Last news in Fakti

4 Юли, 2017 00:44 2 744 1

Опасни мравки налазиха Япония (ВИДЕО)

  • огнена мравка-
  • мравка-
  • япония

Когато се появят на нова територия, те прогонват другите мравки и бързо се разпространяват

Опасни мравки налазиха Япония (ВИДЕО) - 1

Правителството на Япония прикани операторите на най-големите контейнерни пристанища в страната да организират спешни проверки за наличието на огнени мравки, смъртоносни за човека, предаде ТАСС.

Ситуацията изисква бързи мерки, ние сме длъжни да предотвратим проникването на огнените мравки, каза министърът на околната среда Коичи Ямамото.

Решението дойде, след като в петък на пристанището в град Нагоя на най-големия японски остров Хоншу бяха открити опасните насекоми на стената на контейнер, пристигащ от Китай и на входа на товарния терминал.

Това е третият случай, в който бяха намерени огнени мравки в последните два месеца.

Родината на насекомите е Южна Америка, обаче днес те са разпространени в Австралия и Китай. Дължината им е от 2,5 до 6 милиметра, имат червеникав цвят и са много агресивни. Те хапят и имат силна отрова, която причинява тежък шок при хората, понякога и смърт.

Когато се появят на нова територия, те прогонват другите мравки и бързо се разпространяват. Затова е изключително важно да се пресече експанзията им в най-ранен етап.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еее

    1 0 Отговор
    сещам се за едни кърлежи в гета, там където са те , трева не расте...
Новини по държави: