Last news in Fakti

8 Юли, 2017 14:59 1 608 27

Путин: Търсим по-широко сътрудничество с ЕС

  • владимир путин-
  • ес-
  • жан - клод юнкер

Той разговаря с председателя на ЕК Жан - Клод Юнкер

Путин: Търсим по-широко сътрудничество с ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

„Надявам се да продължим да развиваме контактите с Европейска комисия.“ Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер, цитиран от Business Monkey.

Двамата разговаряха по време на срещата на Г-20 в Хамбург. Путин подчерта успеха в сътрудничеството между ЕС и Евразийския съюз.

Той призова за продължаване на работата за разширяване на сътрудничеството.

„Ние поддържаме контакт, въпреки проблемите. Това е важно и за двете страни. Ще продължим да го правим“, заяви Юнкер.
Проблемите, които съществуват между Руската федерация и ЕС, са известни – Крим и югоизточна Украйна. Но от Европейската комисия искаме да продължим работата, и да търсим възможните за сътрудничество, както и точка на пресичане на интересите“, заяви Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Golf 3 GTI

    10 8 Отговор
    Ко стана па ся нали ЕС беше наложил санкции на Путин???!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 2 PST

    18 14 Отговор
    И Крим ще върнат...и на Украина ще платят! Последна среща с Г-20...Догодина Рассия в Г-7 на Азия !
  • 3 кики

    18 14 Отговор
    Вова ,оклюмал си носа,но има шанс...спази всички договори и всичко ,ще бъде О.К!ЕС и САЩ са демократи и ти дават шанс ,за пореден път за Сирия,С.Корея,Иран....Крим!
  • 4 Ghost1

    17 12 Отговор
    Не ме интересува нищо от това което произлиза от Путин и неговото обкръжение. Как изобщо е в състояние да води някакви преговори с един диктотор. Че с какво е по различен или по-добър като действия от Кадафи, Хюсеин или Асад. С абсолютно нищо. Това че е ядрен не го прави с нищо по перспективен от тях!
  • 5 кики

    13 9 Отговор
    Очакваме включване от щаб квартирата –коневръза с опорните точки ....
  • 6 onq s konq

    16 12 Отговор
    Руснаците уж си бяха "самодостатъчни",пък кво и стана...Излиза че не е много добро предложението на българските руснаци ЗА НЕЗАБАВНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И ПРИКРЕПВАНЕ КЪМ ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ,ПЪК ПОСЛЕ ДА ЧУКАМЕ НА ВРАТАТА НА ЕС ЗА ДА ТЪРСИМ "КОНТАКТИ"...както правят в момента руснаците!

    Коментиран от #9

  • 7 кики

    15 11 Отговор
    Резервният фонд на Русия може да бъде изчерпан още през 2017 г. Това прогнозира пред изданието „Нефтът на Русия” заместник - финансовият министър Сергей Сторчак.

    През юни Резервният фонд е намалял с 3,7% до 2,45 трлн. рубли. От началото на годината той е загубил почти 1,2 трлн. рубли.

    Аналогична е ситуацията и с Фонда за национално благосъстояние (ФНБ). За юни той също е намалял с 3% до 4,67 трлн. рубли. От началото на годината той е загубил 0,5 трлн. рубли.

    Експертите посочват, че

    ако петролът се задържи в границата от $40 - $50 за барел,

    то Резервният фонд ще бъде изчерпан до края на 2017 г. Ако черното злато поевтинее, то парите ще свършат в началото на 2017 г., смята главният икономист на ING Дмитрий Полевой.

    След изчерпването на парите от Резервния фонд, властите ще бъдат принудени да прибегнат до Фонда за националното благосъстояние, който ще стигне до 2019 г.

    Този черен сценарий идва на фона на предстоящите с страната избори за парламент и държавен глава. Вотът ще принуди управляващите да се въздържат от непопулярни мерки и да посегнат към заделените настрана пари.
  • 8 кики

    17 13 Отговор
    Русия ще се разпадне, военнопромишленият комплекс издъхва, а Путин е политически труп, заяви в телевизионно интервю световноизвестният историк, писател и военен анализатор Виктор Суворов.
  • 9 Ghost1

    15 11 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Даа. Те винаги са "самодостатъчни" включително и когато имат необходимост от сътрудничество с ЕС заради дестабилизиращите действия на "собствената си самодостатъчност" , обричаща на провал и мизерия собственият си народ за дълги години напред!
  • 10 onq s konq

    16 12 Отговор
    И защото съм умен и съобразителен,наех си художник да нарисува на покрива на вилата ми Ленин,Сталин,Путин и т.Живков как играят на белот,та като ни подпукат Руските космически сили и камък върху камък не остане в БГ,МОЯТА ВИЛА ЩЕ Е НЕПОКЪТНАТА!...И ще струва повече от Кремъл...Защото Кремъл също няма да го има.

    Коментиран от #20

  • 11 Тихо тихо

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Golf 3 GTI":

    Ма защо се обаждаш бе момченеце, и то като първи коментар ?
  • 12 кики

    9 10 Отговор
    Според изчисления на Световната банка, през 2016 година

    броят на бедните руснаци ще надхвърли 20 милиона души - при население от 140 милиона.

    Това е най-високото ниво на бедност от девет години насам. Официално инфлацията в Русия е 12,9 %.

    Ако цената на петрола не се покачи, Русия ще издържи още най-много 2-3 години, прогнозира Щефан Майстер.

    Коментиран от #14

  • 13 гост10

    7 3 Отговор
    всички духовити умни и красиви .....
    https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2017/07/06/sorry-senator-mccain-russia-no-longer-just-a-gas-station-masquerading-as-a-country/#744d0fa922f0
    ако има и грамони
  • 14 Роби

    12 14 Отговор

    До коментар #12 от "кики":

    Аз обикалям цял свят ( свързано ми е с работата) и мога да ти кажа че беден руснак не съм видял. И още нещо-когато видя нашите български пенсионери по курортите на Испания,Доминикана,Франция,Египет... така както виждам руски пенсионери ,тогава ще повярвам че и ние сме читава държава-а дотогава ще четем менюта по ресторантите написани на руски език. Може и да имат икон.проблеми-но въпреки това си остават в пъти по добре от нас-членовете на Е.С. ...които уж сме в клуба на богатите-нали така му викаха... Нито съм русофил,нито ми пука за тях-но вие не виждате в каква лайн.на дупка сме-седнал други държави да оплюват.

    Коментиран от #16, #19

  • 15 До соросите

    10 11 Отговор
    Абе как не ви писна да пействате едно и също под всяка новина-а тролове смешни? Можело това-можело онова...че от преди години чакате Русия да се разпадне,да фалира,да обесят Путин и т.н...и още ще си чакате с години.Те си въртят игрите-а вие им прислугвате на Черноморието.
  • 16 Sergiy

    14 9 Отговор

    До коментар #14 от "Роби":

    еее, не си видял "беден руснак", малко по-леко. Какви тези бла_бла_бла, хора там направо плачат!Само един пример и не повече, 2013г. Оренбургска обл. на русия до Казахстан, много богата област, газ и др., 90% от всичко взима москва, хора в областта-не областният ценътр, а общинските, села и т.н. толково бедни, че ако не бяха стълби за ток, особено по селата, щях да си помисля чем съм в XIX век, и така, хора с които бях в тези обл. тази година,помолиха мен, да не слагам снимките в нета- и не съм, обещавал. Обиколихме няколко области и республики, само в тази част и само тази година и този месец ;))Пак да не говорим за другите обл.и "республики" в този край, а пак да не говорим за места кадето няма газ и др. Защо глупости пишите: "не съм виждал беден руснак", ами направо Сингапур с Швейцария ;))
    Нещата наистина са зле и това го знае само този който ходил редовно, се общува и т.н., а не куротни в "Египет" и бла_бла. То и Абрамович има ф-к Челси в Лондон (изхарчи над 1 000 000 000$) и какъв смисл за тези руснаци (над 100 000 000) които жевеят не в москва и петербург. Цирк ;)) Без газ и вода, "нямало бедни руснаци". И в какви места си бил в русия, или само по курортите в Европа и др. места (Монако, Испания и др.) "не си видял бедни руснаци" ;))

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Трол

    10 8 Отговор

    До коментар #16 от "Sergiy":

    Серьожка, ДНР и ЛНР те чакат!

    Коментиран от #26

  • 18 onq s kofa

    4 4 Отговор
    ehh bate boiko de si pomogni ni bate...
  • 19 onq s konq

    10 8 Отговор

    До коментар #14 от "Роби":

    Е как ще видиш беден руснак по света,след като ТЕ СА В РУСИЯ?!Ами нали руснаците които си видял по света ЗАТОВА СА ТАМ-ЗАЩОТО В РУСИЯ СА БИЛИ БЕДНИ НА МАКС И СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ "МАТУШКА РУС" ЗА ДА ЖИВНАТ МАЛКО?А логиката която един мой приятел -румънец ми изложи е следната "Румъния има три пъти повече богаташи от БГ,както и три пъти повече цигани защото...е 3 пъти по-голяма".А представи си Русия колко повече богаташи и бедни има от нас след като е 147 милиона примерно и колко богати руснаци ще видиш!Но както СТЕПЕНТА НА РУСКОТО БОГАТСТВО/ОЛИГАРСИТЕ/ СА НЕСЪИЗМЕРИМИ С НАШАТА,ТАКА И РУСКАТА БЕДНОСТ Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД НАШАТА!

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Все комунизма им виновен

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Поздрави! Ще си непокътнат! Нарисувай и Тръмп, Меркел, Хитлер, Ердоган, Ататюрк и всичките хамерикански президенти и т.н...
  • 21 onq s koka

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    evala pich!

    Коментиран от #24

  • 22 Роби

    7 17 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Пич,по твойта логика всичките руски пенсионери по курортите са олигархи??? ..Че те тогава трябва да са супер - бе..Говоря за това че навсякаде е фрашкано с руснаци-даже в скъпите курорти. Естествено че има бедни руснаци-във всяка държава има хора които в тежка житейска ситуация, в САЩ например са около 30 мил...И какво-да говориме че САЩ са гладни и скъсани по вашата логика. Мога да ти кажа,че даже в Монако има бедняци-но ние не плюем по тях. Затова трябва реално да се пише-а не само тролене. Що се отнася до бедността в Русия и у Нас,мога да ти кажа че ние сме в тинята-минал съм половин България преди седмица-тотален мор и мизерия..А сме в Е.С...не забравяй това-клуба на богатите. Лека вечер.
  • 23 Роби

    8 17 Отговор

    До коментар #16 от "Sergiy":

    Серго,когато видя украинските пенсионери на посочените от мен държави на курорт-тогава ще ти отделя време за отговор. А сега бягай да бачкаш за благоденствието на народа си-а не плачи над чужд гроб. Че както сте я подкарали-само бабичките и президента ви ще останете в Украйна.

    Коментиран от #25

  • 24 onq s kaka

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "onq s koka":

    Не се прави на много як че ще дойда и щe ти избия зъбите, ще ти оставя един да си пукаш доматите с него
  • 25 Sergiy

    10 6 Отговор

    До коментар #23 от "Роби":

    е ;)) виж, как може един нормален човек да разбере с кой се общува, днеска е роби, утре санта клаус или един кой си, и .....т.н. Загубена кауза.
    Вие трололове на путьо сменяте си никове и праскате на ляво и на дясно ;))
    Аз не исках отговор, а дадох елементарен пример на твоите глупости (безобидната "информация"), да кажем малко внесох корекция.
    на мен не ми трябват отговори, аз ги знаех много отдавна ;))
  • 26 Sergiy

    9 6 Отговор

    До коментар #17 от "Трол":

    не "днлр", а московия/русия, путьо. Така ще е по-точно ;)

    Коментиран от #27

  • 27 Трол

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Sergiy":

    Т*ва "днлр" к*во е бе козяк?
Новини по държави: