26 Юни, 2017 10:47 2 072 9

Нов старт на делото срещу българина-вандал в Берлин (ВИДЕО)

  • светослав стойков-
  • берлин-
  • метро-
  • атака

Стартът се провали заради пристрастия на съдебен заседател

Нов старт на делото срещу българина-вандал в Берлин (ВИДЕО) - 1

Германски съд ще опита да даде нов старт на процеса срещу 28-годишния Светослав Стойков, блъснал германка по стълбите на метрото в Берлин.

При първия опит процесът бе спрян още преди четенето на обвиненията. Причината бе свързана с подозрения за пристрастие на един от съдебните заседатели, поради което съставът на съдебното жури бе изцяло подменен.

Атаката бе извършена на 27 октомври 2016 г. в станция на метрото в Берлин. Българският гражданин от ромски произход, родом от Добрич, нападна в гръб млада жена, и с ритник в гърба я засили по стълбите. В резултат беззащитната жертва получи тежки наранявания, включително счупена ръка.

Властите успяха да идентифицират нападателя на чрез записи от охранителните камери. Германската полиция арестува 27-годишния Стойков, разпознат от случаен пътник в автобус. От Прокуратурата уточниха, че нападателят не е оказал съпротива при задържането.

Ако бъде признат за виновен, Стойков може да получи присъда за лишаване от свобода от шест месеца до десет години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    19 1 Отговор
    1. Не е българин, а български гражданин. Според законодателството на Р. България , под думата “българин“ се разбира лице от българската народност, а под думата “ български гражданин“ се разбира всеки български гражданин, независимо от коя народност е.
    2. Съгласно българското законодателство, не съществува юридическа терминология “българин от ромски произход“. Това е германската юроидическа терминология, съгласно германското законодателство. След като се превежда един материал от немски на български език, поне го превеждайте в унисон с българското законодателство, особено след като е предназначен за българската публика и след като факти. бг принадлежи на фирма, регистрирана по бг. законодателство.
  • 2 Дедо Грую

    19 2 Отговор
    Не е БЪЛГАРИН! Стига сте го опявали едно и също нещо като мантра!
    Това е циганин с български паспорт! Покрай такива на истинските хора незаслужено им се вменява вина. Вие журналята, също имате пръст в това.
  • 3 Янко

    10 0 Отговор
    То май и германското правосъдие има проблеми с циганите!
    Я да видим какъв пример ще дадат!
  • 4 azzzz

    5 0 Отговор
    Един шамар да удариш на циганин в България и веднага вой до небето разбираш ли как ВСИЧКИ българи били расисти и не знам още какви. Ама същият циганин в чужбина станал българин? Е след като циганите са българи тогава за какъв расизъм си говорим
  • 5 гост

    9 0 Отговор
    В чужбина Светослав в България Сали !!!!!! Не знаят две думи на Български !!!!! Но в чужбина Българи !!!! Крайно време е в личните документи да се пише кой какъв е !!!!!
  • 6 гост

    5 0 Отговор
    Със сигурност няма да му дадат минимума. Еквивалентно е със случката у нас където възрастна жена бе изритана пак така брутално и е с фрактура, която я обездвижва за много месеци и години напред. Но разликата е, че в Германия този е в ареста и делото ще се приключи за 2,3 месеца. У нас извършителя е пуснат веднага на свобода и делото вероятно няма да завъши в рамките на 5г, а възрастната жена може да е починала дотогава, агресора ще си живее сред хората и може да извършва други престъпления безнаказано.
    Само у нас има вариант за 30 висящи дела и криминалния да се разхожда из парковете и баровете.
  • 7 Говньо

    0 13 Отговор
    Тая имала късмет че ако бях аз щях да сляза долу още да я ритам! Щях да и покажа

    Коментиран от #9

  • 8 До Говньо

    8 0 Отговор
    Ти с това мислене не разчитай на късмет . Ако те видя да риташ жена,ще те ритам докато спреш да мърдаш.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: