Last news in Fakti

29 Юни, 2017 16:33 3 006 26

Русия ще продължи контрасанкциите срещу ЕС

  • владимир путин-
  • дмитрий медведев-
  • русия-
  • ес-
  • санкции-
  • контрасанкции
Русия ще продължи контрасанкциите срещу ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Руското правителство иска да продължи действието на контрасанкциите срещу ЕС до края на 2018 г. Това заяви премиерът Дмитрий Медведев, цитиран от Reuters.

Той каза това ден след като Брюксел официално продължи икономическите си санкции срещу Москва заради анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна.

През 2014 г., в отговор на ограничителните мерки на съюза, руските власти забраниха вноса на едро на пресни хранителни продукти от много западни страни.

Русия ще продължи контрасанкциите срещу ЕС

Русия е на мнение, че контрасанкциите спомагат за насърчаване на развитието на нейния селскостопански сектор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    14 31 Отговор
    Несъмнено доматите отгледани в Сибир са по-вкусни за ушанките. Редки са колкото и бяла врана. Второто в менюто им е борови иглички - има ги в изобилие. Поливат с Бояришник.
  • 2 Просия

    14 25 Отговор
    Докато заблуждавате собственото си болно съзнание тупайки се по гърдите колко сте велики, ще си потъвате,а рублата ще става все по лека :D
  • 3 onq s konq

    13 24 Отговор
    Руската работа е точно както "видяла жабата че подковават коня и та си вдигнала крака".Нищо не насърчават тия руски санкции,ЗАЩОТО РУСКОТО ПРОИЗВОДСТВО НА ПОЧТИ ВСИЧКО Е С НЕИМОВЕРНО ГОЛЯМА СЕБЕСТОЙНОСТ!Това което може да "насърчи" правителството с тия санкции в момента е ЕДИНСТВЕНО СИВАТА ИКОНОМИКА,РУШВЕТЧИЙСТВОТО И ЧЕРНАТА БОРСА!
  • 4 Мозъчна кухина

    10 19 Отговор
    А всъщност европейската продукция успя да завладее нови пазари на различни континенти. Платежоспособни.

    Коментиран от #5

  • 5 Трол

    23 10 Отговор

    До коментар #4 от "Мозъчна кухина":

    Да чуем от теб за българските стоки превзели отвъдокеанските земи! Може би продаваме хладилници на ескимосите?
  • 6 кики

    11 14 Отговор
    пиенето не е лесна работа ребята...
  • 7 гост 2

    10 15 Отговор
    “...Преките инвестиции в България през първия месец от годината /2017/ нарастват с 92,1% на годишна база, като достигат 54 млн. евро, показват предварителните данни на Българската народна банка (БНБ). Най-големите нетни преки инвестиции в страната за януари 2017 г. са от Холандия (26,6 млн. евро, 49,2% от общия обем за периода), Малта (15,4 млн. евро, 28,6%) и Германия (11,9 млн. евро, 22,1%)...“ http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/prekite-investicii-v-bylgariia-narastvat-s-nad-92-prez-ianuari-236079/ Някъде тук да вижждате да се споменава за русия?
    2. Федерация Русия ... като на нея се падат 7.2% от общия стокообмен на България, в т.ч. 1.7% ОТ ИЗНОСА и 12.0% от вноса....Структурата на вноса е твърде еднообразна, като преобладават енергоносителите - 90.2%. Необработеният алуминий има дял от 1.9%, а останалите стокови групи имат дял под 0.7%....Общият размер на преките руски инвестиции за периода 1996–2015 г. е 2032.7 млн. евро.
    http://export.government.bg/ianmsp/chujdi-pazari-spisak/Rusia
    Значи- за ДЕСЕТ години русия е инвестирала в България толкова, колкото за две години плащаме българи като акциз на цигарите:):)

    Коментиран от #13

  • 8 гост 2

    10 18 Отговор
    Значи- 1.7 % от износа на България, е за русия! ТОГАВА- КАКВО НИ БЪРКАТ РУСКИТЕ “САНКЦИИ“, А?! Да беше 20-30-40%- разбирам- да - щеше много да ни бърка, но с 1,7 % от общият износ- забравете за някаква щета или пропусната полза за България от руските “санкции“:D И въпреки всичко, точно в този сайт най-много руските ватници и тролове пищят, че , видите ли, България ИЗГУБИЛА руските си пазари и изгубила ОГРОМНА ПЕЧАЛБА от износа си за русия- аххахахахаха:D:D:D

    Коментиран от #10

  • 9 Kcaniba

    8 13 Отговор
    Руска рубла Евро 【руб 1 = € 0.015】 RUB/EUR
  • 10 Различен

    21 6 Отговор

    До коментар #8 от "гост 2":

    Сладурке, много си елементарна!
    Да не вземеш пак да ми изпадаш в истерия по форума?
    Кажи да не пиша!
    Какво очакваш от Русия, при условие, че я обявихме за враг номер едно на България?? Да се натиска за нашата съсипана и разрушена от "свободолюбците" икономика?? Да обявяваш единият ден Южен поток за най-важният за България и след два дена, след посещението на трима американски цървула/пардон, сенатора/, да го обявяваш за най-пагубния за България? А сега да говориш за Газов хъб, само дето няма газ!
    Да обявяваш строителството на АЕЦ, за перспективно и бъдеще на България и няколко месеца след това да говориш, колко е пагубно това за България?? И сега от износители на електроенергия, след 2-3 години ще станем вносители, защото ще трябва да се затворят доста централи на въглища!, Ама на КОЙ му пука за това. Те нали се накрадаха вече трети мандат и се оправиха до десето коляно!
    Та коя нормална държава или кой нормален бизнес ще инвестира в лудата ни държава, при условие и благодарение на нашите цървули юристи, че законите се сменят по 3-4 пъти поне в година!
    Та КОЙ нормален ще инвестира в такава измамна държава?

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гост 2

    7 11 Отговор

    До коментар #10 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: Какво очакваш от Русия, при условие, че я обявихме за враг номер едно на България??...“ КОГА? И в периода 1995-2014 г ли я бяхме обявили за враг, че преките руски инвестиции за този ДЕСЕТГОДИШЕН периода от време са в размер на.... “Общият размер на преките руски инвестиции за периода 1996–2015 г. е 2032.7 млн. евро.“?:D Я да видим дали не лъжеш? ;) “...Плевнелиев: Русия е агресивна, Путин води политика от ХIХ век
    OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2014 в 19:28..“Та- въпросът ми към теб е- след като до 03.10.2014 г. , русия НЕ Е била обявена за агресивна държава от български президент, ЗАЩО преките руски инвестиции възлизат на приходите от кациз/ косвен данък/ върху цигарите в Р. България, получени от Агенция Митници за ДВЕ календарни години?:D
    1. https://www.expert.bg/Agenciq-%22Mitnici%22-otchete-rekordni-prihodi-ot-akcizi--520465.html Агенция „Митници“ е събрала рекордни приходи от акцизи през 2015 г....Постъпленията от ...от цигари - 2,08 млрд.“
    2. http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/01/29/2907942_agenciia_mitnici_otchete_68_rust_na_prihodite_ot_akciz/ Агенция "Митници" отчете 6.8% ръст на приходите от акциз през 2016 г.... Близо половината от постъпленията са от акциз върху цигарите – 2.3 млрд. лв. (ръст от 11% спрямо 2015 г.).
  • 12 гост 2

    7 9 Отговор

    До коментар #10 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: Та КОЙ нормален ще инвестира в такава измамна държава?...“ РУСКАТА ЛУКОЙЛ, бе руски държавен трол- ВАШАТА РУСКА ЛУКОЙЛ:)“....Структурата на вноса е твърде еднообразна, като преобладават енергоносителите - 90.2%. Необработеният алуминий има дял от 1.9%, а останалите стокови групи имат дял под 0.7%.....Най-големите фактически руски инвестиции са в търговските дружества Лукойл Нефтохим Бургас АД (производство на нефтопродукти) и Лукойл България (търговия с нефтопродукти). Решенията за тези инвестиции се вземат в централата на Лукойл в Русия...“:D http://export.government.bg/ianmsp/chujdi-pazari-spisak/Rusia Значи- обявяваш собствениците на лукойл за луди хора- хахахаха:D:D:D

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 13 Ибрахим

    15 6 Отговор

    До коментар #7 от "гост 2":

    мацко ти въобще четеш ли какви чутовни глупости публикуваш.

    тея суми само една десета от апартаментите който са купили руснаците ги покриват.

    едно време във всеки областен град имаше консервни предприятия които не смогваха да задоволят руския пазар.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост 2

    5 10 Отговор

    До коментар #13 от "Ибрахим":

    Сега какво- да очакваме руска кибер атака на този официален сайт на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която агенция е български ДЪРЖАВЕН орган, защото видите ли, публикувала статистически данни за внос- износа на България с русия, които не пасват на руската пропаганда, осъществявана от руските тролове, така ли? Ахахахаха:D:D:D

    Коментиран от #16

  • 16 Фронто

    5 8 Отговор

    До коментар #15 от "гост 2":

    Такива неща искам да чета: цифри и факти! Другото е пропаганда от профсъбрания. Благодаря,че си положил труд за да извадиш и покажеш. Макар,че за * онези* фактите нищо не значат

    Коментиран от #20

  • 17 Различен

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "гост 2":

    Ами, обявихме Русия за враг номер 1 още 90-те години и спряхме всякакъв износ към тях, а икономиката, ориентирана основно към руския и източно европейският пазар нарязахме на скрап!
    И това ли не помниш??
    Вместо да направим, като другите източно европейски държави. Да си запазим пазарите, които бяха изцяло запознати с нашата стока и постепенно да се ориентираме към други, различни от досегашните! Дори и Полша, която мрази много повече Русия от нас, и има защо, си запази пазарите и си изнасяше и изнася продукцията за там! За това и контра санкциите на Русия, по отношение на селскостопанската продукция ги удари толкова тежко. А сега ние ядем боклуците, които Русия вече не иска да купува. И това ли не знаеш?

    Коментиран от #21

  • 18 Различен

    18 5 Отговор

    До коментар #12 от "гост 2":

    Да продължим с урока!
    Ти тези жалки милиони влизащи в България, за инвестиции ли ги имаш??? Ами те нямат и милиард годишно! За какви инвестиции изобщо говориш?? За инвестиция изобщо можем да говорим, ако са над 6-7 милиарда, иначе всичко друго е парлама! Да направим лек анализ на влезлите инвестиции.
    Американски централи! Всяка година България губи между 600 милиона и 1 милиард от разликата в цените на тока и подписаните договори за изкупуването на този ток!
    ВЕИ-та, втората подобна "инвестиция", като там загубата за държавата е над 1 милиард, годишно!
    Природни изкопаеми, дадени на концесии. Загуба от над 2 милиарда годишно за държавата.
    Вериги магазини. Абсолютно протекционистка политика, подсъдно от всякъде по закона за нелоялната конкуренция, закона за монопола и господстващото положение, както и подлежащо на санкции от Европа, за протекционизъм, ама как да глобят самите себе си??
    Та тези вериги в продължение на над 10 години не са платили и лев данък печалба в България! КОЯ друга българска фирма ще отчита в продължение на години, че работи на загуба, и данъчните няма да ги разнищят?? А виждате ли, по хуманни
    причини чуждите фирми стоят в България? Ама голям смях!
  • 19 Различен

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост 2":

    Да продължим.
    Всеки идващ инвеститор, при съществуващото законодателство, идва с ясното намерение да открадне нещо, да не плати и лев данък, да окраде работниците, да не внесе ДДС, да продаде задлъжнялата си фирма на безимотен циганин и т.н.н.!
    Та за какви инвестиции изобщо говориш.
    Изгонихме над 2, 5 милиона умни, кадърни и можещи българи, та вече в България и работници няма, а само мангали!
    И то благодарение на блестящите юристи, законотворци, като вас!
  • 20 гост 2

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Фронто":

    “...Публикувано във факти.бг: Благодаря,че си положил труд за да извадиш и покажеш....“ Няма проблем- това е професионална деформация, получена при упражняването на професията ми. Няма как да публикувам своя теза/ твърдение, ако то не е подкрепено с официални факти, официални статистически данни, с автентични официални писмени документи, или с правното основание/ т.е. членовете и алинеите на законите, които поставят правната рамка/.
  • 21 гост 2

    5 10 Отговор

    До коментар #17 от "Различен":

    “....Публикувано във факти.бг: Ами, обявихме Русия за враг номер 1 още 90-те години и спряхме всякакъв износ към тях,...“ Хайде де:) Да си спомняш за хиперинфлацията в русия до януари 1998г., когато 7 -8 000 неденоминирани рубли са се разменяли за 1 американски долар?:) Върни се назад във времето и много внимателно прецени какво ще пишеш:)

    Коментиран от #22

  • 22 Различен

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "гост 2":

    Какво общо има хипери нфлацията в Русия, с нашият износ за там??
    Или искаш да кажеш, че 1998 година при хиперинфлацията в България, когато долара стана 3200 лева, сме спрели всякакъв внос?? Това на кого го казваш? На някой 6 годишен, или на мен, който прави бизнес в тази нещастна държава от 1990 година?
    Я ела на мене си!

    Коментиран от #23, #26

  • 23 гост 2

    5 12 Отговор

    До коментар #22 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: Какво общо има хипери нфлацията в Русия, с нашият износ за там??..“ Няма нищо общо, така ли? :D И плащанията на договорните вземания на български контрагенти с руски контрагенти нямат нищо общо с една хиперинфлация в русия? :D Достатъчно! Върни се в 1ви курс на университета и вземи, че най- накрая научи малко икономикс, макроикономика и финанси, но не на плановата командно административна икономика, а на пазарната икономика! Препоръчително е да тръгнеш от Адам Смит и “Богатството на народите“ и чак тогава да следваш икономика/ финанси в български или ЕС университет. За сега комуникацията ни е неравностойна, защото не сме на едно и също ниво. От мен- лека вечер.
  • 24 Киро

    5 10 Отговор
    Скъсаняците с ушанки тръгнали да скачат икономически на ЕС?

    Това е цирк, достоен за награда - мишката се кани на слона, че ако пак и се изака върху нея, ще го ухапе по нокътя, ХААХАААААА!

    Средната заплата, таварищи, по-ниска от България, барабар с всичките петролища, газища и други, а минималната - почти 2 ПЪТИ по-ниска от България.

    "Просперираща" Расия - жалка кална дупка, с право наречена държава-бензиноколонка.
  • 25 стоян георгиев

    5 6 Отговор
    санкциите влияят положително на българската икономика.само за последните три години спестихме над пет млрда заради ниските цени на горивата.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания