Last news in Fakti

11 Юли, 2017 08:56 1 706 1

Тръмп и Макрон в луксозен ресторант на Айфеловата кула (СНИМКИ)

  • тръмп-
  • макрон-
  • обяд-
  • франция-
  • празник

Президентите на Франция и САЩ Еманюел Макрон и Доналд Тръмп ще обядват заедно на 13 юли в известния ресторант „Жул Верн”, разположен на втория етаж на Айфеловата кула. Там те ще могат да се насладят на изтънчените блюда на шеф-готвач Ален Дюкас, съобщи френското списание Paris Match.

Макрон е поканил американския си колега по случай националния празник на Франция на 14 юли. На този ден се отбелязва годишнината от превземането на Бастилията, което се приема за начало на Френската революция през 1789 г.

На американската администрация е бил предоставен дълъг списък с възможни ресторанти за официалния обяд. От Вашингтон са се спрели именно на този в Айфеловата кула „видимо отчитайки неговата популярност и символичност”, отбелязва изданието.

Сметката на двама души в „Жул Верн” е около 950 EUR.

На следващият ден Тръмп ще присъства на официалните тържества по случай Националния празник на Франция на Шанз-Елизе, като ще заеме мястото на почетен гост на официалната трибуна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гладен българин

    1 0 Отговор
    Е с това ще се наядат ли?