Last news in Fakti

21 Юни, 2017 17:57 5 216 18

Македонски политици скочиха на България

  • зоран заев-
  • македония-
  • българия-
  • скопие-
  • зоран груевски-
  • георге иванов

С приемането на обща история с България Заев отвори "кутията на Пандора", заявяват от партия ГРОМ

Македонски политици скочиха на България - 1
Снимка: БТА/АР

Македонската партия Гражданска опция за Македония (ГРОМ) заяви в разпространено днес писмено изявление, че с приемането на "обща история" и общо честване на празниците с България премиерът Зоран Заев е потвърдил тезата "един народ - две държави" и е отворил "кутията на Пандора", предаде агенция МИА.

"ГРОМ вече две години предупреждава, че в Македония ще се инсталира марионетно правителство, чиято задача е да отхвърли македонските национални интереси и да "свърши работа" на съседите. Вчера Заев отиде в София да продава македонските национални интереси и с едно движение умножи по нула усилията на всички предишни премиери и като "най-умен" прие всичко, което българите поискаха", се казва в съобщението.

ГРОМ добавя, че след всичко това е нормално българите да хвалят Заев, защото търсят такъв като него от 1944 г.

По-нататък в текста е изтъкнато, че двете страни могат да говорят за национално помирение, както направиха Франция и Германия, но не и за обща история. Илинден според партията може да се празнува заедно като църковен празник, но не и като годишнина от Илинденското въстание.

"Питаме още от коя история ще учат учениците и кой ще им пише учебниците - дали българските историци, а нашите ще ги обявим за фалшификатори", подчертава в съобщението си ГРОМ.

Партия ГРОМ, създадена през 2013 г., участва в предсрочните избори през декември в рамките на коалицията, водена от ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски, и има двама депутати в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    56 4 Отговор
    Каква история има държавата македония че да има македонски историци.Коя година е създадена държавата македония.
  • 2 Барчо

    31 5 Отговор
    Още малко като отказват да приемат очевидното, ще се развее шиптърското знаме над Скопието и няма да има спасение. Тогава да ги видя тия националистчета какво ще правят. Ще са като извадени от рекламите на македонската наденица.
  • 3 Станислав

    33 3 Отговор
    А-бе, тия клоуни от ГРОМ къде се бутат сред мъжете?!!! Припукало ни е на нас за Македония! Въобще не ни е притрябвала с тези албански малцинствени проблеми - да си ги решават там и въобще да не се занимават с нас! Спокойно можем да им спрем влизането в ЕС, щом като толкова са примрели да се занимават с тъпите им простотии! И без това си имаме достатъчно собствени проблеми (България е пред изпадане от ядрото на ЕС заради мафиотското управление у нас), та с техните комплексарски тъпотии ще се занимаваме. Когато осъзнаят, че членството им в ЕС минава и през България - да дойдат пак да попитат, дали ще ги пуснем и според поведението им ще решаваме...
  • 4 Издислав

    31 3 Отговор
    Цялата македонска история може да се събере на един лист А4.
    Но имат две световно известни имена - Макларън и Макдоналдс...хахаха
  • 5 АЗ БУКИ ВЕДИ

    28 1 Отговор
    Тая техната партия ГРОМ е като нашата ДРОМ-малка и неизвестна!
  • 6 Сандо

    22 2 Отговор
    То едно наводнение ги беше изтрило като нация, пък сега вирнали нос.
    Ей пишман македонци, юнаци-тъпаци, вместо да се радват да сме заедно, те се възгордяват. От кога вие държавицата бе, колко години история имате, избройте си царете, управниците, опишете си историята. Скъсани покемони!
  • 7 Климент

    10 6 Отговор
    Шовинизмът у всеки народ, особено у по-примитивните е тесто, което може да бъде омесено с всякакви форми. Особено ако от това имат интерес някои външни сили с Имперски господарски амбиции, като Русия и Велика Сърбия.Ето кой има интерес Македония да бъде дестабилизирана и да не влиза в НАТО и ЕС. Така че не македонският народ, а друг играе с картата на шовинизма !
  • 8 Сандо

    13 5 Отговор
    Оставете Русия настрани, все си дращите на едно и също място. ЕС и Нато и Русия.
    С тях и без тях, чисто и просто тия тъпаци македонците си мразят българите и това е. И да плъдне някой или ще са хакери руски, а другия вариант е Путин. Те си ни мразят!

    Коментиран от #15

  • 9 цъвти

    17 2 Отговор
    Не са виновни "макетата",а нашите "дупедавци начело с продажника Б.Б.!!Нека знае,че като им призна езика,че го имало записано в т.н.тяхна конституция извърши държавна измяна и трябва/ако му стиска на"Цацата"/да се само сезира и го подведе под наказателна отговорност!Стига се е писал на "мъж"!А да командва само жени!!Начело с онази "дебелог.зата"Л.П. и от Плевен Ц.Ц.
    Същата вина носят и Стоян Ганев,Екатерина Михайлова и другите ни външни министри!Ще Ви кажа оня виц:Дето един македонец се хвалел,че у Македония растяло жито като дренки!Един българин го попитал :Ами какво търсиш в България?А той се поизпънал и проплакал:"Ами какво,че ручам у македонио-камъне ли"?Да си налягат там парцалите и да ходят да целуват задника на Сталин и Г.Димитров,че те ги обявиха за "държава"!Да го д....т!!!
  • 10 Сандо

    8 4 Отговор
    Ето, браво на Цъвти...
    Един сериозен коментар, без плопаганди и без простотия, чистата истина.
    Те са една 50, 60 или в най-добрия случай 70 годишна, искуствено създадена държава. За моя лична радост албанците ще ги нагласят. Всякакви там герой, юнаци, бойци с динозаври дори. Защото първия динозавър е убит от македонец!
  • 11 шиптар

    18 4 Отговор
    Те голяма смешка тези макета.Първия им цар бил Самуил.Ами кой е втория,третия ..докато стигнат до цар Тито и император Сталин.
  • 12 Гост

    8 1 Отговор
    То никой не ги иска тия селяндури те постоянно реват за независимост, ма те са независими нищо не зависи от тях
  • 13 Българин

    7 0 Отговор
    В цяла югозападна България районните пълни с макета да пдават документи за Български лични карти, скриновете им миришат на нафталин да не изядат молците паспортите на бабите им с Български имена
  • 14 Колю

    7 1 Отговор
    Спокойно . Оня като им направи и на тях магистрала -1 бр. ще разберат на къде са тръгнали и къде акат гладните.
  • 15 antimediator

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    Причината някои да не ни обичат в Скопие се знае от всички , но ти се опитваш да си заровиш главата в пясъка.
    Сръбските югокомунисти дълго време им промиваха мозъците, а Москва ги поощряваше и напътстваше.
    Сега когато Москва е в тотална изолация търси някъде където може да упражни влияние и да се намести.Това го направи в Черна гора, Сърбия, у нас и сега в Македония.
    Руснаците инвестират в тяхното ВМРО и го насъскват с помоща на агенти от сръбското ДС.
    Идеята е Балканите да са нестабилни и те да играят ролята на балансьор.Така не се опитвай да защитаваш руското джудже !

    Коментиран от #16

  • 16 Трол

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "antimediator":

    Мдааа, руското джудже ти ревизира Санстефанска България на Берлинския конгрес,лично Путин раздаде около 1/3 от българските земи на комшиите!
  • 17 георгиев

    5 3 Отговор
    Силата на Македонизма е истината , логиката и разума. Татаробугари вулгари , прости хора войнствени примитиви , арогантни мошеници , не разбирате ли, че знанието е сила , а истината е свобода.Приемете действителността каквато е и се смирете в името на разума , реализма и разбирателството. Българи бъдете български патриоти , но и честни хора защото родолюбието като всяка любов е вътреш2но и съкровено чувство. Всяка негова показност е фалш и лицемерие.Национализмът е последното убежище на провалените политици.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: