Last news in Fakti

3 Юли, 2017 21:33 3 132 8

Възможен ли е секс в космоса

  • космос-
  • репродуктивност-
  • секс
Възможен ли е секс в космоса - 1
Снимка: Shutterstock

Ако човечеството се отнася сериозно към колонизирането на Марс, то трябва да реши още един много сериозен въпрос, а именно: размножаването. „Към момента не знаем достатъчно за това как функционира човешката репродуктивност извън планетата Земя. Ако желаем пълноценно да усвоим космическото пространство и не просто да летим в космоса, а и да живеем, това се оказва ключов проблем”, казва доц. Крис Ленхард от Университета „Джордж Вашинтгон”.

Наскоро японски учени информираха за отлични репродуктивни качества на мишата сперма. В следствие на експеримент са се родили напълно здрави мишки. Резултатите от изследването показват, че дори относително високи равнища на радиация, които се наблюдават в космоса, не създават непреодолими препятствия за размножаване. Трябва обаче да се отчете фактът, че спермата е била върната на Земята за създаването на ембрион.

„Как ще се заражда и развива ембрион далеч от Земята, в условията на микрогравитация в открития космос или на Марс все още остава загадка”, казва Ленхард. В научните среди се прокрадва предположение, че хората родени на Марс ще се различават значително от тези родени на Земята. И всичко това може да се окаже повратен етап от историята на човечеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В краен случай...

    10 4 Отговор
    Просто няма да правим деца по естествен начин... Ще отглеждаме деца изкуствено в лаборатории... Хем хората ще поумнеят, хем всички вие ще работи те до умора! Аз си оставам на моята мила планета- Земя! Изобщо не ме интересува, не се оплаквайте!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Будала

    10 2 Отговор
    Тези са пълни отксчслки.Какъв хей ще търсят на Марс.Да си купят скъп болет и еднопосочен за летящия коечег за Мсрс и да идат директно в ада.
  • 4 АстронаФта

    6 2 Отговор
    Възможен е,наш Плевньо го доказа--хем е на Марс...хем все в стойка Г стои...
  • 5 Morgoth

    4 2 Отговор
    Хора родени на Марс няма да има. Най-много да се експериментира с животни. Марс може да се ползва за някаква база, но не и за постоянен живот. Дори утопичното тераформиране да е възможно то остава проблема с ниската гравитация. Една година в космоса води до тежки увреждания на костите, на Марс това вероятно ще се равнява на 3 до 5 години, но е неизбежно.
    Планета на която можем да живеем е Венера, но там процеса по тераформиране е значително по-тежък. Температурата трябва да се намали с 400 градуса, а ние тук на Земята смятаме за бедствие 2 градуса в повече и не можем да се справим с тях.
    Ако човека някой ден излезе в космоса това няма да започне като тераформира планети, а с огромни изкуствено създадени станции с изкуствена гравитация базирана на центробежната сила и сериозно екранирани срещу радиация.
  • 6 Шаран БГ

    4 2 Отговор
    Може и да греша, но като че ли вече се правиха доста опити - секс може - зачеване не получается - not happen ! Няма нужда от презервативи и противозачатъчни -- чиста работа !! Руснаците го дават / или се правят/по-здържано, но ladys са доста и упорито тренират!!! В безтегловност било по-трудничко, ама янките са упорити изследователи!! Заради науката - намерили му цаката. Вече са "узаконили научно" две-три пози . Кама Сутра -ряпа да яде....
  • 7 Бай хой

    6 0 Отговор
    Миленче ма, къде в статията ти става дума за секс. За къв си го турнала това заглавие. Да не би снощи градинката ти да е останала суха? А иначе за по тия въпроси се обърни към Валентина Тервшкова. Понимаеш? С автоматическия.
  • 8 един

    2 0 Отговор
    То всичките други проблеми ги решихте, само този остана, от утре може да си купуваме по един декар на марс и да одим да опъваме палатки......Ще теглим по един кредит за 120 години и готово. Пък за секс и деца ще се връшаме един път годишно на земята и готово.