26 Юни, 2017 11:39 3 183 5

Изгориха дрога за близо милиард евро (СНИМКИ)

  • миамар-
  • тайланд-
  • лаос-
  • хероин-
  • опиум-
  • дрога-
  • наркотици

Това е най-мащабната акция срещу наркотиците в историята на Мианмар

Изгориха дрога за близо милиард евро (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/XINHUA

Мианмар и Тайланд - междинни пунктове за разпределение на наркотици, произвеждани в Югоизточна Азия, изгориха дрога за близо един милиард евро по пазарни цени в знак, че са решени да се борят с процъфтяващия трафик.

Това е най-мащабната акция за горене на наркотици в цялата история на Мианмар, увери висш полицай по време на акцията, организирана по случай световния ден на борбата с дрогата.

Мианмар, ръководена дот гражданско правителство начело с бившата опозиционерка Аун Сан Су Чжи, остава сред най-големите производители на наркотици в света - наследство от десетилетията управление на военна хунта, оставила трафика да се разраства.

Изгориха дрога за близо милиард евро (СНИМКИ)

Изгориха дрога за близо милиард евро (СНИМКИ)

В Мианмар бяха изгорени опиум, хероин, канабис и метамфетамини за общо над 340 милиона евро, в Тайланд - за повече от 526 милиона евро. Това отговаря на обемите, регистрирани в миналото.

Златният триъгълник, образуван от Лаос, Тайланд и Мианмар, дълго време бе основното място за производство на опиум и хероин, преди сред разпределителните центрове да се нареди и Афганистан.

Изгориха дрога за близо милиард евро (СНИМКИ)

В щата Шан са събрани почти всички нелегални плантации с опиумен мак в страната, заемаща второ място по производство на опиум в света, допълва АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Недоволен

    6 2 Отговор
    И за какво ги горят,да замърсяват атмосферата само? Като по добре е да ги преработят в нещо полезно което да има по нататъшно приложение

    Коментиран от #2

  • 2 555

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Недоволен":

    Няма как "продуктът" да стигне до преработка, по веригата ще го откраднат, все пак са 1000.000.000 евро а пък има и много наркоманчета които биха си присвоили по едно пакетче
  • 3 мъка

    4 0 Отговор
    Е при нас уж ги горят а после откъде всичката тая дрога в БГ
  • 4 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    3 0 Отговор
    Те са заменили дрогата с барут и стрита хартия с брашно, и сега истинската пътува към европа. Муахахахахахахахаха
  • 5 един

    4 0 Отговор
    Когато конфискуват дрога по време на трафика и, с това нещата на пазара на дребно не се променят. Крайното потребление така или иначе е постоянно. Просто прецакват някой по веригата с някой друг милион или хилядарка, но той реално в последствие се заменя от друг играч. Най-много да не платят на бедните хорица от третия свят, които са произвели дрогата или да окапе някой посредник. Печалбите на крайните мафиотски структури са винаги гарантирани, не се заблуждавайте. От какво мислите се храни ЦРУ, и дали ще допуснат спад в консумацията на дрога? И защо им е да се месят във всички държави, ако не да създават почва за пазарите си... Това е само прах в очите, положението с нищо няма да се промени.