11 Юли, 2017 07:11 1 158 0

Съветват британците как да действат при терористичен атентат

  • тероризъм-
  • заплаха-
  • съвет-
  • великобритания

Подразделението към британката полиция за борба с тероризма (National Counter Terrorism Security Office) публикува съвети за британци, които са планирали да прекарат лятната си ваканция извън пределите на страната, как да се държа при терористичен атентат. Информацията е достъпна както под формата на видео, така и на PDF.

Трите основни правила са: „Бягайте, скрийте си, съобщете!”.

„Опасността да се окажете в ситуация на терористичен атентат все още е ниска, но за съжаление вече станахме свидетели на подобни зверства във Великобритания и извън нейните предели. Затова е необходимо персоналът, който обслужва туристите, както и самите туристи да са нащрек и да знаят какво да правят, ако се случи най-лошото. Разбира се, хората са отишли на ваканция, за да си починат, но трябва да запазят бдителността си. Искаме те да приемат това предупреждение толкова сериозно, колкото когато гледат видео инструкциите за безопасност преди полет”, казва старши детектив Скот Уилсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА