Last news in Fakti

20 Юни, 2017 22:37, обновена 21 Юни, 2017 08:13 3 819 3

Опит за атентат в Брюксел (ВИДЕО)

  • брюксел-
  • експлозия-
  • гара
Опит за атентат в Брюксел (ВИДЕО) - 1

Централната гара в Брюксел е евакуирана. Полицията е обезвредила мъж с пояс с взривно вещество, съобщава телевизионният канал RTBF. Мъжът е тежко ранен. Той е взривил експлозив в близост до касите на гарата. В града е напълно преустановено движението на метрото по двете линии. От полицията заявяват, че ситуацията е под контрол.

При неутрализирането на лицето, което е извършило взрива, няма пострадали. Федералната прокуратура на Белгия за момента не квалифицира инцидента като терористичен атентат

По-рано беше извършена евакуация и на Гран плас и близките улици. Няколко минути преди това на площада са били чути изстрели. Той е бил евакуиран буквално за минути. Хората са напуснали много бързо разположените там заведения. Полицията ги е насочвала в посока близката метростанция, съобщават световните медии. Към 23.30 ч. българско време достъпът до Гран плас е възстановен. Там са разположени допълнителни полицейски и военни патрули. Хора до Централната гара все още не се допускат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ердоган

    0 9 Отговор
    Правоверните настъпват.
  • 2 Реално

    10 0 Отговор
    Щом е имало взрив-не е било опит,а си е чист терористичен акт...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.