Last news in Fakti

20 Юни, 2017 10:51 1 405 1

НАСА откри 219 нови екзопланети

  • наса-
  • телескоп-
  • екзопланети

10 от тях може би са обитаеми

НАСА откри 219 нови екзопланети - 1
Снимка: Shutterstock

НАСА откри доказателства за 219 екзопланети извън Слънчевата система, съобщи The Verge.

10 от тези планети имат форма и размери, близки до тези на Земята. Те се намират в т.нар. обитаема зона около своите звезди. Тоест е възможно под повърхността им да има вода в течно състояние.

Откритието е направено по време на изследване с телескопа „Кеплер“. Наблюдавани са общо 4034 обекта, категоризирани като потенциални планети.

С последните данни, откритите потенциално обитаеми планети вече стават 50. Данните за 30 от тях за потвърдени.

Смята се, че има 5000 потенциални планети в район от 3000 светлинни години от Земята. 80% от екзопланетите са открити от телескопа :Кеплер“. Водят се допълнителни проучвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Всичко е измама. Само мисълта за 3000 светлинни години е дастатъчна. Досега никога не са казвали за наличие на вода, на повърхноста на някоя планета.