2 Юли, 2017 11:40 11 742 5

Чистка в армията след сензационна кражба

  • португалия-
  • оръжие-
  • обир-
  • склад-
  • граната-
  • патрон-
  • нато

Петима висши военни са уволнени след обира от армейски склад в Португалия 

Чистка в армията след сензационна кражба - 1
Снимки: Shutterstock

Петима висши португалски военни бяха уволнени след сензационната кражба на експлозиви и боеприпаси от оръжеен склад, предаде Reuters, като се позова на началник-щаба на сухопътните сили.

За да се избегнат спънки на разследването, което е в ход, реших да отстраня командирите на пет подразделения, замесени в процеса, заяви Федерику Ровишку Дуарте в интервю за португалската обществена телевизия.

Той намекна преди това, че кражбата, извършена в сряда в Танкуш, Централна Португалия, може да е била улеснена от изтичане на информация от военни, свързани с този склад за муниции. За да подобно нещо трябва да има вътрешна информация, заяви той.

Системата за видеонаблюдение била повредена от две години, неизвестните крадци проникнали във военната база и задигнали повече от стотина ръчни гранати и деветмилиметрови патрони, съобщи в четвъртък командването на сухопътните сили.

Чистка в армията след сензационна кражба

Откраднати били също противотанкови ракети, сълзотворни гранати, експлозиви, детонатори, уточни то в петък. А според португалската преса липсвали и около 40 противотанкови гранатомети.

Става дума за наистина сериозен инцидент, призна министърът на националната отбрана, който трябваше да информира за изчезналото оръжие съюзниците на Португалия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    10 5 Отговор
    Браво, ашколсун, аферим, машаллах ! Сега остана и да не ги хванат и ....раб,тата заспива !!Безспорно има вътрешно участие! Интересно колко човека са били и с какви превозни средства ? Добър арсенал, но Португалия е малка по територия и население - ще ги закопчеят.Дано преди да се направили някоя голяма поразия !
  • 2 ние

    21 9 Отговор
    от тези лешпери ли ще купуваме самолети 3 ръка ф16?Някой може да е влязъл и да ги е повредил :Д Плащай баце,че си обещал на хамериканците!Друг идиот не остана за амортизирана техника :Д

    Коментиран от #3

  • 3 Петърчо

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "ние":

    Абе байо, дано да ти плащат по достойному за коментарите.
  • 4 короин

    2 0 Отговор
    До №2 , готин евала как извъртя от кражба на боеприпаси та чак до изтребители и защо не трябва да ги купуваме. ГЕНИАЛЕН СИ!!! Само дето малко ти куца опорната точка видиш ли щом има кражби в тая армия нищо не трябва купуваме от тях. От Руската и съветската армия изчезваха цели самолети и подводници а кражбата на боеприпаси е ежедневие , но това не пречеше десетилетия да сме въоръжени с тяхната техника " нямаща аналог в света". ПС: аз съм си за Грипенчето не за Ф16 и само по една причина и тя е , че едното е ново а другото 4-та ръка, но няма нужда от опорни простотии като твоите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: