране на метежа.

През следващите седмици ще започнат следващите процеси срещу лица, заподозрени за участие в опита за военен метеж, след който в страната бе обявено извънредно положение.

Западните страни разкритикуваха Ердоган за започнатите чистки на всички нива в държавата. Турция поиска от САЩ екстрадирането на Гюлен, но до този момент няма положителен отговор.

След преврата турските власти заговориха и за връщане на смъртното наказание. Европейският съюз подчерта, че ако това се случи, то Анкара завинаги ще загуби възможността да се присъедини към европейското семейство - колкото и илюзорни да са шансовете към този момент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 батко бугар

    7 4 Отговор
    Ами да връщат смъртното наказание, да се връщат в средните векове, към които принадлежат и сега, и да си ходят да пасат и е.ат овцете в анадола! Стига са ни занимавали с тия ... Ако погледнете новините от последните дни и се замислите малко - на Катар му спретнаха малък дипломатически скандал, щото заедно с Иран спонсорирали терористи. Но за сметка на това САЩ му продава тежко въоръжение на стойност ... мил. долара. А познайте, кой е другия играч, който продава оръжие на Катар, че даже и прави военна база там? Естествено нашата южна съседка.
    Както е казал народа "Краставите магарета се надушват".
    Та ето ви основните виновници за съществуването на ИД.
    То не беше "религиозни войни в Европа" и "пълзяща окупация на територия от Сирия", та чак до "Абе виждате ли сърдити сме ви (нарочно е с малка буква), защото не давате да направим нашата религия повсеместна навсякъде, вкл. и в Куба - като е дошъл там Колумб, те вече били там - на брега видели джамии - бла, бла, бла...
    Това да Ви прилича на някаква реторика от една близка балканска страна, мъчеща се да намери своя собствена история, там където не съществува такава!
    Както и да е - пожелавам им да приемат на референдум смъртното наказание и европейските лидери да отстояват настоящата си позиция и султанчо и четата му да ходят да си онождат козите и овцете в анадола!
  • 2 помацу

    7 2 Отговор
    до:бугар/будала
    Ти като си в Европа мноого ли си процъфтял?И да въведат смъртно наказание теб,мен и другите ,какво ни засяга?Хайде да си оправим бардака ,пък после да гледаме в сарая?
Новини по държави: