Last news in Fakti

17 Юни, 2017 10:32 1 781 5

Меркел се очертава като победител

  • ангела меркел-
  • германия-
  • избори-
  • бундестаг

Ксенофобската дясна Алтернатива за Германия може да влезе в Бундестага

Меркел се очертава като победител - 1
Снимка: АП/БТА

Консервативният Християндемократически съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел се очертава като победител на насрочените за септември избори, прогнозира ДПА.

Агенцията се позовава на агенцията за политологически изследвания „Инфратест димап“.

Допитването показа, че ХДС ще вземе 39 на сто от гласовете, а социалдемократите (ГСДП)- 24%.

Ксенофобската дясна "Алтернатива за Германия" би спечелила 8 на сто от гласовете. Това означава, че нейни депутати биха влезли за пръв път в Бундестага.

Свободните демократи могат да се надяват на 9%.

Политически анализатори припомнят, че ГСДП претърпя през май голямо поражение в политическия си бастион Северен Рейн-Вестфалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 меркелизъм

    7 1 Отговор
    До септември има много време, а любимите гости на Меркел още не са казали своята дума т.е съчетание от две думи започващи с "а" "а" ?
    А германците, като не си вземат сега поука, ще почват да строят минарета!
  • 2 хабиби

    8 1 Отговор
    много отрано започнахте облъчването. Баба Меркел ми е все тая дали ще остане или ще я няма. Важното е че арийците се увеличиха с 2 500 000. Е малко със загар и потъмнели, ама нали идва глобалното затопляне! :)
  • 3 Да го кажем направо

    6 3 Отговор
    Германците са тотално промити мозъци,те пак ще изберат Меркел-факт. Там промивката е още от преди падането на берлинската стена и вече са тотално загубени като носители на европейските традиции и минало. Мулти-култито ги направи безлични и без национална идентичност. Затова и Меркел ще спечели-със сигурност и за голямо съжаление...

    Коментиран от #4

  • 4 Гьоте Петрофф

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Да го кажем направо":

    Един недостатъчно обмислен коментар (или си се изказал незнаещ). Никога не ходили или живяли в Германия, нищо не разбиращи от манталитета на немците, но големите съдници и пророци...
    безлични и без национална идентичност били ... Разсмя ме, честно. Какво искаш, Алтернатива за Германия да спечели и да стане гражданска война ли? Ако ти си краен, слава богу повечето местни в Германия са достатъчно интелигентни, за да спрат такова евентуално развитие на нещата. От друга страна това че цели 9% ще гласуват за Алтернативата си е предупреждение за традиционните партии да не прекаляват с имиграцията...
  • 5 месара

    2 1 Отговор
    ами жална и майка на Германия , а и на цяла Европа ! тия немци явно не разбират че другарката меркел ислямизира Германия и Европа . колко ли невинни още ще загинат от атентати , за да сбъдне меркел мечтата си ?!
Новини по държави: