2 Юли, 2017 21:00 2 552 6

Мей няма да плати сметката за развода с ЕС

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес-
  • развод-
  • лондон
Мей няма да плати сметката за развода с ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Тереза Мей може да напусне преговорите за Брекзит заради "сметката за развода" в размер на 100 млрд. евро, която някои европейски фигури искали.

Британски бизнес лидери са били предупредени да се подготвят за възможността правителството на премиера Тереза Мей да напусне преговорите за Брекзит тази година заради "сметката за развода", разкрива в. Sunday telegraph, цитиран от Reuters.

На брифинг с бизнес шефове високопоставен представител на кабинета е предупредил, че е възможно премиерът да напусне преговорите през септември.

Стъпката щяла да бъде предназначена "за вътрешна консумация", за да покаже, че премиерът може да играе твърдо с ЕС по въпроса за "сметката за развода" - сумата от 100 млрд. евро, която някои европейски фигури искали Кралството да плати, преди да напусне съюза.

Мей няма да плати сметката за развода с ЕС

Министърът за Брекзит Дейвид Дейвис заяви преди време, че Великобритания няма да плати 100 млрд. евро, за да напусне ЕС, след като се бяха появили информации, че Брюксел се готви да поиска тази сума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛОООООО

    16 6 Отговор
    Ще плащат пияндетата като толкова са отворени!!!Няма безплатен обяд!!Много аванта им дават европейците!!Сами си го поискаха !!

    Коментиран от #2

  • 2 Протестиращ от Асеновград

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "АЛОООООО":

    Нищо няма да плащат! Точно Великобритания натисна €$, да опростят 40% от дълга на Гърция, когато се очакваше национална катастрофа! По примера на Гърция и на Великобритания ще и бъдат опростени милиардите!
  • 3 АЛОООООО

    9 2 Отговор
    Хвани едните удряй другите,Няма да сбъркаш!!
  • 4 кокото

    4 2 Отговор
    пушилка за масите .....
  • 5 Лупи

    4 3 Отговор
    С какво ще ги накарат да платят? Със сила? Хахаха! С дупе? С толерантност? С факта, че голяма част от Полша, Румъния, Унгария и България работи там т.е. ще приложат санкции на Великобритания и ще рабунтуват милиони от гражданите на ЕС или тия от изтока не са граждани? Германия ще бонбардира Лондон в знак на протест? НИКАКЪВ ШАНС да ги накарат да платят тия пари! Никакъв! Зависят само от благоволението на англичаните и нищо повече. Ако решат американците, че ЕС им пречи ще го бутнат до няколко години, като зьаповядват на баба Шмиргел да излезе от там.
  • 6 Morgoth

    5 3 Отговор
    Типични преговори - едните казват повече отколкото се надяват на вземат, а другите казват по-малко отколкото са склонни да дадат. Ще стигнат до съгласи.
    Сметката обаче Великобритания вече я плаща. ЕС също ще я плаща.
Новини по държави: