6 Юли, 2017 20:53 2 979 21

Русия блокира декларация срещу Северна Корея

  • русия-
  • северна корея-
  • ракета-
  • оон-
  • декларация-
  • сащ-
  • блокира-
  • балистична

Дипломатически искри в ООН

Русия блокира декларация срещу Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия блокира американска декларация в ООН, призоваваща за мерки срещу Северна Корея, съобщи „Ройтерс“. Причина за проектодекларацията бе изстрелването на ракета, което повиши напрежението на Корейския полуостров.

Действията на Пхенян бяха определени като поредна провокация и застрашаване сигурността в региона. Интересен е мотивът, с който Русия отказа да даде зелена светлина в ООН.

Севернокорейската междуконтинентална балистична ракета прелетя 933 километра, преди да падне в Японско море. Според руснаците обаче не е доказано, че ракетата е била междуконтинентална.

Текстът остро осъжда ракетното изпитание на Северна Корея и призовава за тежки санкции. Но според Москва нови санкции няма да решат проблема, а „всеки опит за оправдаване на военни действия е недопустим“.

Постоянният представител на САЩ в ООН заяви, че изстрелването на ракета от Северна Корея е недвусмислена военна ескалация. Франция и Великобритания също подкрепиха идеята за налагане на по-строги мерки срещу Пхенян.

От Пентагона обявиха, че имат готовност да защитят себе си и своите съюзници от заплахата в лицето на Северна Корея. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън нарече изстрелването на ракетата „нова ескалация на заплахата“.

След встъпването си в длъжност Доналд Тръмп на няколко пъти посочи, че иска да сложи край на провокациите на Северна Корея. Държавният глава заяви, че е възможен „голям, голям конфликт“ със Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    36 18 Отговор
    Русия е научена да действа с добро, затова винаги взима правилните решения
  • 2 Kcaniba

    31 14 Отговор
    Русия е един голям, ако не и най големият геополитическият играч!
    Ние знаем, че шаха се играе от двама, чтом е блокирала, значи има за какво, всички тези процеси, са стремеж към баланса, нали разбирате, че играта отдавна е с предрешен край - края на света, независимо с америте ли си или с русите.
    Така че играта е пас!!!
  • 3 Бесен Язовец

    34 7 Отговор
    Контра само контра на всичко което иска САЩ С.К. има право на защита от агресорите
  • 4 Девон

    8 19 Отговор
    Я виж ! КОЙ храни кученцето!!!
  • 5 Барчо

    25 4 Отговор
    Американците така или иначе не се съобразяват с ООН. Айде да не търсят оправдание за безпомощта си срещу Северна Корея. И да не прехвърлят от болната на здравата глава.
  • 6 Кики

    8 17 Отговор
    Империята на злото в деиствие!
  • 7 Кики

    11 24 Отговор
    Русия е играч, колкото негър е скиор ! Наздраве от коневръза....Хлъц бояршинка свърши...Чакаме доставка

    Коментиран от #20

  • 8 onq s konq

    8 21 Отговор
    Дано сега вече простите русофили най-после асимилират,че НЕ КИМ ПРАВИ СМЕШЕН ТРЪМП С ДОПОТОПНИТЕ СИ РАКЕТИ,А ДИЛЕМАТА НА АМЕРИКА ДАЛИ ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНА С РУСИЯ И КИТАЙ,ПОДДЪРЖАЩИ ЯДРЕНАТА ПРОГРАМА НА С.КОРЕЯ.Затова и на тия душевни клошари,кичещи се с екзотичното име "русофили"/все едно да наричаш циганина РОМ/ ще обясня бааавно,но КАТЕГОРИЧНО:ВРЕМЕТО И ПО-ТОЧНО "БЕЗВРЕМИЕТО" НА 45ГОДИШНОТО СОЦ. РОБСТВО ОТДАВНА МИНА И НЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЛЮЗИИ ДА ГО ВЪРНЕТЕ ПАК-ВРЕДНО Е ЗА ПСИХИКАТА ВИ!

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    3 15 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Не знам от коя държава пишеш нито пък ме интересува,но едва ли ти е до смях както е изрисувано на ника ти.Ако обаче наистина се смееш макар и просташки,то ТОВА Е СМЯХ ПРЕЗ СЪЛЗИ,защото съзнаваш че РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА БЛАГАТА В БГ ВЕЧЕ СВЪРШИ ,а ти ДО КРАЯ НА МИЗЕРНИЯ СИ ЖИВОТЕЦ ЩЕ ВОЮВАШ...ЗА КОРИЧКА ХЛЯБ!

    Коментиран от #12

  • 11 семи проф

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Русия не лъжица за устата на САЩ...Опита ли ще се задави...Много ти се иска Русия да е слаба но нещата са други Някога и Хитлер е мислел че ще глътне Русия и видя какво стана ....Така или иначе за да не пишеш глупости вземай примери от историята .. нещо което е проверено...Капиш.

    Коментиран от #13

  • 12 Xaxaxa

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Просълзявам се от умиление като ти чета глупостите.
    Всъщност , ако не беше идиотския ти ник
    Никой не би ти обърнал внимание
    Хахаха
    А моята коричка хляб ми напълно достатъчна
    Аз съм скромен

    Коментиран от #14

  • 13 onq s konq

    2 15 Отговор

    До коментар #11 от "семи проф":

    Е"нон каписко" драги!И какво съм ти направил че да се опитваш толкова упорито да ми внушиш че АКО НЕ БЕШЕ АМЕРИКА,АНГЛИЯ И ЦЯЛОТО МОЩНО СЪПРОТИВИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА РУСИЯ НЕ САМО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ГЛЪТНАТА ОТ ХИТЛЕР,НО И ОТДАВНА ИЗ.РАНА?И стига сте чели евангелието на историата на обратно-досадно е бе хора:)А като нормален европеец/за разлика от теб/ естествено че искам Русия да е слаба както военно-за да не е заплаха за световния мир,така и икономически-за да не спекулира ценово със суровините си на световните пазари.
  • 14 onq s konq

    2 14 Отговор

    До коментар #12 от "Xaxaxa":

    Просълзяваш се казваш...АЗ КАЗАХ ЛИ ТИ ЧЕ СМЕХЪТ ТИ Е ПРЕЗ СЪЛЗИ?!И разбери го ти и подобните ти тук-УВАЖАВАЙТЕ ПО-УМНИТЕ ОТ ВАС И НЕ ИМ ПРОТИВОРЕЧЕТЕ!
  • 15 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Така е! Прав си! Времето на СИВ отмина и няма да се върне. Явно не осъзнаваш обаче, че и времето на НАТО не е безкрайно. Както са ти написали по долу, всичко е въпрос на баланс. Въпреки разпада на соц. блока, балансът все още го има и е въпрос на време да се създаде алтернатива на НАТО.
    Лично за мен е най-добре и резонно да има поне 3 еквивалентни съюза изградени на континентална основа, а не както е в момента политиката на САЩ да диктува световният ред и да налага интересите си със сила, воини и зависимости.
    Има нужда от нов световен ред, нова световна валута и нова религия. Кръвта по всичко съществуващо го е компрометирала достатъчно.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Крас

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Балансът го има! И се нарича ШОС.
  • 17 ултра

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Военна алтернатива на НАТО, както и на ЕС за европейските държави и САЩ, НЯМА! САЩ са били, са и ще си останат най-могъщият гарант за лично тяхната, както и за световната Демокрация! Компренде ушанка?!?
  • 18 Муписнаотвас

    3 0 Отговор
    Тролове ... тролове ... трол...
  • 19 Чукчи

    0 9 Отговор
    Тия прости комуняги само мизерии правят.По същия начин прецакаха цивилизования свят с резолюцията за Сирия и Асад.Виждаме какво стана после,тероризъм навсякъде и в Русия.Тъпи чукчи!
  • 20 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Кики":

    Фалшив, пак си прекалил с памперсите.
    Най фалшивият кон на коневръза си ти - магаре
  • 21 simonm

    0 0 Отговор
    терорист за терориста душа дава,