27 Юни, 2017 10:55 2 118 4

ЕС приел 5 пъти повече мигранти от Турция

  • бежанци-
  • мигранти-
  • турция-
  • германия-
  • квоти

От март 2016 г. ЕС е приел 6254 сирийци, а са депортирани 1210

ЕС приел 5 пъти повече мигранти от Турция - 1
Снимки: БТА/АР

Страните от ЕС са приели пет пъти повече мигранти от Турция, в сравнение с първоначално договореното по споразумението за бежанци, подписано с правителството в Анкара. От подписването на договореностите с турското правителство през март 2016 г. ЕС е приел 6254 сирийци, а са депортирани 1210, съобщават германски медии.

На един от депортираните мигранти се падат над 5 приети - в същото време по споразумението с Анкара съотношението трябваше да бъде "едно към едно".

Основната причина, която обяснява забавянето на отправяне на бежанци от територията на Гърция в Турция, е прекалено дългият процес за разглеждане на въпросите за предоставяне на убежище. Оказва се, също така, че числото на пребиваващите в гръцки лагери за бежанци превишава предвидените норми почти два пъти.

ЕС приел 5 пъти повече мигранти от Турция

Както е известно, по програма Евросолидарност на страните от ЕС има определени квоти за прием на бежанци и мигранти, в това число и нелегални. Въпреки това, някои страни, които ЕС принуждава да приемат мигранти, не са съгласни нито с обема на квотите, нито с правилата, когато чужденците преминават от една страна на ЕС в друга.

ЕС приел 5 пъти повече мигранти от Турция

Полша, която се намира в числото на тези страни, вече попадна под санкциите на ЕС за регулирани откази за прием на мигранти. Сега страната намери оправдание - по тяхна информация в Полша вече има 1.4 млн. бежанци от Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    11 2 Отговор
    Е ние приехме 2 милиона македонци...да спираме и ние, кво чакаме...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ХАСАН

    1 9 Отговор
    Трябва да се заселят в Северозападна България..там само влахи..таман
  • 4 гост 2

    10 3 Отговор
    България трябваше да направи така- да приеме като истински бежанци всички украински граждани с българско или украинско самосъзнание, които бягат от руските зелени човечета в Крим и Донбас и да каже- край- ние си запълнихме квотата от бежанци- не можем да приемаме повече никакви нови мигранти/ бежанци/ нелегални имигранти! То е много близо до акъла, но се искат истински бг. политици, които наистина ДА МИСЛЯТ как да защитят българските държавни интереси в ЕС, а не само да крадат от бг, държавен бюджет и да перат парите на черните каси на политическите си партии чрез обществените поръчки по ЗОП!