Last news in Fakti

15 Юни, 2017 19:56 1 625 24

Руски хакери са атакували избирателни списъци в САЩ

  • далас-
  • сащ-
  • русия-
  • избори-
  • хакери-
  • списъци-
  • избиратели-
  • тръмп

Нови обвинения към Кремъл

Руски хакери са атакували избирателни списъци в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Руски хакери са атакували избирателни списъци в Щатите. Това заяви високопоставен служител на изборната администрация в град Далас, цитиран от „Ей Би Си нюз“.

Руски хакери са направили опит да се доберат до информация за избирателите преди президентските избори през месец ноември, спечелени от републиканеца Доналд Тръмп.

Американските власти разкриха, че опитите на кибер престъпниците да се доберат до информацията са ударили на камък. Службите са проследили IP адресите и те са ги отвели до Русия.

Още през месец септември миналата година официални лица от Департамента за вътрешна сигурност на САЩ разкриха, че руски агенти са набелязали избирателни списъци в повече от двадесет американски щата.

Американските служби са убедени, че от Кремъл са се опитали да повлияят на крайния резултат от президентските избори. Москва категорично отрича да има пръст в победата на Доналд Тръмп.

След успеха на републиканеца службите започнаха разследване за възможно връзки с Кремъл. Самият Тръмп също отрича да поддържа такива с лица от Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    21 18 Отговор
    Тия номера се изтъркаха вече.Разбрахме,че за всички проблеми на САЩ са виновни руските хакери и Путин.Дайте нещо ново.

    Коментиран от #23

  • 2 Да го кажем направо

    18 17 Отговор
    Вече даже не е интересно...
  • 3 гост 2

    16 16 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Американските власти разкриха, че опитите на кибер престъпниците да се доберат до информацията са ударили на камък. Службите са проследили IP адресите и те са ги отвели до Русия....“ Сега вече може спокойно да се каже, че твърдението, че руски хакери са атакували избирателни списъци в САЩ, вече е доказано. Както виждам, никой не оспорва действията на американските служби и не твърди, че те лъжат, че при проследяване на конкретните айпита, те са били позиционирани в русия:) Щом не се оспорва това, значи косвено се признава верността на изявлението на сащ за руска хакерска намеса в американските избори през 2016г. Та- какво за “миролюбивите“ руснаци? ;)

    Коментиран от #6, #10

  • 4 sosa

    13 16 Отговор
    От статията разбрах че само са се опитали и явно не са успяли.Още коло време трябва да я четем тая глупост.Американците въобще не са на ниво
  • 5 ДОКТОР АДВОКАТ ВОЕНЕН КАРАТИСТ

    20 14 Отговор
    Голяма работа е Путин. Ето отново пример за креативност сила и компетентност даже и в кибер съперничеството. И тук Русия е на по високо ниво. Мислите ли, че ако САЩ можеха нямаше да го правят? Просто не могат!
  • 6 Лелеееееееееееее

    18 14 Отговор

    До коментар #3 от "гост 2":

    Та какво за свръх-супер-технологичните американци????...ако твърденията на говедарите са истина--значи че руснаците ги правят къдрави...къде е тогава супер-държавата САЩ..?????????...ххахааахааааххххааааа

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Барчо

    14 14 Отговор
    По-рано твърдяха, че руснаците са избрали Тръмп, а сега твърдят, че било само опит. Обаче от друга страна твърдят, че са го избрали руснаците. Иначе казват, че не са успяли. И пак отначало. Техните медии са олигофренски. Яко манипулативни. Как може с чиста съвест да твърдиш две абсолютно изключващи се тези и да се смяташ на нормална медия?

    Коментиран от #12

  • 9 гост 2

    12 11 Отговор

    До коментар #6 от "Лелеееееееееееее":

    “...Публикувано във факти.бг: ако твърденията на говедарите са истина...“, ЗНАЧИ за това ви налагат санкциите, руски застъпници на путлер:):):)

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    13 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост 2":

    Алооо, има много начини да се пренасочи потокът на информация така че да се смени IP-то с такова от друга държава.
    Ако тръгнеш да ме търсиш ще стигнеш до централни сащ(USCentral).

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Гост

    9 7 Отговор

    До коментар #9 от "гост 2":

    Я си пий хапчетата и си лягай.
    Откъде имаш толкова интернет, не знам.

    Коментиран от #15

  • 12 гост 2

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: а сега твърдят, че било само опит....“ Съветвам те , преди да коментираш нещо, от което нямаш понятие, да станеш слушател в българската Военна академия, - МАГИСТЪРСКИ СПЕЦИАЛНОСТИ СПЕЦИАЛНОСТИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ „НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ“ “Комуникационни и информационни системи и технологии в сигурността и отбраната” . Когато и ако вземеш тази специалност във ВА, ТОГАВА се отваряй на това какво е опит, какво е проникване и какво е отговор на атаката:)

    Коментиран от #21

  • 13 гост 2

    6 14 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Бегай с твоя измислен тор,бе, руски трол! Да не говорим, че сам си признаваш в този коментар, че ползваш прокси:) Смешкоооо, къш от тук , че само на тор и на прокси ще ми станеш:)

    Коментиран от #20

  • 14 гост 2

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    А знаеш ли каква е същността на стукснет?:) А искаш ли една стукснет инжекция? ;)
  • 15 гост 2

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Що замълча, хахо? Попитах те- знаеш ли каква е същността на стукснет и как точно действа?:) Нали уж си мнооого разбиращ от всичко;)

    Коментиран от #19

  • 16 гост 2

    6 10 Отговор
    И новини от последният час от Киев- ТАСС: Киевски съд иззе техника и документи от офис на руската технологична компания „Яндекс“ 15 Юни 2017 | 21:09 | Агенция "Фокус" Шевченският районен съд в Киев наложи задържането на техника и документи, принадлежащи на руската компания „Яндекс“, които бяха иззети при обиск на един от офисите на компанията, намиращ се в Одеса, предава ТАСС.
    В списъка на подлежащите за изземване предмети има 370 неща. Сред тях лаптопи, хард дискове, таблети, флашки и множество документи. Превод и редакция: Симеон Миланов :)
  • 17 Sergiy

    6 11 Отговор
    който следи внимателно, гледа/слуша сенатски слушания, какво правят различни комитети, комисии, разбират, че там направо луда работа, путьо се заигра здраво, 16 години правеше каквото поиска, а пък 2016г. направо влезе под кожата, а за това се плаща вече и той знае това.
    Сега плаче като момиче ;)) и споменава за ядрено оружие ;), което още при Хрущов -забравиха всички ;))
  • 18 Ghost1

    5 10 Отговор
    До всички путлеристи. Кое е по-важно за вас да сте на първо място българи (разбира се не става въпрос за соросоиди) или да браните безпочвено доказаният диктатор Путлер в чиято държава хората са докарани до просешка тояга с малки изключения, а протеста е станал криминално деяние организаторите ги арестуват, пръскат и мажат с боя в най-добрият случай и Всеки да си направи преценка какво става там и къде какво е.
  • 19 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост 2":

    Стукснет няма
    има стЪкснет.
    И хич не ми дреме как работи и какво прави.
    Има сведения че идва отвсякъде, включително сащ
  • 20 Гост

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "гост 2":

    Какъв тор ма кокошко?
    Windscribe ползвам, чак до тор не съм стигнал. Нямам нужда, с Kaby Lake i7-7700K съм и на Win 7 няма как да си сложа драйверите(не работят USB-тата) та дали съм с тор или без тор, keylogger-ът win 10 ме следи. Не че имам какво да крия, може би 5-6 игри от замунда и някои снимки, сред които няма такива с нацистки символи, поздрави и т.н.
    Ти па много знаеш бе.
    Да не си и програмист?
    Инженер, Съдия, Доктор, Политик, програмист Гост2?

    Коментиран от #22, #24

  • 21 Барчо

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост 2":

    Прави са хората, че не отбираш от нищо. Даже си мисля, че като четеш, не можеш да свържеш отделните думи в изречение и мисълта, която изразява. Прочети пак това, което съм написал и ако пак не намериш логика, по добре си направи услуга и спри да мучиш, че даже не е смешно, а жалко.
  • 22 Марчо

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Абсолютно си прав. Десетката е шпионска. Най-новите лаптопи така са конфигурирани, че всичките и екстри работят на нея, за да си принуден да я инсталираш. Яко се плаща на Майкрософт от службите. Аз обаче инсталирах вариант на Линокс и могат да ме барнат за ......
  • 23 antimediator

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    Нали даваш дежурства с другите "русофили".Дали ще е тази тема или друга на теб ти е все едно.
    Събирай копейките ,няма значение коя е темата путинофил !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.