Last news in Fakti

21 Юни, 2017 20:49 1 620 3

ЕС: Изобщо не обсъждаме сближаване с Турция

  • турция-
  • ес-
  • реджеп ердоган-
  • ек-
  • анкара

Брюксел и Анкара не обсъждат връщане към отношенията, които съществуваха преди опита за преврат

ЕС и Анкара в момента дори не обсъждат възможността за връщане към отношенията, които съществуваха между страните преди опита за преврат в Турция и последвалите действия на властите. Това заяви пред журналисти в Брюксел дипломатически източник от Съвета на ЕС, предаде ТАСС.

Изобщо не става въпрос за връщане към нивото на отношенията между ЕС и Турция, което съществуваше преди пуча и всички вътрешни събития в страната. И това, разбира се, е много тясно свързано с преговорите за членство на Анкара в съюза, посочи източникът.

Дипломатът добави, че Турция остава стратегически партньор на ЕС. Ние имаме общи интереси, пред нас има общи предизвикателства, отбеляза той.

Комисията на ЕП по външните отношения вчера одобри проекторезолюция, в която настоя ЕС и неговите 28 членки официално да прекратят преговорите за присъединяване на Турция в най-кратки срокове, ако конституционната реформа за увеличаване на правомощия на президента Реджеп Ердоган влезе в сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    1 2 Отговор
    Да се чудиш на Европата..миналата година в Турция имаше бомби,атентати,опит за преврат,радикален ислям от Ид и Гюлен..турците удържаха ...защитиха демокрацията и свободния избор....а на Европата го сърби.....

    Коментиран от #3

  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Дано никога да не се сближат ! Ислямизацията е БИЧ за Европа !
  • 3 lava

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    И какво по-точно удържахте? Бедния турски народ изстрада тия неща, дето си ги написал, ама политическата ви класа усети ли нещо? Напротив - използваха ситуацията за да консолидират още повече властта и да смачкат свободата. Имате там неграмотно население, като нашите индианци, които гласуват под строй за когото им се каже, то качи и държи мустакатия пе..дал на власт. Ако ти се радваш на избора на неграмотни маймуни, значи си много объркан
Новини по държави: