13 Юли, 2017 07:11 4 521 4

Откровенията на Тръмп за Путин

  • тръмп-
  • путин-
  • шистов газ-
  • енергия

Президентът на САЩ е категоричен в необходимостта от диалог с Русия, защото липсата му ще повлече след себе си редица проблеми. „Срещата с президента на Русия Владимир Путин в Хамбург доведе до много резултати, но аз съм убеден, че най-важното е необходимостта от поддържането на диалог. Ако няма диалог, това ще доведе до проблеми както за нашата страна, така и за тяхната”, каза президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за CBN. Той допълни, че на Щатите е необходим диалог с всички.

Тръмп смята, че руският лидер повече би го устроило, ако на миналогодишните президентски избори в САЩ победител е била Хилари Клинтън. В телевизионното интервю уточнява, че той е преди всичко за силна американска армия и вероятно именно това може да не се харесва на Путин. „Има много неща, които правя и които се явяват пълна противоположност на това, което той (бел. ред. Путин) би искал”, казва Тръмп.

Американският президент също така припомни, че той е за увеличение на добива на шистов газ в САЩ като по този начин може да се намали цената на енергоносителите на световния пазар, а това може да е в разрез с интересите на Русия. „Планираме да експортираме енергия. Той (бел. ред. Путин) не иска това. Той би предпочел Хилари, която да строи вятърни мелници, защото в този случай цените на енергоносителите ще тръгнат нагоре, а Русия е силно зависима от тях”, допълни Тръмп пред CBN.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    36 2 Отговор
    Достатъчно адекватен и сдържан коментар на Тръмп. Горе долу същото каза и Путин. Всяка страна си гони интереса,но въпреки това трябва да има диалог м/у най-могъщите държави. Защото мирът на Земята зависи от тях-факт.Затова дискусията и взаимното уважение трябва да са на първо място при такива срещи. Дано Тръмп да е искрен в това изказване.
  • 2 Шаран БГ

    30 5 Отговор
    Не само г-н Д.Тръмп е за силна американска армия. И аз съм за много силна американска армия, която да си стои в САЩ, а не да раздава "правосъдие" по цялата планета.
  • 3 Гост

    17 2 Отговор
    Хората си защитават интересите на народите, защо ние нямаме политици които да бранят националните интереси със зъби и нокти?
    или подлоги на изтока или запада - робски народ с робски манталитет!
    Все мрънкат че сме малка държава и че трябва да се съобразяваме, нито сме малка нито трябва да се съобразяваме, държавата ни се намира на едно от най-хубавите географски положения в целия свят, хубав климат, стратегическо местоположение.
    Докато има хора които се продават за една шепа пари България няма да бъде това което трябва да е!
  • 4 Шалом

    0 2 Отговор
    ЕВРЕЙСКА ВРЪЗКА ! ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА ГО....Д.ХАТ !