Last news in Fakti

12 Юли, 2017 00:47 1 295 15

Беларус се утвърждава на международната сцена

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • сцена

Александър Лукашенко иска повече влияние за страната си

Беларус се утвърждава на международната сцена - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната трябва да засили своята роля в международната политика, съобщи РИА Новости.

„Ние трябва на висок глас да се утвърдим на световната сцена. Трябва да имаме по-широки позиции в международната политика.

Важно е да насочим политиката си. Беларус може да засили ролята си в международната политика. Ние имаме исторически опит в международната политика. Ще го използваме. Ще защитим националните си интереси“, заяви Лукашенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    6 10 Отговор
    Докато Беларус е в сянката на Москва и Лукашенко се прегръща с Путин ,уверявайки го прочувствено "С вас сме"-...каква международна сцена бе брачет?!Търгувайте си там помежду си в Азиатския съюз,карайте се и се сдобрявайте,важното е да не чуваме за вас нито добро,нито лошо:)

    Коментиран от #6

  • 2 Лукашенко

    6 8 Отговор
    Белорус се самоизолира .Това си е техен избор ,но не мога да го разбера след това Лукашенко като се оплаква ,че били пренебрегвани от Запада

    Коментиран от #3

  • 3 видял с очите си

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Лукашенко":

    Незнам за каква изолация говориш,но лично съм бил в Беларус няколко пъти.Мога да ти кажа,че Беларус в момента е на светлинни години напред от нас.Уникални пътища и чистота,работеща икономика,пълни заводи и предприятия.И най-важното е,че селата са им пълни със млади хора-които намират реализация там.Няма село без читалище и кино,без детска градина и училище,без мед.пункт или малка болница.Да не говорим за продуктите им-истински и вкусни.На връщане от Литва си накупувах салами и кашкавали за вкъщи.Никъде не видях наркомани около училищата,безделници по улиците и кафенетата,а спокойствието в Минск е както в Цюрих.И аз не вярвах на колеги когато ми говореха за Беларус-но се убедих сам.Тия лозунги ги оставаи за пуберите-те могат да се хванат на тях...

    Коментиран от #7, #13

  • 4 Лукашенко

    1 6 Отговор
    Не ,аз говорех за самоизолация в международните отношения -която е факт.За бита в Белорус нищо не съм казвал

    Коментиран от #5

  • 5 Справедлив

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Лукашенко":

    Виж сега,неможе да има самоизолация и да развиваш държавата си и обществото си. Това е доказано от години и от други държави. Реално Беларус освен че е във много тесни взаимотношения със Русия-икономически,политически,културни и социялни,също така активно сътрудничи със Казахстан,Киргистан,Туркменистан,Таджикистан...а най-големият куповач на Белаз и тракторната продукция са Индия и Китай...-за каква изолация в меж.план може да говорим тук? Това че отношенията с Европа са обтегнати не означава,че Беларус се е затворила за останалият свят. Даже в Латинска Америка машиностроението на Беларус има търсене.Лек Ден.
  • 6 юрист

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Малко известен факт е, че Беларус е член и на одкб- руското НАТО - тук стои и беларуското знаме като държава- член на одкб.
    http://www.odkb-csto.org/ Та- излиза така, че всяка държава- член на одкб, все иска да го играе фактор на международната сцена, като се влияе от агресивната руска външна и военна политика. Беларус поне не прави военни агресии като русия, но щом е в одкб- нищо чудно след 2-3 години и тя да извърши военна агресия, “подкрепена“ от русия...
  • 7 юрист

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "видял с очите си":

    Глупости- пишете така и за русия, колко била напред, а се оказва, че минималната заплата в русия е два пъти по-ниска, отколкото в България! Не на нас тези смехории!

    Коментиран от #8

  • 8 Юрий

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Би ли ми превключила от първа на втора скорост, благодаря предварително.

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Юрий":

    Не мога- след 10тина минути тръгвам за плажа и не винаги ми се занимава с платените коментари на платените руски тролове....Лек ден!
  • 10 Киро

    1 5 Отговор
    Е и аз съм бил в Беларус и то не веднъж, като другаря със саламите!

    В столицата наистина е чисто, както беше и при нас по време на комунизма.
    И това е.

    ОГРОМНА корупция - по руски. Нашите тук са първокласници, в сравнение с ония. Всичко, свързано с държавата, се плаща.

    Икономиката е на принципа "преопаковане" на западни стоки с беларуски етикети и реекспорт за калната дупка Расия, че има ембарго уж от руснаците на вносни храни.

    Произвеждат се и някакви стоки, немръднали от соца, намиращи приложение в Расия и други изостанали държавки от Евразия. Масква плаща с петрол и газ. Познато?!

    Хората мечтаят за смяна на системата и влизане в ЕС, а и Бащицата в последно време видя, че с водките до никъде няма да стигне.

    Общо взето - положението е нещо подобно, като в Сърбия.

    Коментиран от #11

  • 11 киркор

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Попитали радио Ерева. Ама теб даже не са те питали.
  • 12 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    след заглавието проверих коя дата сме.оказа се че не сме първи април!!!беларус могат да имат влияние само в куба и северна корея,както и да се кланят на путин.тва е последната абсолютна монархия в европа след падането на комунизма и няма ни страна ни народ в европа дето дори да имат някаква смътна идея да станат като беларус.
  • 13 жщг

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "видял с очите си":

    Пълни глупости ! Абсолютна пропаганда ! Може би си бил там на сън !!! Пътищата /между градовете са в окаяно състояние ! Пътищата към селцата са на макадам! В магазините избола е нищожен! Хората /по селцата / имат призрачен вид с опърпаните си дрехи !

    НЕ ЗНАМ КЪДЕ СИ БИЛ И КОГА ? СВАЛИ СИ ВЪЛШЕБНИТЕ ОЧИЛА И ПОГЛЕДНИ ЖЕСТОКАТА РЕАЛНОСТ !
  • 14 Костов

    0 0 Отговор
    И аз съм бил пет пъти лично в белорус и само мога да потвърдя казаното от ,,, видял с очите си,,,
    За другите коментари и мога да кажа само че не са в час и пишат простотии и фалшиви ноовости
  • 15 Костов

    0 0 Отговор
    И едно БРАВО за ,,, видял с очите си,,, за точната информация за всички които обиждат белорус а защотооооо жена ми е от там нека да посетят лично белорус да видят с очите си и какви как и има там и после да пишат
Новини по държави: