29 Юни, 2017 15:12 3 432 19

Москва: САЩ готвят провокация с химическо оръжие в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • сирия-
  • химическо оръжие-
  • русия-
  • сащ-
  • башар асад

Руски изтоници твърдят, че сирийски бунтовници вече са направили фалшив видеоматериал, с който да обвинят режима в Дамаск за атаката

Москва: САЩ готвят провокация с химическо оръжие в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Русия обвини САЩ, че подготвят в Сирия провокация, за която после ще бъде обвинено правителството на сирийския президент Башар Асад, като се заяви, че то е използвало химически оръжия, предаде ТАСС.

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза, че Москва е получила информация, че сирийски бунтовници вече са направили фалшив видеоматериал, с който да обвинят режима в Дамаск за химическо нападение.

Москва: САЩ готвят провокация с химическо оръжие в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Москва: САЩ готвят провокация с химическо оръжие в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

С аналогична позиция излезе по-рано и Външно министерство в Дамаск. Отправеното тази седмица предупреждение от САЩ срещу Сирия да не извършва нова атака с химическо оръжие е безпочвено и прикрива замисъл да се оправдае нова атака срещу Сирия, каза източник от ведомството, цитиран от "Ройтерс".

Той отбеляза пред сирийската държавна телевизия, че обвиненията на Вашингтон за планирано от Дамаск химическо нападение са не само подвеждащи, но и "лишени от всякаква истина и не са базирани на никакви факти".

От Белия дом твърдят, че Асад се подготвя за нова атака с химическо оръжие, и предупреждава, че той ще "плати висока цена", ако го извърши, припомня АП.

Москва: САЩ готвят провокация с химическо оръжие в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

През април САЩ нанесоха въздушен удар срещу сирийска военна база, която според тях е била използвана за смъртоносно химическо нападение. Русия заяви, че жертвите са умрели под въздействието на отровни вещества, разпространили се във въздуха, след като сирийски военни самолети са атакували бунтовнически склад за химически оръжия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    11 53 Отговор
    Ясно е че руснаците НЯМАТ НАДПРИКАЗВАНЕ.Ако обаче "по един или друг начин" в Сирия се появи биолог или хим оръжие,АМЕРИКА ЩЕ БЪДЕ БЕЗПОЩАДНА и Русия АКО СМЕЕ,ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА "ФСИЧКОТО НАТО"...че и бунтовници в прибавка:)

    Коментиран от #2, #5, #15

  • 2 Просия

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Да, винаги имат безсмислени отговори или отговарят на въпроса с въпрос :D
  • 3 Скорпион69

    11 44 Отговор
    Режима на Пинокио е в нокдаун...последни напъни ....идва краят на империята на злото...
  • 4 jimmy

    40 10 Отговор
    американските убийци са уникално нагли. крайно време е срещу тях да све използва химическо и биологично оръжие!
  • 5 Путин

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    И ти лично какво ще направиш?

    Коментиран от #17

  • 6 Kcaniba

    36 9 Отговор
    Човешката история показва, кои имат равни в наприказване, кои в битките, войни и дипломатическите победи, а това е именно Русия!!!
    Търсят си боя, наглите кравари - факт!!!
  • 7 А ве ко става с този свят ВЕ

    23 2 Отговор
    Защо нашите баш бая бабаити - ПРЕЗИДЕНТА/Радев-генерал/,Председателе на МС/ Боко бивш охранител и уличен пелхеван/, НС/все стари вълци със широки вратове/, не се ПРОИЗНЕСЪТ ПО ТЕЗИ МЕЖДУНАРОДНИ БЕЗОБРАЗИЯ, КЪМ ТЕЗ ДЕТО ИМ ГЛАСУВАХА ДОВЕРИЕ, ЧЕ ДА ПОПИТАТ И НАЗИ А ДЖЕБА НИЕ КО МИСЛИМ И КАК ИСКАМЕ НИЕ ДА СА СПАСЯВАНЕ В ТАКВИЗ СИТУАЦИИ ? Уж ние ги поставихме на власт за да служат на нас а те забравиха на другия ден след изборите за обещанията си и на кого трябва да са верни и служат. А ве ко става в България ве? Нима сме пак в Иван Вазовата : "Криво разбраната цивилизация" и "Големанов"? Нали СОЦА бил лош и сковавал дейността, творчеството и инициативата на населението, та ни вкараха от една КОШАРА В ДРУГА дето броят ни вместо да се увеличава, взе да намалява и вместо разгръщане на творческите ни инициативи, днес всеки гледа как да продаде свойте ниви та белкем доживеем до догодина? А ве КО СТАВА В ТАЗ ДЪРАВА И С НЕЙНАТА УПРАВА ? Някой много а ма много не е на ред и не е добре в главата.
  • 8 Гост

    11 1 Отговор
    Защо не пуснат клипчето и всичко ще се реши!?

    Коментиран от #11

  • 9 точен

    19 5 Отговор
    ами те и кореиците щеше да платят скъпо-но шубето е голем страх
  • 10 Асад

    11 1 Отговор
    Обещавам-никакъв фасул в менюто ми!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АБе интернет нямате ли че да видите

    34 14 Отговор
    Аз неслучайно ви писах в коментар, че клипчетата ВЕЧЕ са направени и няколко от тях са изтекли в нета! Това са заснети сцени с паника и изнасяне на ужким мъртви хора след хим. атака! Има и клипчета как гримират сатистите и правят дублите, забележки на оператора към някои от статистите да не се смеят, как "труповете" в почивките се надигат и палят по цигара, а после пак ги накриват! Това са НОВИТЕ НАПАДЕНИЯ С ХИМ. ОРЪЖИЯ!!!

    Коментиран от #19

  • 13 Импирия на лъжата

    18 32 Отговор
    Е тоя път няма да му се размине ,нито на Асад -нито на кремълската шайка

    Коментиран от #16

  • 14 ☆L☆U☆C☆I☆F☆E☆R☆

    5 11 Отговор

    До коментар #11 от "☆7☆7☆7☆":

    DA,WIE GOWORITE ZA TRUMP PARAZITA...
    IMA GO KLIPCHETO I SHTE GO PUSNA KOGATO TRIABVA !
  • 15 Бай хой

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Тя хамерика вече е безпощадна и жестока. Личи си по пораженията върху мозъците на такива като теб. Върви да миеш чинии у краварнико и ще спечелиш за двайсет годишно бе ен ве. Лошо няма само не пречи на тия които искат да живеят достойно.
  • 16 Ghost1

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Импирия на лъжата":

    Не се учудвай наричат го пропаганда и е неизменна част от техните средства за дезинформация във всеки един конфликт за да накарат неинформираните, колебаещите да се замислят, да го приемат за вярно и разпространяват навсякъде.
  • 17 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Путин":

    Разбира се, че лично. Как иначе. Американците ще му дадат пушка и кон. Само че като види руснаците ще започне да и обяснява как е отишъл да и помага срещу омразните американци. Знаем ги такива "герои". Много плямпат, а като видят дебелия, веднага правят чупки в кръста.
  • 18 Барчо

    9 0 Отговор
    Гледах кадрите от така наречената "химическа" атака предния път. Изключително нескопосана постановка. Всеки специалист ще ви каже, че в кадрите има поне 3 основни фактора, които са несъвместими с обявената химическа атака с газа.
    Също гледах и този месец интервюто с бащата и момченцето. Същото окървавено, което белите каски качиха в линейката след обявената "бомбандировка" от сирийските военни части на Асад. Да. Това окървавено момченце беше показвано седмици наред по всички медии, включително и тук. После се оказа, че кръвта не е негова и че е било взрив от ИД, а не бомбандировка.
    Манипулацията е пълна. Но щом ви харесва, вервайте.
  • 19 Барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "АБе интернет нямате ли че да видите":

    Най-накрая и човек, който да се интересува и от двете страни. Ама виждаш ли какво пише в следващия коментар? Тук едни тролчета не се интересуват от истината. Дори да я наречем другата истина. В мой коментар писах, че има поне 3 фактора в излъчените по официалните медии за така наречената химическа атака миналия път, които показват, че не е имало такава. Никой ей така от любопитство не попита: "Айде като много знаеш, кажи какви са?" Това е показател, че троловете не ги интересува да се стигне до истината, а да манипулира общественото мнение на тези, които ползват този сайт за информация. Във всеки един техен коментар има ключови думи в смисъл - Русия-агресор-Русия-зло и т.н. Независимо от тематиката на коментираната статия. Тя може да е за наводнение в Бангладеж - но веднага ще се вметне -Русия-зло.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания