Last news in Fakti

13 Юли, 2017 09:01 1 273 4

Макрон: Германия печели от дисбаланса в еврозоната

  • франция-
  • германия-
  • еврозона-
  • еманюел макрон-
  • ангела меркел
Макрон: Германия печели от дисбаланса в еврозоната - 1
Снимки: БТА/АР

Германия получава финансова полза от съществуващите дисбаланси в еврозоната. Подобно становище беше изразено от президента на Франция Еманюел Макрон в публикувано негово интервю за германската медийна група Funke.

"Има победители. Те включват Германия, която е в състояние да извърши нужните реформи, но тя извлича ползи от дисбалансите в еврозоната. Това е нездравословно и по тази причина не може да се определи като стабилност", казва френският президент.

Според Mакрон "страни, които вече имат високи нива на държавен дълг, трупат още повече задължения". Президентът твърди, че в подобна ситуация конкурентноспособните държави заздравяват допълнително позициите си.

"Бих искал еврозоната да е по-хомогенна, защото в момента тя не работи правилно" казва Макрон.

Той е убеден, че ЕС е длъжен да разработи механизми, които да направят финансовата ситуация в условия на сътрудничество по-справедлива. "Това е ключът за устойчивост на съюза“, твърди Макрон.

Макрон: Германия печели от дисбаланса в еврозоната

Имаме нужда от еврозоната с общ бюджет и общо правителството, което да определя бюджета и механизмите на демократичен контрол. Те днес липсват, казва в заключение стопанинът на Елисейския дворец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалата

    4 1 Отговор
    Тоя па бабосвал!
  • 2 ьььььььььььь

    4 1 Отговор
    Някой вчера спореше със "юриста" че Германия взима почти еднолични решения в Е.С...еми ето ти доказателството бе "ЮРИСТЕ"..чети.

    Коментиран от #3

  • 3 юрист

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ьььььььььььь":

    Ами явно Вие не четете! “...Публикувано във факти.бг: "Има победители. Те включват Германия, която е в състояние да извърши нужните реформи, но тя извлича ползи от дисбалансите в еврозоната. Това е нездравословно и по тази причина не може да се определи като стабилност", казва френският президент...“ С две думи- при липса или драстично намаление на дисбаланса в ЕС, германия ГУБИ! Е- ако това е “победител“, здраве му кажете! Впрочем- съгласна съм 90% с Макрон, единствено по въпроса за еврозоната имаме разминавания, защото от гледна точка на България, която не е в еврозоната, България може да извлече позитиви от предлаганото от макрон положение за еврозоната...

    Коментиран от #4

  • 4 филолог

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Докато има дисбаланс ще има победители и победени. А има ли победени ще има битка за възстановЯва не на предишно статукво. А има ли битки ще има навика победители и победени. Една нестабилна система, която може да издържи още 50-60 години
Новини по държави: