Last news in Fakti

4 Юли, 2017 07:45 2 614 27

Гърция: Турция да оттегли окупационните войски от Кипър

  • кипър-
  • турция-
  • гърция

Преговорите в Швейциария продължават

Гърция: Турция да оттегли окупационните войски от Кипър - 1

Гърция настоява за изтеглянето на "турските окупационни войски" от Кипър. Това беше обявено от гръцкия външен министър Никос Козяс по време на преговорите в Швейция, цитиран от ABC.

"Гръцката позиция продължава да настоява за изтегляне на турските окупационни войски", заяви Кодзяс.

Турция поддържа повече от 35 хил. войници в Кипър, а всяка перспектива за обединение до голяма степен зависи от драстичното намаляване на военното присъствие на Анкара там.

От турска страна вече обявиха, че нямат намерение да изтеглят силите си.

"Нашата позиция по този въпрос няма да се промени", заяви вицепремиерът Нуман Куртулмуш.

Кризата в Кипър поръдлжава от 1974 г. В района Турция поддържа около 35 000 военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    15 11 Отговор
    Турция вън от НАТО!
  • 2 Хасан

    18 12 Отговор
    А защо има английска военна база в Кипьр?В Кипьр няма англичани

    Коментиран от #17

  • 3 Хасан

    15 10 Отговор
    Англичани ,немци,американци,французи е крайно време да се отеглят от Балканите и Близкия изток

    Коментиран от #14

  • 4 ПЕШО ИСТИНАТА

    9 12 Отговор
    Защо не превзеха целия остров, ся нямаше да има нужда от мухабет. Ако изтеглят войската от кипър , гърците веднага ще почнат пак асимилацията. Аз на българин и грък ням доверие, току виж са измислили балкански номера. И те са яко крадливи и мързеливи като нас.
  • 5 Хасан

    5 9 Отговор
    Не мога да разбера _ проблема е между дьржавата Кипьр и Турция...защо му е на Гьрция да се бьрка?Кипьр не е грьцка

    Коментиран от #6

  • 6 Анонимен

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Кипър и днешният Истанбул преди това се е казвал Константинопул ако не знаеш и са гръцка територия. Чалмите и турско синьото са откраднати от Мароко по време на управлението на султан реформатор, обрязването е откраднато от еврейте, зурната пък от прабългарите и какво ли още не са откраднали въобще турците са най-крадливото племенце на цялата планета надминават дори и циганите.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Бай Благой

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Баклавата, която се представя като турска пък е открадната от Сирия.
    Турското кафе същата работа...
    Крадливи са си турците да...в това няма никакъв спор.

    Коментиран от #9

  • 8 Хасан

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Ние използваме арабски цифри ..това значи ли че сме им откраднали цифрите...ал—гебра,ал—химия,астрология ..това са арабски египетски науки...

    Коментиран от #11

  • 9 Хасан

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Благой":

    Ти пьк ..бьлгарин да каже за някой крадлив..хаха...от гроба тялото на великия Чарли Чаплин беше откраднат от бьлгари..това говори красноречиво

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    За кафето да ти кажа че произхода е от Йемен..турците не са открили..йеменските овчари са го дьвчели..турците откриват технологията да пекат зьрната,да ги смелят и да ги варят....и това е турското кафе

    Коментиран от #13

  • 11 Анонимен

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Това което описваш драги е 3000 хиляди години преди да станете мюсюлмани но по това време никога не е имало турци всички са били араби на който дължим уважение. Добре, че българомохамеданина и баща на всички турци Кемал Ататюрк ви направи държава и култивира що годе като европейци а вие пак искате да се превърнете в примати.
  • 12 АБЕ АЛО

    11 1 Отговор
    Искам да попитам, някой знае ли на какво прилича Турската част в Кипър ? :D Пълна мангалщина, като на индопакистански пазар...а там между другото са и най-хубавите плажове (като разположение)...
  • 13 Монго

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Хасане, пак не си си научил урока!
    "Най-старото достоверно сведение за пиене на кафе е от средата на 15 век и се отнася за суфийските общности в Йемен"
    Нещо да кажеш? Примерно,че турците са открили кафето и топлата вода?
  • 14 Анонимен

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ако не бяха най вече Французите а след това и Англичаните османската империя нямаше да съществува и ден, именно Французите са подкрепяли,обучавали и въоръжавали османските цигански офицери дори и много френски офицери са били на щат в армията за да държат арабите под контрол. Така, че много трябва да ги уважавате за това което са направили и правят за вас. Ако има някой който да мрази западна Европа това са Българите, защото те ни орязаха много яко. Най неблагодарните са днешните Турците. Но не забравяйте, че винаги има възмездие.

    Коментиран от #15

  • 15 Анонимен

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    Да не забравяме и англичанина Лоранс Арабски.
  • 16 Анонимен

    11 1 Отговор
    Хасанчо искаш или не ти си Българин но исповядваш мюсюлманството. Това, че някой вярва в нещо не означава, че е такъв. Ако вярвам в любовта това не ме прави любовник аз съм Българин ако вярвам в извънземни цивилизации това не ме прави нито извънземен нито цивилизован. Аз и ти сме Българи, защото който и да е отгоре той е решил да се родим на тази територия а именно в най хубавото място на света България всичко което имаме го дължим на България.

    Коментиран от #21

  • 17 Анонимен

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    То отговора е много прост. В Кипър има английски войници за да контролират циганията от към турската част да не се разпространява вируса който вече се е заселил насила там през 1974. Съвсем нормално е гърците да искат да се излекуват търсят ваксина.
  • 18 Фалшиви новини

    0 2 Отговор
    ей сега...готово..
  • 19 Анонимен

    2 0 Отговор
    Сега точно няма да се изтеглят но до десетина години, ще бъдат принудени а след 15 до 20 години турция, ще бъде разглобена на части като стара биричка. До Босфора ще бъде на България от Босфора надолу и Истанбул, ще се върне на Гърция от източната част на Армения Южната част на кюрдите. Точно за това и руснаци и американци и еврейския съюз назначиха ердоган на власт.

    Коментиран от #20, #26

  • 20 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    За кафето ..аз сьм повече блвгодарен на тоя дето е открил биричката... за разпадането на Турция..ами 80 милиона са..едва ли...и се увеличават..а арменците,гьрците,бьлгарите,македонците имат най голям негативен прираст....има затопляне ..и Близкия изток..после и Мала Азия,Африка ще станат по горещи..ще има яко бежанци от там поради климатичните промени...Англия се спаси ..Сащ строи стени...спасението на бежанците е Европа ..ще прииждат още повече..и да има война и да няма война....Балканите ще се изправят пред дилемата ..турци ли да приемат или араби или африканци...турците са аме пак далечни братовчеди с прабьлгарите

    Коментиран от #24, #25

  • 21 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    Аз си пиша гордо името си а ти се криеш под анонимен...човек не може да избира родителите си,етноса си,или дьржавата кьдето се е родил

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Дали, ще си пишеш истинското или измислено име няма значение откъде да знам, че името ти е Хасан може да се казваш Исак по важно е какво имаш в душата и главата си. Да родителите не се избират но вярата и това в което се превръщаме зависи от самия човек. Държавата в която си се родил също не се избира но искаме или не трябва да я уважаваме и обичаме, защото пак казвам тя ни е възпитала и образовала направила ни е такива каквито сме с своите плюсове и минуси. Ами ти драги Хасане като не ти харесва България върви в Турция да ама не искаш и съм сигурен в това защото турците не ви искат при тях за тях вие сте неверници знам го от много момчета и момичета такива като теб. Ето и аз, ще застана зад името си казвам се Иван Исмаилов от Шумен.
  • 23 БЪЛГАРИН

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Ида не си напишеш името от 100км се вижда че си читак
  • 24 Анонимен Иван Исмаилов

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Аз пък съм благодарен на този който е измислил ракията и виното други нещо друго няма значение. Да вярно турците се увеличават но не за дълго 80 милиона от тях 30 кюрди в самата Турция но и те се умножават и то много по сериозно за останалите 50 милиона работа е много проста асимилация от останалите народи. Най добре се поинтересувай и виж за името Борис Джонсън беше кмет на Лондон дядо му е турчин но той никога не казва, че е турчин казва аз съм горд Англичанин срамува се от това което е направила баба му. Относно глобалното затоплянето няма нищо такова това са измислици на най богатите фамилии общо 13 между тях няма мюсюлмани имено те контролират света ако се поинтересуваш, ще откриеш кои са. Всичко най хубаво ти желая и обичай страната в която си отгледан и възпитан но преди всичко бъди добър човек. С уважение Иван Исмаилов от Шумен.
  • 25 Анонимен Иван Исмаилов

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Забравих да ти кажа, че между прабългарите и османците а не турците няма нищо общо. Единствено ако вярваш, че сме произлезли от маймуните то тогава всички хора на тази земя сме братовчеди.

    Коментиран от #27

  • 26 Тр.тс

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    Брат ти изглажда много обичаш фантастиката
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: