23 Юни, 2017 20:59 1 860 31

ЦИК на Русия: Навални, нямаш право да се кандидатираш за президент (СНИМКИ)

  • алексей навални-
  • владимир путин-
  • избори-
  • кремъл-
  • москва-
  • русия

Старият противник на Кремъл не може да участва в избори заради влязла в сила присъда

ЦИК на Русия: Навални, нямаш право да се кандидатираш за президент (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руският опозиционер Алексей Навални не може да се кандидатира в президентските избори, защото има наказателна присъда за криминално престъпление. Това обяви днес Централната избирателна комисия на Русия, предаде "Ройтерс".

"Навални няма пасивни избирателни права", гласи съобщението, което означава, че той не може да се кандидатира за президент. Видният борец против корупцията и противник на Кремъл бе признат за виновен през февруари по дело за незаконно присвояване и осъден на пет години затвор условно. Навални твърди, че делото е скалъпено, за да му попречи да се кандидатира.

Навални е заявявал, че не вижда правни пречки за участието си в президентските избори през март 2018 г., тъй като в руската конституция е записано, че нямат право да избират и да бъдат избирани "лица, които пребивават в места за лишаване от свобода", а той е осъден условно, предаде ТАСС.

ЦИК на Русия: Навални, нямаш право да се кандидатираш за президент (СНИМКИ)

По този повод руската ЦИК заявява в съобщението си: "Относно липсата на посочените ограничения в т. 3 на чл. 32 на конституцията трябва да се отбележи: конституцията (т. 3 на чл. 55) директно предвижда в редица случаи възможността за ограничаване на правата и свободите на човека и гражданина с федерален закон".

ЦИК на Русия: Навални, нямаш право да се кандидатираш за президент (СНИМКИ)

ЦИК на Русия: Навални, нямаш право да се кандидатираш за президент (СНИМКИ)

От ЦИК на Русия казаха още, че организирането на т-нар. предизборни щабове в подкрепа на кандидатурата на Алексей Навални не се регулира от изборното законодателство, защото още не е обявено началото на предизборната кампания. Изборите за президент на Русия трябва да се състоят през март 2018 г. Решение за произвеждането им трябва да се вземе през декември 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    18 23 Отговор
    Тази страна да не би да е Русия, а президент да е Путин. Ясно страната на злото.
  • 2 Барчо

    26 17 Отговор
    Със сигурност не е България. Тук депутат може да бъде педофил, крадец, алкохолик, убиец, рекетьор. Президента ни е без значение. Все едно го няма. За Плевнелиев се говореше преди да го изберат, че дължал на работещи за него доста хиляди и имало заведени дела.
  • 3 Скорпион29

    28 16 Отговор
    Правилно престъпниците и агентите на чужди служби нямат място в оправлението на РФ.Това да не ви е България бе.
  • 4 УжасТ

    16 23 Отговор
    Тоя путьо ще векува, дядка ботоксиран..ще държи властта докато пукне.

    Коментиран от #6

  • 5 Барчо

    10 6 Отговор
    Всеки път се кандидатира за президент и Владимир Жириновски. Ако го изберат по някаква случайност, руската политика така ще се втвърди по посока НАТО, че Америка и Европа ще си спомнят с умиление за мъдростта и въздържаността на Путин. Санкции от Европа към Русия!!! Така ли! Айде OFF кранчето на газта, както и нефта за украинците, германците, българите и други подлоги. Газта и нефта винаги има кой да ги купи извън сегашния пазар. И не само това. Икономиките европейските страни са доста повече свързани, отколкото се вижда на повърхността. Само един лек пример: АЕЦ Козлодуй произвежда 45 тона за година отпадъчно ядрено гориво НА ГОДИНА и Русия го обработва като го обезопасява. Направете си справка. Само си представете да откажат да го правят заради наложените и санкции от нас!! Също те обогатяват урана ни до ядрено гориво за ползване. Без газ,нефт и ток, нали се сещате какво ще стане в България? Едва ли краварите ще ни обърнат внимание. Всички държави ще се спасяват поединично. Владимир Жириновски, въпреки че е краен и не изглежда да е в ред с главата, неговата партия ЛДП . Той не е умерен политик и в никакъв случай управляем. С него договорка няма. Него или подобен ако изберат, че има да се пати!

    Коментиран от #8

  • 6 Барчо

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "УжасТ":

    Моли да да векува, че ако дойде Жириновски, както напредва ще се отели вола и на краварите и на нас най-вече покрай тях. Тогава ще си пишем по гълъби, че няма да има ток.
  • 7 Тпаци

    6 12 Отговор
    Вие явно хич не сте в час :D Дори не знаете,че Жириновски е признат клоун сред народа в рашката.Само путьо ще спечели,точно затова сега унищожава единствения си реален опонент.Защото се изплаши колко хора излязоха по улиците.Много са ви промити мозъците :)

    Коментиран от #9

  • 8 Барчо

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Допълнение, че нещо изпуснах. Партията му въпреки крайностите набира позиции и все повече му обръщат внимание. Аз лично си мислех, че ще стане като с нашия Жорж Ганчев - случайно попаднал палячо в политиката и за няколко години ще мине в забвение. Притеснително е, че е още в политиката и набира изборна маса.
  • 9 Барчо

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Тпаци":

    Прочети малко резултати от последните избори и колко процента са в Думата на ЛДП и тогава плямпай. А за този така наречен "опонент" пак се изказваш неподготвен. Дори да се кандидатира шанса му да спечели е само в американска "кибер атака" Хааааа-хаааа-хаа-ха. И в края на краищата има закони и те трябва да се спазват дори и от такива като Навални. Щом отсега го нарушава, какво ще прави като стане президент?

    Коментиран от #15

  • 10 Справедлив

    8 5 Отговор
    Тоя мишок само като го видиш на снимката и ти е ясен от кое НПО е....
  • 11 стоян георгиев

    8 9 Отговор
    нищо неочаквано.уж няма проблеми путин да спечели с 12000 % изборите,а от навални го е страххх.голям патриот този путин и много смел точно като милиционер къвто е .истинския мъж тук е навални ,лошото е че е въпрос на време да бъде убит или наранен много сериозно .тва са аргументите на милиционера на власт ,та руснаците си заслужават управлението на патриота и нека си пият щасливо лосион за вана,но да си стоят в русия и да не дават акъл извън страната си,щом си харесват батюшката и не се бунтуват срещу произвола му.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    тебе без да те чета ти слагам (-) винаги.

    Коментиран от #16

  • 13 Скорпион29

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Плювач и нищо повече си, на господаритети Путин просто не им е одобен щото им слага прът в алчните империалистически интереси е сори няма Катарски газ, няма заграбен сирйски петрол ,няма и НАТО в Украйна
  • 14 на Деса шушито

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Деса-стоян-То не мое да смогне с...щуротиите. Та к*во викаш? Русия фалирала? Искам, искам да ми разкажеш пак!

    Коментиран от #17

  • 15 Тпаци

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    Какво да чета? Ти в тоталитаризма нали знаеш бай ти Тошо колко гласове получаваше? И дали имаше друга алтернатива на него? И после си пляскаха, че народа пак ги е избрал. ушанки с промити мозъчета, дето си слагат плюсове с малките застарели ръчички.
  • 16 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    ти и подобните ти ви моля никога да не ми слагате плюсове искам само минуси от вас.стана ли удобен за вас трябва да спра да пиша!
  • 17 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "на Деса шушито":

    да вярно путин не е удобен на господарите ми ,а именно на свободата и деомкрацията.прът обаче не ни слага, слага го на такива като теб дето си мислите че един тиранин може да е нещо положително,а както виждаш въпреки руските напъни в европа си живеем добре за разлика от мизерията в мама ти рашка!
  • 18 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    да точно тва викам русия е във фактически фалит от три години и тва е проста статистика въпреки рекламата на модела там от такива като теб.фактическия фалит е невъзможността да покриваш задълженията си с приходите дето имаш.в русия тва както казах е от три години.за сега контрата я обира руския народ както и бизнеса в русия ,но ситуацията не е овладяна.може да провериш кво пишат руските икономисти по темата въпреки че голяма част от тях са на хранилка при путин.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 на Деса шушито

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Дааа, 32градуса е на сянка! Охлади страстите, че виж какви щуротии си натворила!
  • 20 Ибрахим

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    стоене като свършиш с руските икономисти виж там американските икономисти да ти кажат колко американски държавен дълг изкупува русия месечно.

    Коментиран от #21

  • 21 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ибрахим":

    изкупува нула американски държавен дълг.по-скоро продва такава е тенденцията в последните три години.само да те питам кои са основните кредитори на русия дали знаеш,щото гледам че си фен на руския икономически модел,а и знаеш ли колко пъти русия е фалирала през последните 100 години и колко пъти е спирала да си плаща дълговете и колко пъти е фалирал сащ и е спирал да плашата?
  • 22 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    въпреки че не си ми приятен ще те образовам безплатно.ето една статиика от русофилския саит на пеевски с основни извори руското министерство на финансите и руски икономисти.има подобни поне 1000 в руските медии.приятно четене и леко с жегата щом ти влияе, мен не ме бърка.
    http://pik.bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2019-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-news630090.html

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ибрахим":

    значи русия сви дълга си от 150 млрд до 65 сега са купили 25 ,но въпреки това са далеч от парите дето имаха в американски ценни книжа ибрахиме.тва е моментно състояние ,просто вадят от единия джоб и слагат в другия ,но глобално както писах на трола парите им намалят и по-скоро продават .

    Коментиран от #25

  • 25 Ибрахим

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    аз не съм икономист стоене и не знам кое какво значи,фактите говорят че фалиралата русия е един от топ кредиторите на сащ.малко ме е срам че цитирам баш тая агенция но понеже на тебе ти е критерий за информация там пише че сащ са по зле и от гърция.така че не знам кой точно е фалирал.
    за сега имат за бопш и лосион така че не ги мисли.

    Коментиран от #26

  • 26 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ибрахим":

    като не си икономист ,значи не трябва да даваш компетентно мнение щото аз съм.тва едно.осве че не си икономист явно не може и да смяташ,щото русия е купила сега руски дълг за 20 млрд ,но малко преди това е продала за 80,което е упоменато във всички извори дето ползваш и ти.тва второ.агенция пик е ползвам за да не протестират путиновите фенове тук че едва ли не съм ползвал неверни американски новини.тва трето.и сега да те питам от 20 трилиона американски дълг колко са 100 млрд,като процент?русия държи незначителна част от въпросния дълг и идеята и е да има доларови инвестиции с голяма сигурност ,напук на празните приказки пак на същата русия че сащ ще фалират заради големия си дълг.та на база на тези доларови инвестиции ,парадоксално но факт русия се надява да стабилизира рублата ,която е в риск заради реалния ,но прикрит фалит на страната и сега в тези няколко месеца ще прехвърлят активи именно в американски ценни книжа с цел имиджово лъскане на рублата.само обаче да ти кажа че тва не може глобално да помогне на руската икономика и лъжата в последствие ще я платят скъпо обикновенните руснаци.тва ти го казвам като икономист.

    Коментиран от #27

  • 27 Ибрахим

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    почваш да ми ставаш безинтересен.
    продала 80 милиарда, на кого ги е продала.
    америка на кой е върнала златните резерви.

    Коментиран от #28

  • 28 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ибрахим":

    естествено че ще съм ти безинтересен ,нивото ни е различно.та обяснявам бавно за такъв като теб.преди няколко години русия бе купила държавни ценни книжа на сащ ,а именно облигации за около 150 млрд.долара и след настъпването на кризата в русия те периодично ги продават като стигнаха до там че останаха с такива книжа за около 70 млрд долара ,сега за няколко месеца купиха отново американски държавен дълг и достигнаха до нива от 100 млрд ,но реално за последните години русия е с 50 милрд по-малко инвестиции в американския дълг от преди кризата .кво не ти е ясно и кви златни резерви те гонят че не разбрах?имал си 150 лева дадени на заем на пешо после си продал 80 от заема му на иван,но след времe си купил отново от иван 20 лева от същия заем и сега пешо ти дължи 100 лева.та във времето на покупкопродажбите ти въпреки че си купил част от дълга всъщност глобално си продал!

    Коментиран от #29

  • 29 Ибрахим

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    кое точно от въпроса ми не разбра.на кого ги продаде тия 80 милиарда.

    за златния резерв на германия питам кога смята сащ да го върне щото германия си го иска.и не само на германия на още доста страни откава да връща златото.и не само да го връща ами даже и на снимка отказва да го покаже.

    пък туй с пешо и иван го приказвай на някой друг.

    Коментиран от #30

  • 30 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ибрахим":

    ха,ха,ха,хо ,хо хо...на кого ги продаде ли бе миличък....ха,ха,ха....ами продаде ги на един дето му викат фондова борса.ха,ха,ха...на него.от него може и да купиш ако решиш ,завалията винаги има на склад само цената варира :)!та тва за пешо и иван хууубаво го прочети щото за оня дет се казва фондова борса няма да ти разказвам ха,ха....сега за златото .то на неуките тва ви е болката златотооооо.германия прибира златните си резерви от сащ без проблем.сега ще ги управлява вкъщи,явно така е решила че ще печели повече от тях.ето статия по въпроса.не е вярно че америка не била съгласна да върне въпросните резерви.не само ги връща,но и е платила лихва за тва че ги е ползвала:
    https://money.bg/politics/germaniya-pribira-zlatnite-si-rezervi-ot-sasht-i-frantsiya.html

    Коментиран от #31

  • 31 Ибрахим

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    стоене това де си го написал за фондовата борса малко не е вярно.държавен дълг на сащ трудно се търгува по борсите.

    тука един нобелист виж кви ги плещи.
    http://razuznavane.com/?p=5525
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания