1 Юли, 2017 06:30 35 359 30

Не жега, а ад! Отчетоха близо 54 градуса по Целзий

  • жега-
  • ад-
  • иран-
  • рекорд-
  • температура-
  • целзий-
  • ахваз-
  • азия

Една от най-високите температури, измервани на Земята

Не жега, а ад! Отчетоха близо 54 градуса по Целзий - 1
Снимка: Shutterstock

През изминалите дни в България бяха отчетени температурни рекорди в няколко точки на страната. Те обаче са нищо в сравнение с градусите, ударени в югозападния ирански град Ахваз.

Термометрите там показаха 53.7 градуса по Целзий, съобщи „Индипендънт“. Това е абсолютен рекорд в ислямската република, а освен това е и сред най-високите температури, измервани някога на Земята.

Никога до този момент на континента Азия не е била измервана толкова висока температура през месец юни, посочват местните метеоролози.

До този момент рекордът на национално ниво в Иран се държеше от 53 градуса. В световен мащаб се смята, че най-високата температура, измерена някога на планетата ни, е 56.6 градуса по Целзий.

Това се случва през месец юли 1913 година. Експертите посочват, че заради глобалното затопляне рязко са се увеличили шансовете за температурни аномалии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прочетете Откровение

    22 28 Отговор
    Какво се чудите?! Това са чашите на Божия гняв ! Не го пиша в кавички.

    Коментиран от #17

  • 2 Бай бай

    32 8 Отговор
    Какво пък общо има господ. Ние сме си виновни.

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Георги Колев

    14 15 Отговор
    Всеки иска да чупи рекорди....От 100 на горе е страшно и ако секне водата в България е страшно.Дгугото е бира бира бираааа
  • 4 Гост

    77 19 Отговор
    То защото през 1916 година е имало много коли и заводи, та тогава е измерена най-високата температура?!
    Вече ми се повръща от гнусната лъжа за Глобалното затопляне, която с охота се лансира именно в най-горещите дни. А когато целия януари беше -20 градуса, тогава никой нищо не говореше за Глобалното затопляне!
  • 5 koko

    44 13 Отговор
    Мисля че въобще не сме (човечеството) толкова велики, че да влияем на планетата, космоса и въобще на процесите в природата, това са някакви цикли, които се случват през някакъв период и сигурно са нормални за планетата, абсолютно наивно е да смятаме че ние причиняваме това, планетата я има от милиони и милиарди години и сигурно са се случвали много по страшни неща, наистина е наивно да смятаме че в следствие на последните 100 години еволюция (замърсявания от човешка дейност) сме променили нещо, това глобално затопляне е пълна глупост.
  • 6 гост

    20 13 Отговор
    Глобалното затопляне го има много преди индустриализацията на човечеството, това са факти - който е проявил по-задълбочен интерес по темата ще знае.
    Въпроса е там, че човека ускорява тези необратими процеси с дейността си. Ако от утре всички вредни емисии спрат, глобалното затопляне ще продължи но ще се забави.
    С други думи, земята е обречена човека може да забави процесите за да може още няколко поколения да живеят нормален живот но като цяло края се вижда.

    Коментиран от #11

  • 7 незнайко

    18 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бай бай":

    Не се заблуждавайте и не вярвайте, че глобалното затопляне е наше дело ! Нисой обикновен човек не може да каже какво става със Слънцето . Неговото излъчване се е увеличило и това е факт който малко се споменава . Ако учените от цял свят се обединят, могат да направят "космическия чадър" за който самите те споменават и да намалее слънчевото греене. Само това би ни спасило.
  • 8 ултра

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бай бай":

    Господ се пише с главно "Г"!

    Коментиран от #10, #22

  • 9 Красо Зелето

    41 5 Отговор
    Не се впрягайте толкова много. Всички ще умрем, въпрос на време е. И едва ли някой ще доживее да види края на планетата или на човечеството. Идете на плаж, вземети си по-една бира, а ако можете и по една сгодна женица, да ближе сладоледа, и не го мислете. Не сме толкова дорасли за тези неща.
  • 10 гост 2

    9 13 Отговор

    До коментар #8 от "ултра":

    Не е вярно! Този сайт е български и се подчинява на този висш закон- КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 13. (2) Религиозните институции са отделени от държавата.Чл. 37.
    (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни ИЛИ АТЕИСТИЧНИ ВЪЗГЛЕДИ са ненакърними.Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
    С две думи- не можеш да задължиш никого да бъде вярващ и да изписва имената на аллах, бог, исус христос, буда, яхве и т.н. с главна буква, особено ако този някой е атеист! Атеистите приемаме, че съществувате и вие- религиозните- и че имате същите права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ като нас! За това и вие сте длъжни да приемете ,че в България ИМА атеисти и че и НИЕ- атеистите- имаме права и задължения и че имаме РАВНИ права и задължения с вас!

    Коментиран от #20

  • 11 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ами това пък изобщо не е вярно. Цялата лъжа за Глобалното затопляне лежи на това, че човечеството повишавало съдържанието на въглероден двуокис от 0,039% на 0,040%. Я сега ми обясни как ако сложиш в две епруветки атмосферен въздух, като в едната въглеродния двуокис е 0,039%, а в другата е 0,040%, как ще се повиши температурата с 2 градуса?
    Разбираш ли колко несериозна и нелепа е лъжа е това???

    Коментиран от #12

  • 12 Ghg

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    СО2, както и други газове са класифицирани като "парникови газове" моля да прочетете какви са принципите да действие на парниковите газове и тогава, ще разберете колко нелеп е примера Ви с двете епруветки

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ghg":

    Очевидно е, че съм чел доста повече от Вас и поне знам, че всички газове се затоплят по един и същ начин, наречен конвекция! Бърз въпрос - озонът класифициран ли е като парников газ? https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2_%D0%B3%D0%B0%D0%B7
    Да, нали?!
    Жалко, че не може да се схване толкова елементарен пример и се вярва на плоските лъжи. Какви са тези чудейни газове, които са под 1% в атмосферата, а я затоплят с 33 градуса?
    Така става като не се учи и не се мисли!

    Коментиран от #29

  • 14 PlimP

    7 4 Отговор
    4, ти на колко годиниси, имаше 2 седмици зима и всичко живо рева та се на.ра, преди 10,12 г. зимата си почваше още дек. и държеше до април, май месец съм се пързалял с найлон по пистите на Пампорово, ся не могат да закърпят сезона, лятото ми вали през седмица дъжд все едно е октомври, кви глупости плещиш, януари месец е 10 градуса

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "PlimP":

    Няма да е лошо да се научиш да пишеш драги! А май и да четеш не можеш?!
    То в статията си пише кога е измерена най-високата температура - преди 101 години. Ако ти си спомняш какво е било преди това, явно ти трябва лечение в болнично заведение!
  • 16 Константин

    6 13 Отговор
    Хора покайте се.Приемете ГОСПОД,за свои личен спасител.Представятели си какво е в ада,и то за вечно.Бог да ви докосне и благослови.

    Коментиран от #21

  • 17 Константин

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "Прочетете Откровение":

    Бог да те благослови,точно така е.Второто пришествие ще бъде с огнен меч казва ГОСПОД.Аз съм евангелист и всичко което пише в библията се збъдва.Слава на БОГА.Хора вярвайте в живия наш ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС който е пролял святата си кръв на голготския кръст.Покайте се и приемете ГОСПОДА и ще бъдете спасени АМИН.

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Константин":

    Не знам, може да си евангелист, пък може за си и неграмотен ..
    Да гласуваме, а?

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Остави човека, той Збъдва библията :)))
    Най-много мразя някой проповедник да започне да ми говори за края на света. Ако искам ще отида на църква, за да слушам подобни проповеди.
    И да го пита човек защо ползва това "дяволско" нещо, наречено компютър?!
  • 20 Да ама не

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост 2":

    За правата на атеистите по отношение на "изписването" на Господ разбрах,а изписването с малка буква като задължение ли е?

    Коментиран от #26

  • 21 Трол

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "Константин":

    Хич не ми пука какво е в ада, аз живея в България! Намерил с какво да плаши!
  • 22 Той

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "ултра":

    Не е с главно Г! Б.Б.-ето така се пише!
  • 23 Тука има тука нема

    5 4 Отговор
    Температурите в пустините поради затоплянето (ако продължава с това темпо) ще стават нетърпими, нефтените кладенци в арабските държави ще почнат да пресъхват и ........ невиждано цунами от араби и африканци
  • 24 Запознат

    2 6 Отговор
    ДА ВИ ОТВОРЯ ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ ЗА ИСТИНАТА,ЗАЩОТО СТЕ МНОГО ЗАБЛУДЕНИ И ТЕ ТАКА ИСКАТ ЧДА НЕ ЗНАЕТЕ НИЩО. ЧОВЕК НЕМОЖЕ ДА ДОПРИНЕСЕ С АБСОЛЮТНО НИЩО ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА КЛИМАТА ,В ПРИРОДАТА ИМА ЦИКЛИЧНОСТ И ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ДВИЖЕНИЕТО НА НЕБЕСНИ ТЕЛА. ПОЛЮСИТЕ В МОМЕНТА СЕ СМЕНЯТ И СЛЕДВА НОВ ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД А НЕ ТЪПО ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ ЗА КОЕТО ВИ ЛЪЖАТ.... ЩЕ ВИДИТЕ СЛЕДВАЩАТА ЗИМА КАКВО ЩЕ БЪДЕ ,ТАКА ЧЕ ГОТВЕТЕ СЕ !!!!

    Коментиран от #25

  • 25 Тука има тука нема

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Запознат":

    С какво се "сменят" полюсите?
  • 26 Ярослав Станчев

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Да ама не":

    Не му се връзвай на тоя,гост2.В сегашните времена на слободия всеки си тълкува както му е удобно и си ползва граматиката както си иска.В общи линии по тези форуми цари крещяща неграмотност.Иначе парадираме с огромно его,но без особено покритие.
  • 27 американците ни съсипаха

    9 2 Отговор
    Тъпите американци ще ни затрият, ако бяха въвели електрическите автомобили през 2001 както бе замислено сега в Китай щяха да се продават само ел. автомобили, обаче тогава Буш младши лобира за петролните магнати
  • 28 КАЛОЯН КОНСКИ

    7 1 Отговор
    В Плевен беше 59,2 така,че рекорда е подобрен вече. Само глупости пишете е.
  • 29 Ghg

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Аз не класифицирам и не определям, кой колко е чел...
    Парниковите газове, задържат, т.е. Не позволяват на енергия попаднала в системата(земя) да напусне системата(както стъклото на парника за домати не позволява на топлината от слънцето да напусне парника) това е парниковия ефект. Дебелината на стъклото/найлона на парника съотнесени към височината на същия е по-малко от 1% но позволява да "се муат домати" докато е още студено нали?
  • 30 Митко

    1 1 Отговор
    Атеистите са вярващи с обратен знск. ДПС и не-Дост трябва да се забранят съгласно Конституцията.Българите трябва да се обеденят около националистите и да изметат тази ракова метастаза. БПЦ е национална институция,а мюфтийството е турско арабска институция и служи против интересите на България и Православието. Дайте им жега начуждите елементи,а не протести,които са безсмислени.Всяка религия,която не признава Христос за Бог е сатанинска.