20 Юни, 2017 11:40 1 805 0

Топ шпионин подаде оставка след донос

  • еди тестелманс-
  • военно разузнаване-
  • белгия-
  • брюксел

Белгийското военно разузнаване остана без шеф

Ръководителят на военното разузнаване на Белгия Еди Тестелманс подаде оставка, съобщиха местни медии.

Тестелманс бе обвинен от свои подчинени, че не прави необходимото за осигуряването на дейността на службата и дори в саботаж. Писмо с подобни твърдения бе изпратено през декември до министъра на отбраната Стивен Вандепют. Месец по-късно парламентарната комисия за надзор на разузнавателната общност започна проверка.

Тестелманс е коментирал, че оттеглянето му не е признание за вина, както и че вярва в достоверността на заключенията на комисията, които още не са оповестени. По неговите думи само оставката му може да успокои обстановката сред военните разузнавачи. В писмото на своите колеги досегашният ръководител на службата бе упрекнат за липсата на достатъчен обмен на данни, както и за породилия се дух на недоверие сред агентите.

Тестелманс и неговите досегашни служители са единодушни, че военното разузнаване страда от липса на кадри, на фона на все по-многобройните задачи. Оценките на ръководството и служителите се разминават за причините - според Тестелманс проблемите се дължат на съкращенията в бюджета, докато според агентите той е виновен, че не е предприел необходимите стъпки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: