Last news in Fakti

19 Юни, 2017 20:30 1 227 1

Искат имунитета на лидера на "Алтернатива на Германия"

  • германия-
  • националисти-
  • фрауке петри

Фрауке Петри е обвинена в лъжесвидетелстване

Искат имунитета на лидера на "Алтернатива на Германия" - 1
Снимка: БТА/АP

Германската прокуратура е поискала имунитета на лидера на крайно дясната партия „Алтернатива за Германия“ - Фрауке Петри, съобщи ДПА.

Причината е разследване за лъжесвидетелстване. Смята се, че тя е излъгала пред местен съд за финансирането на своята партия.

Комисията към регионалния законодател ще вземе решение по въпроса до август. Смята се, че Петри е изключила от листите за изборите през 2014 г. партиен кандидат, който не е дал заем на партията.

Тя все още не е коментирала обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Himler

    2 0 Отговор
    Да не си мислите че купуването на депутатски места е Български патент Това си е патент на великите демокрации само че там не се дават пари на ръка а се превеждат във фондация която пък фондация си знае че на определен човек естествено шефа на партията така си е узаконено и подкупването и купуването на депутатски места
Новини по държави: