Last news in Fakti

4 Юли, 2017 10:49 2 149 28

Германия няма намерение да отстъпва пред Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • германия-
  • турция-
  • г-20

Берлин отново настоя турският президент да не говори пред сънародниците си покрай срещата на Г-20

Германия няма намерение да отстъпва пред Ердоган - 1
Снимки: БТА/АР

Германското правителство призова турския президент Реджеп Ердоган да уважи молбата му да не говори пред турци, живеещи в Германия, по време на престоя му за срещата на върха в Хамбург на Г-20, предаде Reuters.

С необичайно строг тон, открояващ лошото състояние на отношенията, говорител на германското външно министерство заяви, че дори появата на Ердоган при турското консулство или чрез видеовръзка "би била обида за ясно изразената воля на правителството и нарушаване на германския суверенитет", посочва агенцията.

Прояви от това естество трябва да бъдат надлежно поискани предварително, каза Мартин Шефер на пресконференция, след като бе попитан за "слуховете", че Ердоган все пак би могъл да говори пред турската общност въпреки молбата на Берлин.

По думите на говорителя Германия не може да забрани на Ердоган да говори при турското консулство, но има възможности да повлияе на такова начинание.

Преди седмица германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че не иска чужди вътрешни конфликти да се разиграват сред турската общност във Федералната република, очевидно визирайки дълбоките политически разделения в Анкара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    11 19 Отговор
    Нали има свобода на словото? !Нали има демокрация...терористични организации могат да направят митинг в Германия и да призоват за насилие но демократично избран президент не може да се срещне с сьгражданите си.това ли са европейските ценности....ако това не е фашизьм...

    Коментиран от #2

  • 2 АРЕ САМО

    16 9 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Айде само да не си говориме за ценностни системи и хуманизъм...че и ти веднага скачаш за фашизъм и ислямофобия...ше ви у пердетата.

    Коментиран от #3

  • 3 Хасан

    11 11 Отговор

    До коментар #2 от "АРЕ САМО":

    Работата е там че англосаксонците гледат отвисоко и с презрение на турците,арабите и балканските,и източноевропейците народи..и само Ердоган им се репчи...всичко останало кротува или ги нарича началници...
  • 4 georgi

    10 9 Отговор
    Свобода на словото кога е имало в Турция. Не е ли време циганята турци да си знаят исляма и си го тачат там където са в джамиите и с фереджетата. Тъп народ са и нагли.

    Коментиран от #5

  • 5 Хасан

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "georgi":

    Ако са тьп народ как са управлявали 500 години и араби,и африканци,и татари,арменци,бьлгари,гьрци,сьрби,власи,унгарци, македонци,албанци,черкези,абхазци,кюрди,

    Коментиран от #6, #15

  • 6 ФАКТИ

    11 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    С помоща и благоволението на Запада са управлявали.Попаднали са в момент на конфликт между Рим и Константинопол на правилното място.Католиците са помогнали на фесовете за да прецакат конкурентите си.Простия турчин без чужда помощ даже един дворец не е могъл да си построи да не говорим за въоръженията на армията и т.н.
    В момента в който се решава да няма Османска империя за нула време ги оправят.Да не забравяме че Турция е голяма държава пак заради Англия и Франция.Ако бяха разпределили справедливо териториите днес щеше да има Кюрдистан,Армения,Гърция и България щяха да са много по големи.А Турция щеше да си е на половината от сегашната територия и нямаше да се ежи сега на тези които и подариха тези земи.

    Коментиран от #7

  • 7 Хасан

    11 10 Отговор

    До коментар #6 от "ФАКТИ":

    Не си прав..по времето на Османската империя е нямало европейски дьржави..Италия е била град дьржава Флоренция ,Милано..малки княжества..нямало е и бьлгарската дьржааа...а дьржава на Иван Шишман..един град крепост..и 10 села...а с империята имаме вече териториално устройство в сьвремене вид...области с валии,околии...имаме даньчна система,сьдкбна система..при Иван шишман нямаме кадия(сьдия)''отиваш при болярина и той на кеф решава какво ше е

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Хасан

    8 8 Отговор
    А разпадането на Османската продьлжава от триста години..даже и сега ..Югославия,Сирия..това са все трусовете от разпадането

    Коментиран от #10

  • 9 АЛЕМАЛЕ

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Виж, ти усещаш демокрацията. Ако пропагандирам Българското в Турски форум " ще бъда открит и най-вероятно покрит" Обаче всичко си има граница и някак е най-добре да пропагандираш и да създаваш напрежение на база случилото се между двете държави. Остани си с приятен ден и умната ;)

    Коментиран от #12

  • 10 ФАКТИ

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Трусове са защото ако бяха разпределилили териториите по това какви народи живеят там нямаше да има войни за освобождение,които и днес продължават.
    Турците са в основата на много проблеми в Близкия изток и на Балканите,а сега се мъчат да се бъркат и на германците.

    Коментиран от #14

  • 11 Бъдеще без фес

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    А да те питам за Рим и за папата чувал ли си? А до къде се е простирала власта му знаеш ли?И дали не ги е имало много преди фесовете да се дотътрят до Константинопол?А грдовете държави в Италия са били достатъчно силни за да побеждават Османския флот.
    Вземи чети история и не миговори за кадии и за тъпи фесове,които където са минали и днес смърди на кенеф.
    Живеем в 21 век спрете да мислите за забрадки и чалми това е било преди 1000 години това вие проблема на ислямистите.

    Коментиран от #13

  • 12 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "АЛЕМАЛЕ":

    Аз не правя пропаганда...казвам си мнението по вьпроса...ти си чети официалната европейска история ..

    Коментиран от #16

  • 13 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Бъдеще без фес":

    Папата не е дьржавен глава ами религиозен водач..разбира се че ще има влияние вьрху целия католически свят...опитвал се е да сьздаде армия от крьстоносци,да обедини християните....а и Макявели дава препорьки на италианските управници за обединение с книгата си " Монарх"
  • 14 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "ФАКТИ":

    Ами то е относително понятие..да се разпредели територия...все едно да одобриш окупацията на Крим от Русия..това си е агресия

    Коментиран от #18

  • 15 Борис

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Чрез кланета и насаждане на страх.Чрез ликвидация на всеки дръзнал да каже лоша дума срещу чалмите.
  • 16 КЮНЕЦ

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Тия коя четеш ?

    Коментиран от #17

  • 17 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "КЮНЕЦ":

    Аз признавам домашна ракия и шопска салата...другото е празна работа
  • 18 някой

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Никак не е относително.Турция има да плаща обезщетения на прогонените българи от Беломорска Тракия и Мала Азия.Не ни обяснявай за Крим защото казуса с Кипър е много преди Крим.
    Грешката на Запада е че не навря Турция на кучето в г...а където и е мястото за да не прави всички тия зверства срещу поробените народи.Когато турците са провеждали геноцид Хитлер още не го е имало.

    Коментиран от #19

  • 19 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "някой":

    Не знам какьв геноцид са правели турците..Русия присьидини Крим кьм себе си в противоречие с международните спогодби,докато Севернокипьрската република не е част от Турция.. отделна дьржава с парламент,президент...и Турция е само гарант...
  • 20 гост

    3 3 Отговор
    Абе г-н Хасан защо говориш глупости, защо не си отидеш във вашата "демократична" Турция, в която по улиците полицията ходи с насочено оръжие към мирното население или в другите арабски държави, в които убиват с камъни жените, които изневеряват на мъжете си! КОЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО!ТОВА, ЧЕ НАЛИ В ТУРЦИЯ ИМА МНОГО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ-ТУРЦИ, А ИМА САМО ЕДНА ПОСТРОЕНА ЦЪРКВА, А ТУК В БЪЛГАРИЯ ИМА ВЪВ ВСЯКО СЕЛО ДЖАМИЯ И ИМАМА РЕВЕ ПО ЦЯЛ ДЕН И МАМА НИ НАТРАПВА ВАШАТА РЕЛИГИЯ И НА НАС БЪЛГАРИТЕ. КАК ЕДИН ПОП НЯМА ДА РЕВЕ ПО ТОЗИ НАЧИН! СТИГА СИ ГОВОРИЛ ГЛУПОСТИ И МАЛКИТЕ ДЕЦА ЗНАЯТ, ЧЕ СМЕ БИЛИ В СВОЯ АПОГЕЙ КОГАТО ВИЕ СЪС КЛАНЕ НИ ОТНЕМАТЕ СВОБОДАТА! СТИГА С ГЛУПОСТИТЕ, ЧЕ Е ИМАЛО ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ, ВАШАТА ВЯРА НИ Е БИЛА НАЛАГАНА СЪС НАСИЛИЕ!

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Едно е вяра а друго е етнос...има турци християни,има турци евреи,атеисти,будисти..не може всичко да е под общ знаменател...доколкото знам никой в днешно време не е насилвал бьлгарин да ходи в джамия...а и аз самия ходя само по байрямите..обичам си ракийка...и не мога да кажа че сьм праведен
  • 23 ГОСТ

    2 1 Отговор
    г-н Хасан аз правя разлика, но пак питам защо няма повече църкви в Турция, откъде знаете, че там християните са толкова малко, че да не заслужават да имат църкви и в другите градове, а да не говорим и за села. Нали и там има много българи от турски произход, откъде знаете, че те не изповядват християнство!!!!!!!

    Коментиран от #24

  • 24 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "ГОСТ":

    Господине, бьлгарски гражданин от Шумен изселил се в Турция си е от турски етнос изповядващ мюсюлманска религия...не разбирам защо като отиде в Бурса да иска православна цьрква...?!
  • 25 гост

    1 1 Отговор
    Г-н Хасан така както знаете историята на МАЙКА БЪЛГАРИЯ- турците са ни налагали своята вяра по време на турското робство и българи са приемали исляма, не мислите ли че може да има турци, които да са приели християнската вяра!

    Коментиран от #26

  • 26 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Бог е един ..ако имаш жажда за вяра в Бога има ли значение да ли си утоляваш жаждата си в джамия или църква?? Доколкото знам в Исляма няма насилственно смяна на вяра..имало е частни случаи на някои еничери кариеристи по време на Османското присъствие..да не забравяме че Караибрахим от "Време разделно " си беше българин еничерин...и насилваше своето родно село за да угоди на властта и да направи кариера..

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Г-н Хасан тогава ми кажи като Бог е един ти ходил ли си на църква! Кого споменаваш в молитвите си Господ Бог или Алах! И да ти кажа, че насила е бил налаган исляма и то точно във филма го показват, това че до такава степен вашата вяра налага насилието, че дори син изтезава баща си за да приеме турската вяра. Точно във този филм се вижда клането, изнасилванията на много българи и аз искрено се надявам някой ден така както вие сте го правили в МАЙКА БЪЛГАРИЯ, така и един ден във Турция да се налага така ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА! ТОВА ОЗНАЧАВА ДАЙ БОЖЕ И ТУРЦИ ДА ИЗБИВАТ ТУРЦИ ЗА ДА ЗАПОЧНАТ ДА ВЯРВАТ В ХРИСТИЯНСТВОТО! И ВАС ТАКА ДА ВИ ОГРАБЯТ ДЪРЖАВАТА, ТАКА КАКТО НАПРАВИХТЕ ВИЕ! ПОЖЕЛАВАМ ВИ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!!!! САМО И САМО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СА В ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С ВАС ПРОМЕНЯТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ! СТИГА ВЕЧЕ! А И КАТО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА ВАС НАПРАВЕТЕ ТОГАВА ПОВЕЧЕ ЦЪРКВИ И СЕ МОЛЕТЕ В ТЯХ!
  • 28 гост

    0 0 Отговор
    Г-н Хасан малко гледай и Нешънъл джеографик - и там го показват, как ислямисти налагат своята вяра над "неправаверните"- та мюсюлманите ли ще кажат коя е правилната религия и да определят на целия свят каква религия да се изповядва! Питам защо от Ислямска държава убиват в името на Алах и защо унищожават християнското културно наследство!
Новини по държави: