1 Юли, 2017 20:21 1 609 0

Германската полиция е готова за срещата на Г-20

  • г-20-
  • сигурност-
  • хамбург-
  • германия
Германската полиция е готова за срещата на Г-20 - 1
Снимка: АР/БТА

„Може да гарантираме сигурност. Полицията е добре подготвена, 20 000 полицаи ще следят за реда по време на срещата на държавите от Г-20. Няма да допуснем насилие и демонстрации от вражески характер”, каза кметът на Хамбург Олаф Шолц в интервю за германския вестник Tagesspiegel am Sonntag.

Към момента противници на срещата на Г-20, антиглобалисти, анархисти са подали над 20 молби за провеждане на демонстрации. Най-голямата – G20 not welcome here, е планирала на 8 юли да събере 150 000 души. Дни преди срещата на територията на града са разположени временни центрове за задържане на нарушителите на реда. Това струва на града 750 000 EUR.

По данни на полицията, в Хамбург по време на срещата, в града ще има 8000 души, които властите на реда определят като леви радикали.

Сложна остава ситуацията с палатковите, лагери, които демонстрантите планират да разпънат. Първоначално властите забраниха на територията на града да бъдат разпъвани палатки, но конституционния съд на ФРГ частично отмени тази забрана. Протестиращите имат право да разпъват палатки, но не за живеене, а за провеждане на политически акции: това попада в графата „свободно изразяване на мнение”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА