22 Юни, 2017 14:33 2 388 11

Курц: Без мюсюлмански детски градини в Австрия

  • австрия-
  • детски градини-
  • курц-
  • мюсюлмани
Курц: Без мюсюлмански детски градини в Австрия - 1
Снимка: Shutterstock

„Мюсюлманските детски градини не трябва да съществуват”, каза министърът на външните работи на Австрия Себастиан Курц и действащ председател на ОССЕ. Той е за закриването им, тъй като са изолирани както в културно, така и в езиково отношение.

Външният министър на Австрия предлага да се повишат изискванията относно владеенето на немски език от служителите в детските градини и училища. В първите децата биват подготвяни за училище и част от това е да говорят правилно немски език. Според Курц мюсюлманските детски градини не спомагат за интеграцията на децата в обществото.

Европа изживява най-сериозната бежанска криза от Втората световна война досега, предизвикана от въоръжени конфликти и икономически проблеми в държавите от Близкия Изток и Северна Африка.

Курц е автор на идеята бежанците да бъдат приютявани в държави извън ЕС, например Египет и Грузия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    4 34 Отговор
    На тоя Кунц дядо му сигурно е бачкал в Аушвиц

    Коментиран от #7, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 САК

    31 1 Отговор
    За това, че мюсюлманските детски заведения и училища изолират и капсулират общностите е прав.

    Това, което предлага в дългосрочен план за детските градини смятам, че ще даде резултати.

    за изпращането другаде не решение на нищо. Като не ги искате просто не ги приемайте.

    Коментиран от #4

  • 4 КАСАПИНА

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "САК":

    Прав е човека че не иска да въди боклуци в готината си държава тия които иска да ограмоти само паразитират там дюнержии търговци и автоджамбази и още сума ти боклуци които живеят на гърба на АВСТРИЯ

    Коментиран от #5

  • 5 ХАСАН

    2 16 Отговор

    До коментар #4 от "КАСАПИНА":

    Австрия с своите петролни фирми обира-каймака на тия страни и затова хората вместо да си живеят в своята страна емигрират там...ако OVN Касписан даде поне половината заплата която дава в Виена то касписанлията няма да остави семейство и деца и да иде на гурбет!

    Коментиран от #11

  • 6 Пазарен Либерализатор

    23 1 Отговор
    Курц е прав, а Египет ще е много приятно място за всякакви ислямизирани бежанци.
  • 7 Аяжо

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    А да не ти се иска да е работил като ибрикчия.
  • 8 Фалшиви новини

    6 0 Отговор
    Не знаех че има ислямски детски градини в Европа, виж ги ти , а после питаме откъде се вземат алахакбаровци ,готови да жертват своето " безполезно съществуване" на земята, с някой тер.акт. На какво друго могат да ги научат освен- убий неверници.
  • 9 БайМанаф

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    И добре ги бе подхванал шикългрубера ама ги недовърши...
  • 10 Иван

    2 0 Отговор
    Ислямът използва демокрациите за да разширява влиянието си, а когато то стане достатъчно голямо премахва демокрацията и репресира "неправоверните".Историята го е доказала, а в наши дни примери много - един от тях е Ливан, която преди 50 години е била демократична, просперираща предимно християнска държава. Европа я чака същото, защото ЕК и Дъблинският регламент направиха от всички араби и африканци мигранти/бежанци почти всички с умишлено унищожени документи за смоличност , ВИП персони на ол инклузив, за което всеки европеец, който не е мигрант трябва да плаща от джоба си. Ако това безобразие не спре, наглостта на т.н.бежанци ще расте до налагане на шериата
  • 11 Costelo

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ХАСАН":

    В някои случай ти уважавам мнението, въпреки че не го споделям, но тук много бъркаш. Познавам доста хора, които са живяли и работили в Африка - и северна и южна и по островите, и всички казват едно и също - черните ги мързи да бачкат. Каквито и природни ресурси да имат не могат сами да ги управляват и да направят страните си проспериращи без ръководството на белите.