21 Юни, 2017 14:12 1 706 17

Порошенко се разчувства в Пентагона (СНИМКИ)

  • петро порошенко-
  • украйна-
  • джеймс матис-
  • пентагон-
  • ссср-
  • съветски съюз

Украинският президент мечтаел да посети министерството още от времето, когато служел в армията на СССР 

Порошенко се разчувства в Пентагона (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Украйна Петро Порошенко мечтаел да посети Пентагона още от времето, когато служел в Съветската армия. Украинският лидер направи това изненадващо признание на среща с министъра на отбраната на САЩ Джеймс Матис във Вашингтон, предаде ТАСС.

За мен и цялата ми делегация е огромна чест да бъда заедно с вас в Пентагона. Казах ви, че мечтая от времето на армейската си служба да бъда в Пентагона, заяви Порошенко.

ТАСС уточнява, че го цитира по стенограма, разпространена от пресслужбата на Пентагона. Официалната биография на украинския лидер сочи, че е служил през 1984-1986 г. във въоръжените сили на Съветския съюз.

Порошенко се разчувства в Пентагона (СНИМКИ)

Матис изрази мнението, че на този етап САЩ и Украйна са обединени от "общи интереси" и "вярност на принципите, залегнали в международното право".

Идват ми на ум думи като "суверенитет", "териториална цялост" и "липса на принуда", заяви шефът на Пентагона. Той съобщи, че американският генерал в оставка Джон Абизейд, който оглавяваше през 2003-2007 г. Централното командване на въоръжените сили на САЩ, и занапред ще работи като старши съветник на Пентагона по въпросите, засягащи военната помощ за Украйна. Абизейд получи този пост при управлението на президента Барак Обама.

Порошенко се разчувства в Пентагона (СНИМКИ)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп "със сигурност не прилича на човек, поддържащ някакви специални отношения" с Русия, каза Порошенко във вторник в интервю за телевизия "Фокс нюз".

Личните ми впечатления са следните: той е забележителен лидер, с голяма харизма, голяма политическа воля. Той е голям приятел на Украйна, който ми помага да постигна мир в страната си, изтъкна украинският държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Курти

    16 12 Отговор
    ТЪПАНАР ПОТРОШЕНКО

    Коментиран от #13

  • 2 бит потрошенко

    19 11 Отговор
    Циркаджия, само дето не е забавен
  • 3 Петкан

    17 3 Отговор
    Българския Иван Костов !

    Коментиран от #4

  • 4 Sergiy

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Петкан":

    a какво лошо направи Костов, нали при него стана ясно че България ще влезе в НАТО 2004г. и че 2007-ЕС, той заложи фундамент и от там тръгнаха към тези дати. Или за теб НАТО и ЕС-е грешка за България?

    Коментиран от #10

  • 5 Sergiy

    10 5 Отговор
    "бай курти"-14.23; "бит порошенко"-14.24; "Петкан"-14.25.
    14.12 излезе статия.
    Ти да не си самичък "бачкаш" днеска?

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Хахаха

    10 1 Отговор
    Роската също би се разплакал
    Хахаха
    Колко романтично !!!!!!!!
    Хахаха

    Коментиран от #17

  • 7 Kcaniba

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Sergiy":

    Парцуцата на Параша нко, му е дошла в повечко!!!
    Иначе нямат какво да яде раята му!!!
  • 8 Kcaniba

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Sergiy":

    Парцуцата на Параша нко, му е дошла в повечко!!!
    Иначе нямат какво да яде раята му!!!
  • 9 Барчо

    8 1 Отговор
    Сега така ще каже, защото това му изнася. Когато са се заклевали сигурно пръв е целунал съветското знаме в знак на вярност. Преди да изберат Тръмп говореше, че бил най-големия боклук, а сега му целува задника. Е.ати нещастника. Тоя не искам и боклука да ми изхвърля.

    Коментиран от #15

  • 10 Барчо

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Sergiy":

    Е та ЕС какво донесе на народа ни? Що не слезеш малко от компа и да пообиколиш България и да поогледаш!! Заприличала е на Югославия по време на бомбандировки. Те това донесе ЕС. Окрадоха парите на хората и хвърлят от време на време някои трохи. Колко са парите, които идват и колко ни е членския внос? Никъде няма яснота. Мълчи се. Що така? Ами щото парите дето идват са доста по-малко от членския ни внос. И какъв е извода? Ами ЕС краде българите. Само за инфо. Членския внос на България е 63 300 000 евра. А колко влизат у нас?
    А когато след 89 г се о.рахме пред руснаците и "държавните ни мъже" рязко смениха курса, влизането ни в НАТО беше единствения разумен вариант, въпреки грешната посока.
  • 11 Барчо

    5 3 Отговор
    Поразтърсих се и открих, че до 2015 г сме назад откъм ЕС. В смисъл, че ни е откраднал 15 милиарда евро. Членския ни внос е до 2015 г 5 милиарда евро, но глобите, които са ни наложили ЕС възлиза на 10 милиарда евро и са завели дела за 14 милиарда евро. Това е до 2015 г, ама сега сме 2017 г.
    Та да питам отново. Какво точно ни донесе ЕС? Даде ли ни или ни взе? Ами взе ни пазарите и парите. Сега живеем като просяци. Говоря за народа, а не за няколко мастити политици и приближените.
    Когато фактите говорят, трябва да се мълчи.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Ghost1

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Ама то това не ти е от ЕС аз да ти го кажа, а най си е от народа. Ти какво очакваш когато от собственият и нежелаещ реформи народ избира всеки път корумпирани наследствени комунисти, а те от своя страна назначават себеподобни слижители също нежелаещи реформи. За това ли ти е виновен ЕС че тук се избират за пореден път все хора които не ти позволяват даже да чуеш как точно се изразходват европейски пари. Глобите са затова че на нашите им дреме за какво ще бъдат глобявани и не предприемат абсолютно нищо така както му е все тая вече и на народа кой ще го управлява!
  • 13 Денчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Курти":

    Що да е тъпанар бе. Откъде на къде го наричаш така. Ти сигурно се мислиш за по-умен ли?
  • 14 Sergiy

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Най-много ми хареса "поразтърсих се и открих", къде, какво, откъде не ясно, ама ..... оставим за сега твоят "источник".
    По твоите думи, ако не ЕС, България сега щеше да жевее като Швейцария или...?
    Сега, забравил си да сметнеш колко дойдоха инвестиции, колко бяха усвони евро по различните фондове, свобода на движения и къп други неща,няма нито време нито желания да ги описвам и ти, ама нищичко не си споменал.
    Вместо да си "поразтърсил", прочети поне някоя статия която горе-долу бива:http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/bylgariia-i-polzite-ot-neinoto-chlenstvo-v-es-232242/
    Въпрос, според теб, България не трябваше да влиза в ЕС и НАТО. Виждам, че твоят отговор- категорично ДА.
    Това са пълни глупости или на човек който и 0....1% не разбира за какво пиши или на един, ....ами добре за сега оставим само първото.
    И как според теб, България щеше да се развие сега, през 2017г. без ЕС и НАТО? Погледни на 360 градуса и кажи, ама нещо стойносно, без тези "поразтърсих се" ;))
    P.S. Обиколих България много и то наистина много и не само България, това е малкото отстъпление към твоята "теза".
  • 15 Sergiy

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    той никога не казвла че тръпм бил "най-голямият буклук", макар че той е такъв според мен. Той вярвал че Хилари ще е в Белият дом, както и 99,9% от хора и това не го скривал. Второто-той не целува задника, а беше на едно посещение, както и много други, освен твоят путьо по понятните причини на всички нормални хора.Трето и последно-тръмп вече не решава горе-долу сериозни въпроси, сенат и конгрес е пречката, ами цял Washington DC-всъщност пречкаta за тръмп. След като излезе всичко, което покрито за сега путьо-тръмп, тогава ще говорят много за това и ще влезе в учебници. А за сега тръмп прави това, което му казват республуканците, това ти e малко инфо в твоят промит мозък от russia today, life news, 1-tv, russia-24 и др. "канали" на кремъл.
  • 16 СМЕШНИК

    1 0 Отговор
    СМЕШНИК ! НАТЕГАЧ ! Г.ЗОЛИЗЕЦ ! ОЛЯ СЕ!
  • 17 бай Тодор

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Да бе,той да не е Соломон Паси!