Last news in Fakti

26 Юни, 2017 18:35 2 265 3

Тереза Мей към имигрантите: Искаме да останете!

  • тереза мей-
  • ес-
  • великобритания-
  • напускане-
  • имигранти-
  • останете

Тереза Мей увери гражданите на ЕС, че няма от какво да се притесняват

Тереза Мей към имигрантите: Искаме да останете! - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Британският министър-председател Тереза Мей заяви към имигрантите от Европейския съюз, че иска те да останат да живеят на Острова, съобщи „Ройтерс“.

По думите й тези, които вече законно пребивават във Великобритания, трябва да останат там безпроблемно и след напускането на Европейския съюз през 2019 година.

През миналата година близо 52% от британците гласуваха за излизане от блока и бе задействана процедура. Тя обаче постави редица въпроси, включително за бъдещето на гражданите на ЕС, които работят и живеят на британска земя.

„Искам да уверя хората, които в момента законно живеят във Великобритания, че нито един гражданин на страна от ЕС няма да бъде помолен да напусне, когато излезем от съюза. Ние искаме да останете“, заяви Тереза Мей в британския парламент.

В ход е процедурата за излизане на Великобритания от ЕС, но има редица въпроси, които трябва да бъдат решени в диалога между Лондон и Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПЕИСМЕХУЛКА

    10 8 Отговор
    Най-накрая ще спре или поне ще намалее вноса на кочини с десни волани от Великобритания. Много хора в стремежа си да си купят по-нова, но в същото време и евтина кола, си докарват с десен волан и се трепят по пътищата, поради липсата на видимост. Като в България няма човек във властта с достатъчно капацитет, за да забрани регистрацията на коли с десен волан, то трябва да чакаме британците да излязат от ЕС. До тогава ще се трепем по пътищата.
  • 2 nema puk

    6 3 Отговор
    shibai se kurvo \\//
  • 3 Роман дизел

    5 1 Отговор
    Ида и аз или да остана,че шефа ми дигна заплатата на цели 600 лв.Май че дойда пеша
Новини по държави: