29 Юни, 2017 20:50 3 699 18

За първи път Сърбия има гей премиер

  • ана бърнабич-
  • сърбия-
  • премиер-
  • кабинет

Сръбският парламент избра новото правителство на страната

За първи път Сърбия има гей премиер - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Сръбският парламент одобри Ана Бърнабич за министър-председател на страната. За първи път консервативната балканска страна има премиер с различна хомосексуална ориентация, посочва „Фокс нюз“.

Новият сръбски кабинет бе избран със 157 гласа „за“ и 55 „против“. Александър Вучич номинира Ана Бърнабич за поста преди две седмици.

Ходът му с нейната номинация бе приет като знак за потушаване на западните опасения, че Сърбия се доближава все повече до Русия – въпреки нескритото желание да стане част от европейското семейство.

Ана Бърнабич е родена през 1975 година в Белград. Завършва висшето си образование във Великобритания и работи десет години с международни организации и чуждестранни инвеститори.

През 2016 г. е назначена за министър на държавната администрация и местното самоуправление в Сърбия. Освен това е председател на Съвета за иновативно предприемачество и информационни технологии.

Новият сръбски премиер е в ръководството на фондация за талантливи студенти. Ана Бърнабич има репутацията на проевропейски политик, посочват сръбските агенции.

За първи път Сърбия има гей премиер
Снимка: БТА/ XINHUA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамар

    11 8 Отговор
    Не е гей а лесбийка, има много-много голяма разлика

    Коментиран от #6, #10, #18

  • 2 Кики

    12 7 Отговор
    Аз нямам нищо против и в България премиера да е гей, стига да обича народа си, да не краде и да спазва законите!
  • 3 681 БЪЛГАРИЯ

    23 10 Отговор
    България миналата година имаше гей Плевнелиев !

    Коментиран от #8, #11, #17

  • 4 А ние чакаме нормален

    16 3 Отговор
    А ние вече 30 години чакаме поне един нормален министър председател. Най-интересно е, че последният го прави за трети път
  • 5 Хахаха

    9 3 Отговор
    Според кмета на Симитли….
    Хахаха
  • 6 Кобрата

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Моамар":

    Може и наистина да е гей, ако има шнур между краката
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 стоян георгиев

    6 12 Отговор

    До коментар #3 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    плевнелиев не бе министър председател ,а президент и имаше три деца,едното му почина .прадполагам че ти като негеи имаш семеиство с четири деца и затова говориш с презрение за него.за финансовите и политическите ти успехи също предполагам че многократно надминават тези на плевнелиев.
    аман от смешници.

    Коментиран от #16

  • 9 стоян георгиев

    4 9 Отговор
    къде са сега феновете на лепа брена и аркан ?що се скрихте като мишки ?????или си забравите постовете кви големи били вашите братя шумадииските свинари!!!сега като сложиха проевропеиска лизбиика за премиер и пак почнахте извън темата да плюете българските политици.тва се казва патриоти ,истински патриоти !!!!
  • 10 Къртев

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Моамар":

    И каква е голямата разлика, освен, че е жена. Пак предпочита еднополова любов. Не може такива хора да са с политически позиции. Какъв пример дават те? Ако успее в спорта, в науката, в бизнеса, модата и т.н. е ОК, но в политиката и обществено зависими постове идва в повече.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 дедо на 80 години

    4 2 Отговор
    всичките тези категоризации- гей-мей -п...л-лесбийка- всичко това важи докато е млад човек. Като станете на по 60 години, забравяте въобще за всякакъв секс и тогава е все едно кой кого е плющял и само ще ви е срам от това, че сте отделили толкова внимание на тая п...растия, при положение че силите ви можеше да отидат за нещо по-градивно и да не си пропуснете живота.
  • 13 един

    5 0 Отговор
    Сега сигурно всички зам.министри, министри, секретарки, дори всички метачки ще бъдат сменени с жени, които до края на мандата трябва да приемат новата ПРАВИЛНАс ексуална ориентация и да са в услуга на премиера си когато поиска. Освен това цялото общество е длъжно да последва приимера им и до 5 години трябва цела Сърбия да се женят само гейове, а децата да им ги правят в епруветки. А до 10 години трябва който мине през страната да приема тяхната сексуална ориентация, поне докато е вътре, и да бъде пробван за това поне 3 пъти от посочени от властта лица.
  • 14 гостът

    6 1 Отговор
    Ами ние имахме гей президент.И видяхме какво представлява.Глупост след глупост бълваше болният му мозък.
  • 15 ЧЕСТНО

    3 0 Отговор
    АЙДЕЕЕ ИЗТЪРВАХА ГИ .СЪРБИТЕ ГО ЗАГАЗИХА КОЛКОТО И ДА СА ЕРБАП КАТ СА НАЗНАЧАТ ЕЙ ТАКВИЗ НЕКОНФЛИКТНИ МЕКИ КИТКИ ДА РЯЗПИСВАТ И ДА СЕ СЪГЛАСЯВАТ ДОКУМЕНТЧЕТА ДОГОВОРЧЕТА ЗАЕМЧЕТА РАБОТАТА ИМ Е СПУКАНА.
  • 16 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Те много от преуспелите гейове правят точно като него, защото си мислят, че няма да ги разпознаят, но на него много му личеше.
  • 17 самовар

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    -ДРУГО НЕЩО Е "МЪЖЕСТВЕНИЯ " КМЕТ НА СТРЕЛЧА И ОТЯВЛЕН РУСОФИЛ ИВАН ЕВСТАТИЕВ!!!

    ТОЙ ДОКАЗВА "МЪЖЕСТВЕНОСТТА "СИ ПО ... МАЛКО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ,НО ТОВА НЕ ПРЕЧИ НА РУСОФИЛСТВАЩИТЕ ДА СЕ СЪБИРАТ ПОД ЗНАМЕТО МУ!
  • 18 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Моамар":

    хаха, това което си казал е все едно да кажеш: "не е хомосексуална, а лесбийка, има голяма разлика" Явно според теб, тя не си пада по същия пол (като нея). Думата гей се използва, както за жени така и за мъже.
Новини по държави: