8 Юли, 2017 18:35 2 431 3

Тръмп постигна ключови отстъпки на срещата на Г-20

  • доналд тръмп-
  • г-20-
  • сащ

Излезе финалната декларация от събитието

Тръмп постигна ключови отстъпки на срещата на Г-20 - 1
Снимка: БТА/AP

Доналд Тръмп спечели ключови климатични отстъпки за САЩ по време на срещата на Г-20, съобщи CNN.

Финалното комюнике от срещата в Хамбург беше прието след финалните разговори между световните лидери. Тръмп извади САЩ от климатичното споразумение през миналия месец през миналия месец. По-рано се появиха информации, че останалите страни ще се опитат да го изолират във финалната декларация. В крайна сметка е било постигнато финално споразумение.

В заключителната декларация, приета от всички 20 държави членки, се отбелязва, че 19 държави, включително Русия, Китай и ЕС, признават решението на Тръмп да извади САЩ от Парижкото споразумение за климата. Но също признават желанието на Вашингтон "да работи тясно с другите държави, за да им помогне да имат достъп и да използват по-чисти и ефективни изкопаеми горива".

Все пак 19 държави отхвърлят призивите на Тръмп за преразглеждане на условията в споразумението. Те твърдо застават зад постигналите договорки.

В декларацията се поема ангажимент за борба с протекционизма. Държавите обаче за първи път признават правото да защитават пазарите си чрез легитимни инструменти за търговска закрила. Според експерти това дава шанс на Тръмп да прокара програмата „Америка преди всичко“.

Германският канцлер Ангела Меркел подчерта различията между САЩ и останалите страни за климатичното споразумение. Все пак тя обяви, че е постигнато съгласие за ифналнта декларация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъпчо

    17 6 Отговор
    Г-20 е фарс. Нямат никакво значение деклараците. Всеки си гледа негови те интереси.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    1 1 Отговор
    Тръмп си прави каквото иска. Знае, че няма кой да му скръцне със зъби! Също като нашите цигани, които ги отърваха от контрол и сега ни се качват на главите.
Новини по държави: