Last news in Fakti

21 Юни, 2017 15:33 1 283 2

Кралицата: Приоритетът на правителството е успешен Брекзит (СНИМКИ)

  • елизабет втора-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей
Кралицата: Приоритетът на правителството е успешен Брекзит (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Британската кралица Елизабет Втора заяви, че за правителството на премиера Тереза Мей основната задача е да осигури възможно най-доброто за Великобритания споразумение за Брекзит и каза, че кабинетът ще се стреми към възможно най-широк консенсус по условията за излизане от ЕС, предаде "Ройтерс".

В реч пред парламента, в която представи програмата на правителството, кралицата заяви, че кабинетът ще отмени хармонизирането на британското законодателство с европейското и ще приложи нови политики в областта на имиграцията, международните санкции, ядрената сигурност, земеделието и риболова.

"Приоритетът на моето правителство е да осигури възможно най-доброто споразумение за излизане на страната от ЕС. Моите министри са готови да работят с парламента, местните власти, деловите среди и други по изграждането на възможно най-широк консенсус за бъдещето на страната извън ЕС", каза кралицата.

Кралицата: Приоритетът на правителството е успешен Брекзит (СНИМКИ)

От речта й още стана ясно, че правителството се отказва от най-спорните си планирани мерки в образованието и здравеопазването, които бяха приети силно отрицателно от гласоподавателите по време на предизборната кампания. На парламентарните избори на 8 юни консерваторите изгубиха абсолютното си мнозинство в Камарата на общините.

Кабинетът се отказва от намеренията си да премахне безплатните столови за ученици и да финансира здравните грижи за стари хора чрез допълнителен данък върху наследството им, наречен от критиците на тази мярка "данък деменция". Не се споменава и предизборното предложение на кабинета да се отмени забраната за лов на лисици.

Кралицата: Приоритетът на правителството е успешен Брекзит (СНИМКИ)

Кралицата: Приоритетът на правителството е успешен Брекзит (СНИМКИ)

В речта на кралица Елизабет Втора не бе споменато планираното държавно посещение на президента на САЩ Доналд Тръмп във Великобритания. Затова пък тя заяви, че правителството очаква с нетърпение планираното държавно посещение на испанската кралска двойка, предвидено за юли, предаде АП.

Кралицата: Приоритетът на правителството е успешен Брекзит (СНИМКИ)

Британското правителство покани Тръмп на държавно посещение и президентът на САЩ прие поканата, но засега не е определена дата.

Речта на кралицата бе кратка, което отразява отслабените позиции на Тереза Мей след загубата на абсолютното мнозинство на консерваторите след свиканите от Мей предсрочни избори на 8 юни, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 киро

    0 0 Отговор
    Кралицата на ПИРАТИТЕ !
Новини по държави: