Last news in Fakti

4 Юли, 2017 07:16 1 268 2

Сърбия и Косово могат да се помирят

  • сърбия-
  • хашим тачи-
  • косово

Хашим Тачи се надява, че това може да бъде постигнато

Сърбия и Косово могат да се помирят - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Косово Хашим Тачи обяви, че счита за възможно помирението между сърби и косовски албанци, съобщи Sputnik.

По-рано той проведе преговори със сръбския президент Алкесандър Вучич. Те се договориха за посредничество, с което да станат възможни нови преговори за членство в ЕС.

Сръбските преговори бяха блокирани от възражение на косовското правителство.

"Вярвам, че помирението между сърби и косовски албанци може да бъде постигнато. Това е в интерес на Косово. Същото важи за Сърбия и целия регион. Ние ще бъдем ангажирани изцяло с това. Ще предприемем съответните действия. Предстоят важни рещения. Гледаме напред", заяви Тачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    4 1 Отговор
    Ще се помирят колкото кипърските гърци и турци. А преди Сърбия да влезе в ЕС напук ще признае независимостта на Косово за да ги остави отвън.
  • 2 гост

    4 1 Отговор
    Ами какво търсят албанци в СРЪБСКО КОСОВО !!!!! Там никога не са живели албанци а коренното сръбско население е прогонено от тая пасмина !!!