Last news in Fakti

1 Юли, 2017 18:09 4 162 10

Български граждани загинаха в катастрофа в Турция

  • катастрофа-
  • български граждани-
  • кония-
  • караман
Български граждани загинаха в катастрофа в Турция - 1
Снимка: МВнР

Двама български граждани загинаха, а други шестима бяха ранени при катастрофа в Турция. Това съобщиха Министерството на външните работи.

Микробус със софийска регистрация се е блъснал челно с пътнически микробус с турски номера днес на пътя Кония – Караман в Турция. В резултат на тежка катастрофа, двама български граждани са починали. Пострадалите в катастрофата български граждани са транспортирани и настанени за лечение в болници в Кония. Самоличността на починалите засега не е официално потвърдена.

Посолството на Република България в Анкара е в непрекъсната връзка с роднините на пострадалите в тежка катастрофа в Турция български граждани и им оказва необходимото съдействие. Българският консул в Анкара Георги Пантелеев ще посети болниците, където са настанени за лечение пострадалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Жечо

    12 6 Отговор
    Хората карат коли, които не познават и не могат да управляват. Не знаят как да реагират. Превъзбудени, дрогирани, заспали, това е масовото каране като маниер на Българите. Има ли Българин да се не е ударил някъде навън, камикадзета по рождение, произлиза от възпитанието да не се съобразяваш с никой и нищо. Най много катастрофи стават Унас, какво говорим повече. Селянинът с колелото се качил на кошняк и си мисли, че е Бог.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Бай Жечо втори път

    17 3 Отговор
    Българинът с двойки в училище, българинът минал по милост листовките, този сричащ българин, който не знае що е геометрия и физика, не знае за какво са му пък последните при шофиране. Нямащ усет за другият срещу него. Нямащ капка възпитание се хака ли хака във всеки като руска ролетка, защото горкият българин е кръгла нула в подготовката си да управлява кола.

    Коментиран от #5

  • 3 дядо Любен

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Жечо":

    Бай Жечо,знаеш ли,колко е трудно на хората...ами той дошъл от село,купил кола от автокъщата...ама такава...като от онзи филм,дето го гледахме в хоримага...седнал зад волана и не вярва на очите си,че и той е като Рамбо...и то само за2-3000лв. А преди това,всички от село твърдяха,че само големците могат....ама и той може ,бе бай Жечко...и да не може...защо да не опита...!?
  • 4 гост 2

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Жечо":

    “...Публикувано във факти.бг: Превъзбудени, дрогирани, заспали, това е масовото каране като маниер на Българите.... Българофобе- загиналите не са българи, а БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, вероятно- с турско самосъзнание! КОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ОТИВА НА ПОЧИВКА В ....НЕСИГУРНА ТУРЦИЯ И ТО ТОЧНО В КОНИЯ? Из уики “....Ко̀ния или Икония (на турски: Konya, на гръцки: Ικόνιο, на старогръцки: Ικόνιον, на латински: Iconium) е град в Турция, разположен на централното АНАДОЛСКО ПЛАТО. ...“ Кой БЪЛГАРИН ще ходи на почивка в ....АНАДОЛА?! Ти нормален ли си?! ХА СЕГА ПОВТАРЯЙ СЛЕД МЕН- “ Превъзбудени, дрогирани, заспали, това е масовото каране като маниер на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ С ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ“! Схвана ли или си албански реотан?

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Монго

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    "Кападокия е място, което наистина си заслужава да посетите. Намира се в централен Анадол, на повече от 700 километра от Истанбул и поразява с необикновения си, почти извънземен вид. Цялата област е разположена върху вулканични скали, изрязани от вятъра, водата и човешките ръце в най-причудливи форми. В Кападокия има цели древни подземни градове, разположени “на етажи” на дълбочина от 10 до 80 метра под повърхността и представляващи плетеница от пещери и тунели. Градовете са имали обитатели още преди повече от 2500 години. Има много обитаеми и днес скални “апартаменти”, както и действащи хотели, които са разположени директно в скалните пещери и предлагат на гостите си необикновен и незабравим престой. В различни части на Кападокия са разположени стотици древни скални християнски църкви, в някои от които има запазени древни стенописи. В село Гюреме се намира една от големите атракции на Кападокия – музей под открито небе, който включва в себе си около 30 пещерни раннохристиянски църкви."
    Маце, много си зле!
  • 8 гост 2

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "Случаен":

    Да ти се връща тройно! Но така и не ми отговори на въпроса- кой етнически българин се е засилил да ходи в АНАДОЛА на туризъм? Посочи ми само ЕДИН! Всички български граждани, които отиват там, са с двойно българотурско гражданство, с ТУРСКО самосъзнание и живеят постоянно само В ТУРЦИЯ, анадънму?
  • 9 Хасан

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    хора са починали..хора които са живеели с нас,били са ни колени,сьседи независимо дали са етнически бьлгари или турци
  • 10 Стойчо

    2 0 Отговор
    Браво на Факти да снимката.И ако някой може да ми пише какво прави там това рогато животно което гледа към Външно ще му кажа БРАВО, ха дано но надали !!!!
Новини по държави: