Last news in Fakti

23 Юни, 2017 10:13 1 213 2

Казахстан няма да изпраща войски в Сирия

  • сирия-
  • казахстан-
  • войски-
  • русия-
  • турция-
  • оон-
  • мир

Казахстан може да промени мнението си само след решение на ООН

Казахстан няма да изпраща войски в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Казахстан няма да изпраща войски в Сирия, съобщи ТАСС, позовавайки се на казахстанското външно министерство. Ведомството отрече информацията, че ще включи свои сили на фронта.

По-рано Русия обяви, че се водят преговори войници на Казахстан и Киргизстан да се присъединят към операциите в Сирия, насочени към спиране на бойните действия.

Външното министерство на Казахстан обяви, че мироопазващи сили могат да бъдат дислоцирани в Сирия само след решението на Организацията на обединените нации.

Войната в Сирия навлезе в седмата си година. От началото на конфликта милиони сирийци бяха убити или ранени, а огромна част от населението на страната напусна домовете си.

Съществува възможност Русия и Турция ад разгърнат съвместно сили в Сирия, за да подпомогнат мирния процес. Двете страни, заедно с Иран, работят върху механизъм за създаване на зони за деескалация в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    4 5 Отговор
    Казахстан и Киргизсран са две от шестте държави, участващ в руският военен съюз, / руското нато/, наречен одкб, с шеф-диригент русия, с откраднат от Договора за НАТО чл.5 - клаузата за колективна защита и вписана в руския договор под чл.4 - http://www.odkb-csto.org/documents/detail.php?ELEMENT_ID=126 Вече не само русия се намесва директно, но и нейните военни слуги от руското нато-
    одкб /чието съществуване всички руски “защитници“ премълчават, когато дъвчат краката на НАТО/ изявяват желание за намеса.
    В одкб участват следните държави- русия, грузия, беларус, киргизстан, казахстан и таджикистан.

    Коментиран от #2

  • 2 Андре

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    все промита сган !