11 Юли, 2017 10:43 1 532 2

За няколко биткойна повече

  • биткойн-
  • марк карпелес-
  • ем ти гокс

Французинът Марк Карпелес пледира "невинен" по дело за непрозрачна търговия

За няколко биткойна повече - 1
Снимки: БТА/АР

Французинът Марк Карпелес пледира "невинен" пред съд в Токио на първото заседание по процеса срещу него за непрозрачни трансакции на вече фалиралата платформа за търговия с биткойни "Ем ти Гокс" (MtGox), предадe Reuters.

Карпелес, който е на 32 години, беше облечен в тъмен костюм и с изрядна прическа, но се яви пред съда видимо притеснен.

Този стил е в пълно противоречие с арогантния имидж, който той сам си създаде при предишните си явявания в съда, отбелязва АP.

"Заклевам се пред господ, че съм невинен", подчерта бившият директор на "Ем ти Гокс", компания, чиято централа беше в Токио, четейки на японски писмо, дадено от адвоката му.

Стотина души чакаха пред съда, но само 21 бяха избрани на случаен принцип да присъстват на първото заседание по това дело.

Четенето на обвинителния акт, който бе много подробен, продължи близо 30 минути на японски, и също толкова - на френски.

За няколко биткойна повече

Карпелес отрече, да е използвал за лични цели пари на други хора и за пореден път заяви, че платформата "Ем ти Гокс" е станала жертва на външна кибератака.

Карпелес е на свобода от една година, след като прекара толкова време в затвора. Основното обвинение срещу него е в лично обогатяване чрез изкуствено създаване на 1 милион долара. Това е станало във вреда на истинските собственици на биткойни, които неговата компания, действаща в Япония, е управлявала. "Ем ти Гокс" обяви фалит през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биткойнчо

    4 0 Отговор
    Костов е виновен!

    Коментиран от #2

  • 2 antimediator

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Биткойнчо":

    В България Костов е виновен за всичко !
    От 89-та до сега това е най-стойностния български политик.
Новини по държави: