Last news in Fakti

29 Юни, 2017 13:21 1 913 4

Меркел захапа Вашингтон

  • ангела меркел-
  • г-20-
  • вашингтон

Тя отново защити споразумението за климата

Меркел захапа Вашингтон - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че усилията в борбата със измененията в климата са неотменими, съобщи „Блумбърг“.

Тя говори преди срещата на Г-20. Германският канцлер отхвърли излизането на Великобритания от ЕС и отправи критики към президента на САЩ Доналд Тръмп.

„Преговорите на срещата в Хамбург ще са трудни. Светът стана по-малко сплотен. Раздорът е очевиден, но не би трябвало да говорим за конфликт. Няма как световните проблеми да бъдат решени с изолационизъм и протекционизъм. Сътрудничеството е единственият отговор, с който можем да решим настоящите проблеми. Европа е по-решена от всякога да постигне успех с климатичното споразумение от Париж“, заяви Меркел.

Меркел подчерта пред Бундестага, че позициите на Вашингтон в областта на търговията и околната среда нямат връзка с реалността и с все по-глобализиращия се свят.

Срещата на Г-20 ще се проведе в Хамбург. Това ще стане между 7 и 8 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изтрещелкел

    5 0 Отговор
    COREGA Extra Strong фиксиращ крем за зъбни протези !
    Дръж здраво и апи силно бабо фрау !
  • 2 Няма такава държава..

    4 0 Отговор
    ,,Турският външен министър захапа Германия.Meркел захапа Вашингтон"Много се хапят тези хора в репортажите на господин Стойчев!!
  • 3 Kcaniba

    3 0 Отговор
    Корега баце!!
    Хапи бабанке!!!
    ;)
  • 4 Тръмпи

    1 1 Отговор
    Аз съм най-големият климатолог!
Новини по държави: