30 Юни, 2017 16:57 2 829 1

Японската централна банка се извини заради Хитлер

  • адолф хитлер-
  • фюрер-
  • япония-
  • централна банка на япония

Ръководител на институцията похвалил икономическата политика на фюрера

Японската централна банка се извини заради Хитлер - 1

Японската централна банка направи днес рядък ход като се извини за думите на неин представител, похвалил икономическата политика на Хитлер, предаде Reuters.

Ютака Харада, член на съвета на институцията, заяви вчера на семинар в Токио, че икономическите мерки на Хитлер са били уместни и забележителни, но са дали възможност на нацисткия диктатор да причини "ужасни неща" на света.

Японската централна банка възприема със съжаление факта, че думите на един от членовете на съвета й са станали източник на недоразумение и ще се погрижим инцидентът да не се повтаря, посочи Банк ъв Джапан пред Reuters.

Харада, който е сред деветимата членове на съвета на банката, заяви, че западните политици са допринесли за възхода на Хитлер на власт, тъй като са се забавили с прилагането на предложенията на Джон Мейнард Кейнс за борба с Голямата депресия. Хитлер пък е въвел "забележителни" фискални и парични стимули, което от своя страна е довело до "нещо ужасно за света", тъй като силната му хватка върху властта е довела до Холокоста и огромни човешки жертви през Втората световна война.
Харада подчерта, че само се е опитал да покаже колко е важно да се въвеждат уместни икономически мерки в ранен етап.

Изобщо не съм имал намерение да оправдавам икономическата политика на Хитлер, увери той.
Всъщност, в изказването си ясно посочих трагедията, породена от мерките на фюрера. Предвид това искам да поднеса искрени извинения за всяко недоразумение, което думите ми може да са причинили, допълни той.

Японската централна банка се извини заради Хитлер

Обществените фигури в Япония, която през Втората световна война е съюзник на Германия и Италия, понякога предизвикват смут с благоприятни коментари за някои аспекти на нацисткия режим.

Отричането на Холокоста и неонацистките движения в Япония обаче на практика са нещо непознато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    12 1 Отговор
    Ще го търсите вие Хитлер , но няма да го намерите . Благодарение на предатели в техническия екип (и не само ), основно ядрената програма , губи войната , след което варварски раздират Германия , еврейската чума задушава света , другата и ръка комунизма десетилетия наред унищожава и мачка народите които е обхванала . Равносметката от загубата на Хитлер е милиони жертви и разбити общества в следващите 73 години . Дори днес това което става в световен мащаб се дължи именно на тази загуба от 1945 година .
    Та предателите причиняват на народите си много по големи щети от враговете . Пресен пример е България . Никога не е имало такава демографска катастрофа и такъв държавен разпад като през последните 26 години заради заграбването на властта от потомствените комунисти след 1989 , а бедата започва още след 1945 с избиването на българския елит от техните бащи и дядовци . За тези хора трябва да се отвори най страшния лагер . Дано скоро простия народ се събуди най накрая , само масата може да въздаде справедливост и да си върне държавата и бъдещето .
Новини по държави: